Scudo Sports

Bisan Zeus hakkında

arkadasın dediği karbon bacaklı bisandan kullanıyorum. modelin adı ul-xc4500. ağırlığı konusuna gelirsek maalesef okadar hafif değil. bende 16.5" olanı var. 18" olanı fren pivotu ve kadru kulağı dahil 1670 gram tartmıştım. benimkide 20-30 gram daha hafiftir.
bunun dışında konu biraz bisan kron tartışmasına gidiyor gibi gözüküyor. türkiyede son yıllarda yerli üreticilerin kaliteden uzaklaşıp ucuz(aslında malzemesine göre çok pahalı), kaliteli olmayan ve biz bisiklet severleri tatmin edemeyen bisikletler üretmesi , kron, sedona gibi yeni ve bize hitap eden markaların ortaya çıkmasına sebep olmuş. bisan bianchi gibi markalarda kaçan treni yakalamak için son bir iki senedir gerçek anlamda bisikletler üretmeye başlamışlardır. bu üretim bisanda mosso kadroları tekrar boyayarak, bianchide de whistle ve atala gibi markaları bianchi yaparak olmaktadır. bunun son ve en çarpıcı örneği whistle tonkawa artık bianchi tonkawa olmuştur. ki bu üretim işinde bisan oldukça geriden gelmektedir. senin dediğin zeus xt modelinden bırak satmayı muhtemelen bayilere bile dağıtılmamıştır. çünkü muhtemelen o bisiklet BİSAN TARAFINDAN sadece katolog için toplanmış bir bisiklettir. ama böyle bir bisiklet istiyorsan doruk bisiklette mustafa abi sana yardımcı olur. aynı kadrodan bulman diğer arkadasların dediği gibi çok zor ama karbon bacaklı bisandan doruk bisiklette var 18" boyunda. diğer boylarını da sormak lazım.
bu arada eklemeyi unuttum. kadroların ikisinide kullandım, kullanan kişilerde tanıyorum. kadrolardan bende dahil şikayeti olan duymadım. 80mm lik amortisörle kullanıyorum. uzun dik ve engebeli dayanıklılık gerektiren tırmanışlarda bisikletin önü yerden hiç ayrılmıyor. diğer kullanan tanıdıklarında kadronun trmanışlarda oldukçaa iyi olduğunu özellikle vurguluyor. bana göre tek dezavantajı maşanın en altından şaft borusunun başladığı yere kadar ölçüsü yüksek olan amortisörlerle( yaylı axon mesela) kullanmak kadronun açılarını bozar diye düşünüyorum.
iyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: Cem Özyurt
Scudo
@aybarssurucu

Düzeltme için teşekkürler Aybars abi ;)

@Genar Batur

Selam Genar,
Aman tartışma bu yöne gitmesin :) Hiç bir zaman bu tip polemiklerin sonuca bağlandığını göremedim. O yüzden mümkün mertebe bu tip olaylardan uzak durmanın iyi olduğunu düşnüyorum.Yukarıda da belirttiğim gibi yanlış bir bilgi var onu düzeltmek istedim.Ne normal bir kaldırımdan atlarken ne de 480 m irtifadan 4.5 km lik parke taşlı bir yoldan bırakın kron veya herhangi bir markanın kadrosunun kırılmasını çok çok daha adi bir kadronun bile kırılmasının imkanı yoktur.( Son derece bariz bir fabrikasyon hata dışında) Onun dışında Ordu zaten küçük bir yer, kimin ne bisikleti var, en son ne yaptı herkes biliyor. Bu bağlamda bu şartlar altında veya bu model kadro kırılmadı bunu herkes biliyor.

Bisanın bu modeli ilk çıktığında ben de almak istemiştim. Çünkü üzerindeki ekipmana göre çok uygun fiyata satılacağı söylentisi vardı. Sonradan umulan çıkmadı...

