Whistle 1163 v-frenli olduğu için daha hafiftir.V-freninde tutuşu çok iyidir.Çamurlu yollarda topraktan dolayı jantlar ufak taş,kum gibi parçalardan janta zarar verebiliyor,aşındırma gibi fakat bu uzun vadeli olan süreç.Jantlar uzun ömürlüdür.Peugeout marka bisikletimin jantları 15 yıla geçti gibi hala jantları yeni gibi. Islak havada yokuşlarda biraz daha temkinli sürmek gerekir.Onun dışında donanımlar aynı sayılır.Tekerlek göbeklerine takılmıştım.İyi göbek olduğu öğrendim.Sadece Hd fren sistemi 200-250 tl gibi bisiklete yansıyor.Ben olsam v-fren alırdım.Tamiri basit,masrafı fazla yok,baradine papuçla ıslak havalarda bile tutuşu çok iyi oluyor.V-fren papuçlar artık ıslak havaya göre tutuşu özel papuçlarda mevcut.V-frende akort ayarı bile yapılabiliyor.Uzun yol için bence daha çok seçilen sistem.Uzun yolda çoğu kişi kolay ve tamiri basit sistemleri kullanırlar.Çoğu bisiklet bayiside bu konuda hemfikirler.Sezon sonları bisikletlerde indirimler oluyor.Ben mesela şöyle yapıyorum.Hangi marka bisiklet alacaksam,onun kendi sitesindeki bayileri oluyor.Kendime uygun bayileri telefonla arayarak tek tek peşin alımda teklif alıyorum.Hangisi hesaplıysa oradan alıyorum.1162 için bile fiyat alabilirsin.