bisiklet alarmı yapımı

Kayıt
8 Nisan 2011
Mesaj
78
Tepki
32
Şehir
izmir
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/216578_1832173637109_1023439839_32037209_6194219_n.jpg

bu konuyu açmamın sebebi her geçen gün çoğalan bisiklet hırsızlarını bir nebze olsun caydırmak oldukça ucuz bir devreyle bisikletimizi koruyabiliriz anlatacağım devre eli havya tutmayı bilen herkes tarafından yapılabilir basit bir devredir.

devre nasıl çalşır pillerden alınan güç arasına başka bir devre koyulur buda bizim tekerlerimizin haketiyle çalışmaya başlayan sibop ışığıdır bu ışıklar herhangi bir titreşimde harekete geçer ve güç göndermeye başlar bizim yaptığımız sadece ledi söküp yerine alarmın devresini takmak olay bundan ibaret :) daha hassas bir alarm istiyorsanız ledin hemen altında bir kapsül ve içinde bir yay bulunur o yayı birazdaha sağa ve sola çekmeniz devreyi çok hassas hale getiririr öyleki benim yaptığım devrede yanından kamyon geçmesi halinde ötmeye başlıyor

gerekli malzemeler

1 adet heryerde bulunabilen kapı alarmı oldukça cırtlak ve yüksek ses veren
5 adet pil alarmın içinde 3 adet geliyor 2 adet aynı pilden almalısınız
1 adet bisikletin sibobuna takılan sibop ışığı
1 havya biraz lehim ve bant


nasıl yapılır alarmımızı arkasını bir tornavida yardımı ile açarız arkada basit bir devre ile bir hoparlör bulunur bir tane açıp kapama anahtarından ve bir tane devreden olmak üzere pil kutusuna kablo gider bunları ortadan keseriz.
daha sonra elimizde bulunan sibop ışığının kapağını açıp devreyi komple çıkartırız ledi başından kesip devreden ayırırız bu ledi söktüğümüz uca alarm devresinin + ve - ucuna lehimleriz sibop ışığının güç aldığı ucada bizim alarmımızın kendi pillerini + ve - kutuplara dikkat ederek lehimleriz devremiz bukadar arkadaşlar. ama bu şekilde yaptığımızda arada güç kaybı yaşandığı için devremiz tam yüksek sesine kavuşamıyor bu sebepten ben devreye 2 adet pil daha ekledim ve aradığım o cırtlak sese ulaştım kolay gelsin hertürlü soruyu burası aracılıyla sorabilirsiniz .
 
Scudo
Kayıt
30 Kasım 2010
Mesaj
99
Tepki
71
Şehir
Kocaeli Gebze
benim de şöyle bi projem var.
(link)
tabi burda titreşime duyarlı sensör için bu bahsettiğin sibop ışığından aldım ama çalışmasını bi türlü çözemedim. daha sonra piezo ile yaplaya karar verdim devresi filan var ama elim değip de yapmaya vaktim olmadı sınavlar okul filan derken.