Scudo Sports

Bisiklet Alacaklara Tavsiyeler

@Ahmetgitar Hocam bende tayt çok farketti ya. Tayt kullanmadan önce malum bölgelerde çok fazla ağrı oluyordu fakat tayt kullandıktan sonra bu ağrılar büyük derecede azaldı :)

Scudo
Kaliteli bisiklet alma olayına benim yorumum her zaman "Kaliteli bisiklet değil, kaliteli sürücü vardır." şeklinde olmuştur. Düzgün bir markanın en alt ve ucuz modeli bile bence "kalitelidir."

Misal ben btwin-rockrider300 kullanıyorum. Fiyatı şuan 400 lira ama ben aldığımda 450 liraydı. Kaliteli bisiklet diye tutturanlara göre muhtemelen benim bisikletim çok kötü. Ama birçok segmentte o kaliteli denilen bisiklet kullanıcılarının önündeyim. Tabii ki hem bisiklet hem de sürücü kaliteli olunca onlara yetişemiyorum. Ki bu da çok normal çünkü 15 kilo bisikletle yarışmak da her zaman kolay değil. Özellikle yokuşlarda sıkıntı var doğal olarak. :kptmya:
Ama ben bisikletimi seviyorum, beni istediğim her yere götürüyor. Bazen yüksek hızlara da çıkıyoruz. Biz halimizden memnunuz. :asik:

@cesurokcu bence kılıf alma onun yerine bir brooks al. Ben brooks kullanmadm fakat yakında alacağım. Herkes övüyor demekki yapmış adamlar. Yada tayt al sen bilirsin.
Benim brooks um olsa yinede taytdan vazgecmem.

Merhaba
Tavsiyelerini cok siğ ve yetersiz buldum.
Bi kere bisikletle alakali tavsiyede bulunmak yada hayatin her hangi bi alani ile alakali fikir vermek belirli bir bilgi ve tecrube gerektirir.
Bir bisikletin iyi yada kötü olmasini belirleyen unsurlarin hc birinde gavur yada baska bir tanimlama etkili degildir.
Bisiklet kisinin parasna , hayat gorusune ve kisisel durumuna gore degiskenleri olan bi durumdur.
Benim sana tavsiyem kafana gore bin gez hayattan tad al

@mariokaldato Çok haklısınız gerçekten bende bisikletimi almadan önce burada herkes kendi zevk ve isteklerine göre yorumlar yapıp aklı karışık olan arkadaşlar gibi bende etkilendim. 2. El bir bisiklet aldım ve gönül rahatlığıyla biniyorum şimdi herkesin dediği kendi zevkine

Genel olarak tavsiye isteyen arkadaslar zaten bastan tercihini yapmis oluyorlar. Gelen tavsiyelerin cogudq zaten hep klise laflardan ve kulaktan dolma bilgilerden olusuyor. Bence bisiklette iki ana unsur var dikkat edilmesi gereken
1. Kadro boyu
2. Yeterince hava atilabilir bi makina olmasi

@cesurokcu
Ben sürekli bisiklet sürüyorum. Dolayısıyla ağrı yok. Ama bisikletlerimi azami günde 3-4 saat sürüyorum. Sadece tur bisikletimde iki tur yaptım. 10-12 ve 14 saatlik günlük sürüşler yaptım. Onda brooks vardı. Tabi korkunç acı çekiyor insan ama 14 saat evde koltukta otursak o kadar saat yine acı çekeriz. Brooks özellikle ilk kullanımda tahtadan farksız
Zamanla şekil alıyor bildiğiniz gibi. Ben seviyorum. Rahat, terletmiyor. Ama dediğim gibi uzun sürüşler için gerekli belki. Günde 1-2 saat sürüşlerde bence hiçbirinin bir farkı yok. Zaten düzenli bisiklet sürünce de kalça alışıyor normal acı ve ağrılara.

Benim bir şey alırken desturum o işin hakkını vermek oluyor. Düzenli 6-7 saat tur yapacaksak brooks alalım. Yarış yaparken bir saniye bizim için önemliyse en iyisini alalım. Hakkını veremeyeceğimiz şeyler ise sadece israfa girer. Ama adamın parası vardır alır da denebilir ama parası olması da alınacak ürünün üretim aşamasında doğa tahribatını engellemiyor.
Jelli kılıf denemedim. Ama yumuşak selenin kan damarlarını tıkayıp ağrı yaptığını duymuştum. Ama rahatlık arayanlar için iyi olabilir.
Yani bisiklet biraz acılı iş. Acıdan çok da korkmamak lazım.
Uzun ve karışık oldu. Ne yazdığımı ben bile anlamadım ama siz anlamışsınızdır.

Ne demiştik, evet gerekliyse ve hakkını verecekseniz alın.

Bir ekleme yapayım. Benim 12-13 yıl önce tur mu, yarış mı, şehir mi belli olmayan drop barlı beldesan rabbit bisikletim vardı. Hafif eğimde 78.5km hıza o bisikletle çıktım. İnce lastikliydi, korkunç hız yapardı, ancak o yıllarda Trabzon'da dağ, taş girmediğim yer kalmamıştı. Arada kaydırır, artistik yapardım. Üç dört yıl kesintisiz bisiklet sürdüm. Ardından da bir arkadaşa hediye ettim. Şans derler ama lastik bir kez olsun patlamadı o bisikletle, bir kez akort ayarı, göbek temizliği görmedi bisiklet. Hiçbir yerinden de çıtırtı falan gelmedi. Hiçbir zaman fazlasını istemedim (internet falan yoktu, fazlası olduğunu da bilmiyordum zaten). Sonrasında bir şeyler oldu. Ya biz fazlasını görüp ister olduk ya da markalar genel olarak bozulmaya başladı.
Sanırım markalar kötü üretiliyor artık.

