Scudo Sports

Bisiklet Alacağım,Yardım Lütfen?

@gok
İnanır mısınız başta çift amörtisörlü bir bisiklet alacaktım 2 haftada bütçemi 800 tl'ye çıkardım :) İnanın kendimi forumu okumaktan alamıyorum :) Cevaplarınız için çok teşekkürler.Belki bütçemden dolayı 1162 alamam ama 1163'e kesin gözüyle bakıyorum.Tekrar teşekkürler.Bu arada 1163 hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Scudo
Whistle 1163 v-frenli olduğu için daha hafiftir.V-freninde tutuşu çok iyidir.Çamurlu yollarda topraktan dolayı jantlar ufak taş,kum gibi parçalardan janta zarar verebiliyor,aşındırma gibi fakat bu uzun vadeli olan süreç.Jantlar uzun ömürlüdür.Peugeout marka bisikletimin jantları 15 yıla geçti gibi hala jantları yeni gibi. Islak havada yokuşlarda biraz daha temkinli sürmek gerekir.Onun dışında donanımlar aynı sayılır.Tekerlek göbeklerine takılmıştım.İyi göbek olduğu öğrendim.Sadece Hd fren sistemi 200-250 tl gibi bisiklete yansıyor.Ben olsam v-fren alırdım.Tamiri basit,masrafı fazla yok,baradine papuçla ıslak havalarda bile tutuşu çok iyi oluyor.V-fren papuçlar artık ıslak havaya göre tutuşu özel papuçlarda mevcut.V-frende akort ayarı bile yapılabiliyor.Uzun yol için bence daha çok seçilen sistem.Uzun yolda çoğu kişi kolay ve tamiri basit sistemleri kullanırlar.Çoğu bisiklet bayiside bu konuda hemfikirler.Sezon sonları bisikletlerde indirimler oluyor.Ben mesela şöyle yapıyorum.Hangi marka bisiklet alacaksam,onun kendi sitesindeki bayileri oluyor.Kendime uygun bayileri telefonla arayarak tek tek peşin alımda teklif alıyorum.Hangisi hesaplıysa oradan alıyorum.1162 için bile fiyat alabilirsin.

Sanırım 1163 alacağım.Çünkü ağırlık 1 kilo fazla bile olsa zararlı olacağını düşünüyorum.Fakat İstanbulda nereden alabilirim? Teşekkürler:)

(link) kendi websitesinde özellikle iletişimden,satış noktaları yazan yerden bayileri var.İstanbul(avrupa yakası),anadolu yakası olsun,Gaziantep,Ankara gibi birçok ilde bayisi yazıyor.Whistle bayilerin çoğunun website güvenlik,domainleri güvensiz yazıyor.İstanbul için Anadolu yakası starbisiklet,mutlubebe bayilerinin websiteleri lisanslı.Websitesi güvenliğine özen göstermekte tabiki önemli.İşine özen göstermesi açısından.Ankara için Erdoğanlarbisiklet,Performansbisiklet,Işıl bisikletide forumda memnun kalanlar olduğunu okumuştum.Işıl bisikletin, websitesinde güvenilir,domainde sorun var gözüküyor,bilemicem .Bisiklette kadro boyu önemlidir.Bilgili bayi ilk başta boyunu sorarak ona göre kadro ölçüsünde bisiklet verir (link) mesela 1.75 boy için 17'' veya 18'' kadro boyları uygundur.Genç birisinin 5 cm gibi uzamasını varsayarsak 1.80 boy içinde 18'' kadro boyuda ideal.Bazı bayiler boya göre yanlış kadroda verebiliyor.Satmak için satmak ticari düşüncesiyle.Bulunduğum yerde yeni carraro bayiliğini alan bir işyerine carraro 436 daytona modelini sordum.Bana o ne dedi:D.İsmini olduğu gibi okudu:D.Carraro hi-ten hantal,çift amortisör bisikletleri çok iyi diyerek satmaya çalıştı.Bayinin bilgili olması gerekiyor.Özellikle kriterlerini belirleyip,satıcının sana tavsiye ettiği değil senin istediğin bisikleti alman.Yoksa yoktur,zorla alacak değilsin.Mekanik fren,ucuz bütçeli çift amortisör bisikletler forumda hiç tavsiye edilmiyor.Ön maşa amortisörlüyse önden kilitlemeli maşalar tavsiye ediliyor.Seçmiş olduğun bisiklette hepsi mevcut.Mutlubebe reyonu çok geniş,bilgi olarak nasıl bilemicem.Beyaz eşya satan bayiler oluyor.Bazıları memnum kalmayabiliyorlar.Bisiklet bisikletçiden alınır.Yinede forumdan whistle bayi tavsiyelerini takip edebilirsin.Bisikleti kargo sipariş verirsen,kadro koruyucu taktırarak yollanması ya da vites aktarıcının kadroya temas etmemesi için iyice bantlanması gibi ricada bulunursan iyi olur.Kadroyu mutlaka çizecektir.

@gok
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler.Geçen gün Bianchi satıcısına gidip Carraroyu sordum adam bana Carraro Bianchinin alt modeli istersen Speed veya Scorpion verelim dedi.Satmak için satmak cümlesi duruma cuk oturuyor :)

• Beğen
Tepkiler: gok
Geri