Öncelikle iyi akşamlar ben size bütçenize uygun bisikletleri şöyle sıralayayım
Yol Bisikletleri :Btwin triban 3 ve 5 / Sedona 610 (2014) / Salcano xrs060 (önerim değildir ama seçenekler arasında bulunsun)
Dağ Bisikletleri :Sedona 720 (2014 ama , kendi bisikletimdir fiyat performans açısından iyi bir seçenek) , 920 ve 820 / Salcano ng 450 serisi /Carraro'nun Big ve Crp serileri .
Şehir Bisikletleri :Sedona (2014) 320 ve 410 /Carraro'nun Sportive serisi (Sanırım bu kategoride kendimce en iyi tasarımları Carraro oluşturuyor)
Katlanır Bisikletler : Matex Bfold serisi /Dahon Vybe c7a (Dahon bu konuda neredeyse en iyi markadır ama fiyatların yüksek olması biraz moral bozucu indirimde bulursanız iyi bir seçenek) /Carraro flexi.
Not;
1- Buraya Mosso ,Kron ,Bianchi gibi markaları yazmadım neden derseniz bu markaları deneme fırsatım olmadı bu yüzden bilmeden önermek istemedim .
2- Katlanır bisikletleri neden yazdınız derseniz çalınma gibi riskleri en aza indiren ve taşıma konusundaki en rahat bisiklet türü oldukları için yazdım(tecrübe sabitli) .
3-Yol bisikleti isterken neden dağ öneriyorsun derseniz olurda konfor ister ve fikrinizi değiştirirseniz diye bulunsun dedim (bu lafımdan kesin kavga çıkacak

)