Mesela 10 yıldır aynı kot markasından alışveriş yapıyorum. 5 yıl önce aldığım giyiliyor ama geçen yıl aldığım inanılmaz salaş. Yine gömlekte tek bir markam vardı: terletmez, üzerime oturur, sağlam. Beş yıl önceki halen dolabımda ama geçen yıl aldığımı artık giyemiyorum üzerimden resmen dökülüyor.

Ya biz kolay sıkılıp yenisini istediğimiz için markalar kaliteyi ikinci plana attı, ya da yeni markalar kötü olduğu için biz daha iyilerini istemeye başladık.

Tuhaf bir kısırdöngü olmuş.

Bu anlamda eskilerin yeniden hayata döndürülmesinden yanayım. @mariokaldato da bu işe başladı, sanırım Murat Çömez de bu işlerle uğraşıyor. Müthiş saygı duyuyorum.
Ne varsa eskide var. Yeniler kötü demek haksızlık ama belki de ortalamanın üzerinde harcamamak daha iyi. Pahalı olan da bozuluyor çünkü.

@Ahmetgitar Brooks meselesi bisiklet aleminin epıl bilgisayari gibi olmuş neredeyse. Ama ben ilerleyen zamanlarda bu miti yada objeyi en azindan kendi projemde yikmak istjyorum nasipse. Inceden bi arastirmaya girisip en dusuk maliyetle buroks selenin yerli versyonunu yaptirma fikrim var. Ama bir ingiliz damgasi olmayacak tabiki bizden bir cagrisim olucak. Buna milliyetcilik gozuyle de bakmamak lazim. Bir uludag gazozumuz, iskenderimiz varsa neden boyle bi selemiz olmasin.

@Ahmetgitar
Bencede oyle Ahmet eskide yenide olsa astronomik rakamlar harcamayi ben kendime yakistiramiyorum. Gelir gider dengeme aykiri bu iş zaten. Esasinda soylemistim 3 bisikletim var garajimda ama bunlarin ikisi benim 3 . ncusude oglumun zaten. Tum bu 3 bisikletin toplam maliyeti bana bir salkano fiyatindan daha ucuza mal oldu. Mal olma meselesinde muhim olan iki unsur uzun bi donem sabrederek uygun fyatli parcalari dogru zamanda dogru paraya almamdi. Ve geriside esin dostun bana deger vererek hediye ettigi parcalarla da tamamlandi zaten. Muhim olan paylasmaktir. Gerisi hava atma ego tatmininden oteye geçemez. Ayni kafeteryalarda hava atma maksatli masaya atilan telefonlar gbi kisaca. Ben boyle bi dunya istemiyorum zaten

@mariokaldato yerli sele ne güzel olur. Yerli olduğu için değil tabi, ucuz olduğu için. Aslında yapılmayacak şey değil. Yani tamam iphone yapamıyoruz, iş işten geçmiş çoğu şeyde. Ama sele neden olmasın?
Eğitimi de böyle düşünüyorum. Yersiz beklentiler kaynak ve zaman kaybı. Milyon tane mühendis uluslararası şirketlerin satış pazarlama işini yapıyor kimi zaman. Yani bilim yapmıyorlar. Oysa ki sele yapmak için, düzgün tarım yapmak için, sanayide kalifiye işçi için kimse bulunamıyor.

Küçük şeylerden başlamalı. Başarıya ulaşmak daha kolay olur ki, belki brooks cirosu ile bizim vestel'den ileridedir belki de.

@Ahmetgitar
Bu markaları dunya capinda sattiran sey kalitesinden ziyade topluma durmadan zerk edilen bilinc alti baskilar bence. Misal ben buroksu normal sartlarda nerden bilebilirdim ki? Ama sosyal medya , goggle ve bi takim psikolojik pompalamalar bana bunu almayi emretti. Ama broks hic kusura kalmasin param olsada almayacagim. Bursada deri iscligi ingilizinkinden aşagi degil. Elbet bi ayakabi uretim atelyesinde cikma derilerden bu malzemeyi temin edip koltuk kaplama dukkanlarindan birinde kendi buroksumu ölü bi fiyata hatta belki bedava denebilecek bi fiyata yaptirabilirim

@mariokaldato
Süblümünal karikatür derken süblümünal haber gönderiyonuz ama :D
Trump'ın sağlık durumu.... Hım. :p

Arkadaşlar millet hep kötü diyor salcanoya neden acaba donanımımı kötü ki hiçte anlamıyorum bu donanım işinden sizce rockrider 340 mı yoksa salcano ng750 29 hd mi veya ng 650 29 hd mi ?

Kalite, fiyat demek değildir. Tek cümle ile "amaca ve/veya ihtiyaca uygunluk" demektir. Bundan dolayı kimi zaman ucuz bisiklet, pahalı bisikletten daha kaliteli olabilir.

Kimi insan estetik kaygılar yüzünden aynı işi görebilecek bir bisiklete binlerce lira para verecekken, kimi insan ise aynı işi görebilecek daha ucuz bir bisiklet tercih edebilir. Bu durumda 1000 TL'lik bisiklet de, 10000 TL'lik bisiklet de kalitelidir. Çünkü her ikisi de kişinin ihtiyacını karşılamıştır.

Geri