• Beğen
Tepkiler: Genar Batur
dediklerinize katılıyorum. kadronun kırılması konusunda sizin dediğiniz gibi üretimde bir hata yoksa anlatılan şartlarda bir kadronun kırılması banada pek mümkün gözükmüyor.
iyi akşamlar

arka taraftaki boyayı zincir aşındırınca karbon olduğu anlaşılıyor
ayrıca piyasada 1.250 ğr lık saf aliminyum kadrolar var
ve 2006 modelle 2008 arsında fark olabilir

şimdi eğer arka üst bacaklar karbon diyosan tamam ama alt bacaklar karbon değil bu kadronun alt bacaklarının köşeli yapıda olmasından belli. ki benim kadromunda çeki borularında zincir izleri var ve gayet alüminyum. model olarak bisan 2007 ve 2008 yılında mosso kadrolar getirdi ki bunları da doruk bisikletten mustafa güler getirtti. bende eski bir doruk bisiklet çalışanıyım. dediğin yıllarda türkiyeye yeni bir bisan zeus yada ul-xc 4500 modeli girmedi. ağırlık olarak da hibrit kadrolar yani arka bacakları carbon kalanı alüminyum kadrolar çok hafif kadrolar değillerdir(bakınız giant xtc hibrit). kendi ölçtüğüm ağırlığı söylüyorum 1670 gr gibi bir ağırlığı çıktı. diğer zeus kadrosunu düşünürsek 2005-2006 yıllarında satılıpta 1250 gram olan bi kadro türkiyede olduğunu düşünmüyorum. şuanda da o ağırlıkta delta bisikletin bir kadrosu var.
bisan olarak türkiyeye gelen kadrolar gerçetten güzel kadrolar, kullananlar memnun bende kullanıyorum gerçekten çok memnunum kendisini hemen belli eden bir kadro. ama dediğin rakamlarda ağırlıklara sahip değiller nerdeyse yarım kilo daha ağırlar. ama alüminyum bir kadronun ağırlığının 1650-1750 gram olmasıda çok anormal bişey değil. gayet norman bir ağırlık. zaten 1200 gramlık bir alü kadroda bana güven vermez açıkçası(kişisel fikrimdir).

1670 gram 18" arka üst bacakları karbon, fren pivotları ve kadro kulağı takılı halde. zeus biraz daha ağırdır muhtemelen.

Bisan Zeus yol kadrosu satan bildiğiniz bir yer varmı?

sahıbınden comda specialized etıketlı bır tane satılıyor kacırmaaa :)

Bende Var Arkasi Önu Carbon Temİzdİr 53 Kadro Fityati 400tl

konu açılalı bir yıl olmuş ama ben yine de şansımı bi deniyim dedim. Eğer hala zeus xt arıyorsan bende bir tane var ve satıyorum. Siyah renkli full deore set (sadece arka attırıcı acera) kadro boyunu şuan hatırlamıyorum ama ilgileniyosan öğrenebilirim.

Çağdaş Takış

arkadaşlar bana lazım bu kadrodan ama 50 kadro olcak nerden bulabılırm

bisan zeus yol satılmıyor mu artık..şehir efsanesi gibi bisiklet.sanki bisan bu bisikleti hiç üretmemiş gibi..sadece bir iki tane ikinci el satan gördüm..bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..yeni bi yol bisikleti almayı düşünüyorum da...

elimde var bi tane ama zeusun üst modeli VUELTA modeli
irtibat 05448916414

AXMAN fuLL carbon kadro kullanıyorum... ve süper... zeus'un sadece ön arka maşa ayakları carbon deymez bence.... gerisi ALu...

bu kadrodan elinde olan yok mu varsa bana bu numaradan 0544 891 64 14 ulaşsın

slm arkadasım konyada bı magazada var ben gordum ama ham boyanmamıs bisandan geldıgını bılıyorum ben istersen ara beını yardımcı olayım.05352885907

bendede seda bisikletten alınma,bahsedilen mosso yapımı arka karbon bacaklı bisan zeus full lx bir bisiklet mevcut.ilgilenen olursa satabilirim.daha üstün bir bisiklet istiyorum

Geri