Scudo Sports

Bisiketle Avrupa Ülkelerinden Ülkemize Rota Önerisi

@Ahmetgitar
Bence Fransa ya çok zaman ayırmayın(Ben şahsen hiç sevmem orayı...:hihi:) Avrupa nın incisi İtalya dır bence.Özellikle doğal güzellikler ve yeşil bakımından.
Giro yu izlerken içim gidiyor o manzaraları görünce...:D:D

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
Giro baharda izlediğimiz için bize güzel geliyor yoksa yazın İtalya da kuzeyi hariç yanıyor, sıcaktan her yer kupkuru. Ki benim yazdığım rota sıcak Fransa'dan geçmediği için serin bölgeler yağmur ihtimali bile var. Fransa da baharda İtalya dan geri kalır yanı yoktur. Tabi hepsi tercih seçenek ...

Merhaba. tam hayalimdeki turu düşünmüşsünüz, ama 30-35 gün izin süresi olarak çok uzun. Bende de Yeşil Pasaport ve Katlanır bisiklet var. Aynı turun 2 haftalık olanını planlamak istiyorum. Ama ne zaman hayata geçireceğim bilmiyorum. Başarılar dilerim.

• Beğen
Hocam linkteki organizayonun rotalarını araştırdınız mı? Bisikletle avrupa için özellikle kurulmuş bir oluşum

(link)

• Beğen
@cagdascaneroglu
Bu ay şekillenecek gibi görünüyor :)

İş yerinde bazı sıkıntılar oldu ve bu konsantrasyonumu bozdu. Derken o sıkıntılar tek tek yoluna girdi... Sanırım huzurlu bir yaz dönemi beni bekler. Bu durumda kesin olarak bu turu yaparım. Ama iş yerinde sıkıntı devam ederse tur yerine iş aramayı düşünmem gerekirdi...
O sebeple her şey bu ay sonu netleşir. Ben o esnada tur hayalleri yapmaya, rotalar için araştırma yapmaya devam ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: five
(link) buradan yardım alabilirsiniz

Bulgaristan'da yaşamış birisi olarak söylüyorum geliş tarihleriniz Bulgaristandaki genel seçimlere denk gelirse muhakkak rotanızı değiştirin. Ayrıca yol boyunca ödeyeceğiniz bahşişi hazırlayın derim.:)

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
Turu yapabildiniz mi.İptal oldu sanırım.

konuyu hortlatmış olacağım ama bu konuda hala fikri olanları dinlemek isterim.eurovelo 6 planlarım dahilinde bakalım.

Merhaba;

Eurovelo 6 ile ilgili bilgi vermek istedim. Her ne kadar Romanya dan başlıyor gibi gözükse de durum öyle değil. Sırbistan da yer yer Eurovelo yolları var fakat gidilebilecek düzeyde değiller, Maceristan'a geldiğinizde işler biraz daha düzeliyor fakat Tuna boyundan giderken bisiklet yolu yok, sizi ana yoldan götürüyor ( Yollar gayet sakin ve güzel). Gerçek Eurovelo Slovakya'ya geldiğinizde başlıyor ve bu şekilde Nantes'e kadar devam ediyor. Ben bu yola takip ederek Besançon'a kadar gitmiştim ve gerçekten çok güzel tavsiye ederim. Yol genellikle Tuna boyunda gidiyor ve sizin gibi birçok bisikletçide bu yolu kullanıyor. Yoldan çıktığınızda araçlar ile beraber gitmek zorunda kalıyorsunuz fakat yollar özellikle araçların çok nadir geçtiği yerlerden çevrilmiş ve bisikletlere karşı aşırı derece saygı duyuyorlar. Bu şekilde tabelalar var ve de uyuyorlar. (Fransa - Avusturya ve Almanya için geçerli :) )
11800212_1059105050774981_5576366737652697520_n.jpg

Yer yer tabela sorunları yaşadım ve yolu kaybettim ancak bir şekilde Tunayı takip ettiğinizde tekrar yola çıkabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@Enki üstad bratislava viyana istikametine gideceğim.çadır kamping fiyatları hakkında bilginiz varmı.yada sote yerlerde çadır kurulabilirmi.tşk ederim bilgi için

fransa için konuşuyorum ışıklar her yeşil yandığında geçmeyin, bazı çoklu yollarda sizin için yeşil yansada bir önceki kavşak içinde yeşil yanan yerler olabiliyor. Arabalar ani dönüş yaparken sizin için yeşil yanıyor, dikkat etmekte fayda var. Onun dışında siz yola adım attığınızda arabalar durmak ZORUNDA. Ama kurallara uymayan soförlerde ÇOK FAZLA.

Şehirdışı yolları genelde arabalarla içiçesiniz bu biraz sıkıntı olabiliyor, otobana çıkarsanız falan yanlışlıkla, cezayı keserler.

Bisiklete saygılılar genelde, ama siz yinede dikkat edin. Öküzün birisi gelir vurur sakat kalırsınız, yer-mekan-zaman farketmeksizin dünyada çok ama çok kötü insanlar var.

Bisiklet yolları çok fazla şehiriçinde, kimi zaman bisiklet yolları kapalı olabiliyor.
Bende normal araba yollarını kullansam da kimse beni geçmeye çalışmıyor, tabi istisna öküzler olabiliyor.

@haldun31 Birde önemli bir uyarım var hocam kimsenin bahçesine kamp atmaya çalışmayın :D
Bizim ülkemizdeki gibi gidip bahçeden 2 elma armut alayım olayı yok bunlarda, başınız çok ağrır. Bisikletle tanımadığım mahalleye vs. giriyorum bazen tüm herkes beni izliyor ve yabancıyı pek sevmiyorlar.

Özellikle şehir dışı yerleşim bölgelerinin yanından geçerken çok dikkat edin, %90 her evin köpeği vardır. pitbull, doberman vb. besliyorlar genelde bahçelerinde, ve bağlı değil bu köpekler. İlk gördüğümde ben çok şaşırmıştım bu kadar tutumlu olduklarına :)

Bu arada yemek konusunda sıkıntı yaşamazsınız, hatta bisikletle geldiğinizi gören Türk lokantaları sizden büyük ihtimalle para almazlar. ingilizce soru sorunca soruyu anlayıp fransızca cevap veriyorlar, tecrübeyle sabittir.

Bu söylediklerim alsace bölgesi için geçerli, bölgeden bölgeye insan profilinde çok büyük farklılıklar olabiliyor.

@haldun31

Kamp konusunda endişe etmeye gerek yok, birisinin özel arazisine girmediğiniz sürece sorun yaşamazsınız. Kimi zaman insanlar bahçelerinde kalabileceklerini söylüyorlar. Ben hiç köpekler ile sorun yaşamadım sadece ıssıza kamp kurduğunuzda yaban domuzları geliyor, koca çadırı gördükten sonra bağıra bağıra uzaklaşıyorlar. Önemli olan korkuyu kafadan silip biraz cesur olmak. Şuana kadar hiçbir turumda kampa para vermediğimden dolayı fiyatlar ile ilgili bir bilgim bulunmamaktadır.

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@Enki üstad ben uzun yıllardır kamp yaparım.korkudan değilde yasak falan olmasın diye demiştim.süper oldu bu bilgi bana.tşk ederim

Geri