Scudo Sports

Bisan RX Serisi görüşleriniz

Sen onunla uğraşıyorsun ben rx9300 aldım jant şeridi sorunu bile yaşamadım. Kader. Acaba şu jant şeridi yeterince hava basılmadığı için mi oluyor ben düzenli hava basıyorum. Ön 105 arka 110
Bu şekilde bastıktan sonra yolda patladı. Eve yaptırıp geldim bi kaç gün daha sürdüm durduğu yerde patladı. En son kendim elektrik bandı çektim çok sağlam oldu.

• İnanılmaz
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Scudo
Sen onunla uğraşıyorsun ben rx9300 aldım jant şeridi sorunu bile yaşamadım. Kader. Acaba şu jant şeridi yeterince hava basılmadığı için mi oluyor ben düzenli hava basıyorum. Ön 105 arka 110
Ne alakası var kardeşim buradaki kimse mi bilmiyor hava basmayı. Senin sorun yaşamamış olman güzel ancak burada sorun yaşayan onlarca insanı hava basmayı bilmiyor mu acaba diyemezsin.
Fabrikada 15 gün duran bisiklet jantları geri geldikten sonra 15 km bile gitmedi 5 km sonra aynı sorun devam ediyor.
Tam kapanmada 18 gün beklemiştim, bisiketçiler açılsın diye, şimdi de bayram bitsin diye bekleyeceğim, işimiz gücümüz beklemek oldu, bu yaz zehir oldu.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Ne alakası var kardeşim buradaki kimse mi bilmiyor hava basmayı. Senin sorun yaşamamış olman güzel ancak burada sorun yaşayan onlarca insanı hava basmayı bilmiyor mu acaba diyemezsin.
Fabrikada 15 gün duran bisiklet jantları geri geldikten sonra 15 km bile gitmedi 5 km sonra aynı sorun devam ediyor.
Tam kapanmada 18 gün beklemiştim, bisiketçiler açılsın diye, şimdi de bayram bitsin diye bekleyeceğim, işimiz gücümüz beklemek oldu, bu yaz zehir oldu.
:d ? ben öyle bir şey demedim ?? Bazen şu forum üyelerinin mesajları başka taraflarıyla okuduğunu düşünmeye başladım. Elbette basar herkes hava da konfor için basmayanlar var. Onlara da basmayı bilmiyorlar demiyorum istedikleri gibi sürebilirler ancak o şekilde sürmeleri bu modellerde sorun çıkartıyor olabilir.

• Hahaha
Tepkiler: OB_Tolga
Sakin ol şampiyon.

• Hahaha
Tepkiler: M.İhsan
Valla benim de cinlerim geliyor arayıp ana avrat düz gidecem o olacak. Bisikleti getirip teslim edemediler. Dün bildiğim bütün belaları okudum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bu şekilde bastıktan sonra yolda patladı. Eve yaptırıp geldim bi kaç gün daha sürdüm durduğu yerde patladı. En son kendim elektrik bandı çektim çok sağlam oldu.
Geçmiş olsun elektrik bandı giriş seviye jantlarda şart malesef. Geçenlerde dechatlondan yeni aldığım iç lastik üst üste patladı. Detaylı inceleyince lastiğin boyuna yırtıldığını gördüm. Bazen sorun jantta, kullanıcıda değil iç lastikte de olabiliyor. Bu ihtimal dahilinde iç lastikleri de bir gözden geçirin derim.

Sinirlenmekte haklısınız. Ağızdan başka sanki nereleriyle şişiriyorlarsa bir de bilmiş bilmiş sormuşlar yanlış mı hava basıyorsunuz diye. Ben de şimdi hava bastım, kontrol ettim koydum kenara.
DD0018B4-E6F0-44B3-BCD1-2E8587FD523E.jpeg

Geçmiş olsun elektrik bandı giriş seviye jantlarda şart malesef. Geçenlerde dechatlondan yeni aldığım iç lastik üst üste patladı. Detaylı inceleyince lastiğin boyuna yırtıldığını gördüm. Bazen sorun jantta, kullanıcıda değil iç lastikte de olabiliyor. Bu ihtimal dahilinde iç lastikleri de bir gözden geçirin derim.
Sorun ilk başıma geldiğinde çift kat elektrik bandı, plastik bir malzeme kullanıldı, olmadı, içeride katlanınca yine patladı. İkincide çok kaliteli jant şeritleri kullandık bayağı gitti ama jant şeridi sert olduğu için ve jant kanallı diye tabir edilen jantlardan olduğu için şerit kıvrıldı ve iç lastiği patlattı. Fabrikaya gidip gelen jantlarda ise bir tur elektrik bandı çekilmiş üzerine çok ince jant şeridi çekilmiş (sanırım ilk fabrikadan çıktığı şekile geri getirmişler) ve 5 km kullanmama rağmen üzerinde bir sürü meme yapmaya başlamıştı bile. İç lastiklere gelince hep farklı markalarda lastikler kullandım olmadı, fabrikadan değiştirip gönderdiler olmadı, iç lastik kaynaklı değil o yüzden. Benim yırtıklar sibobun olduğu yerden yani içeriden jant kesiyor ve patlıyor nokta şeklinde.
Bayi tanıdık gerçekten yardımcı oluyor, gerekirse bu jantları Bisana geri verip marka bir jant seti almaya çalışacağız, aradaki fark neyse üzerine parasını da vereceğiz yeter ki bu sorundan kurtulayım. Bu şekilde sorunun çözümüne gitmezler ise vereceğim bir avukata tüketici mahkemesinde davayı açacağız. 6 ay oldu bisikleti alalı bu sorun çözülmedi, kaç kere yapılmaya çalışıldı olmadı. Uzun yol gidemez oldum, bisiklet fobisi başladı artık

Sorun ilk başıma geldiğinde çift kat elektrik bandı, plastik bir malzeme kullanıldı, olmadı, içeride katlanınca yine patladı. İkincide çok kaliteli jant şeritleri kullandık bayağı gitti ama jant şeridi sert olduğu için ve jant kanallı diye tabir edilen jantlardan olduğu için şerit kıvrıldı ve iç lastiği patlattı. Fabrikaya gidip gelen jantlarda ise bir tur elektrik bandı çekilmiş üzerine çok ince jant şeridi çekilmiş (sanırım ilk fabrikadan çıktığı şekile geri getirmişler) ve 5 km kullanmama rağmen üzerinde bir sürü meme yapmaya başlamıştı bile. İç lastiklere gelince hep farklı markalarda lastikler kullandım olmadı, fabrikadan değiştirip gönderdiler olmadı, iç lastik kaynaklı değil o yüzden. Benim yırtıklar sibobun olduğu yerden yani içeriden jant kesiyor ve patlıyor nokta şeklinde.
Hocam sen biraz zorla bence shimano jant al. Fabrikadan hayır yok.

Hocam sen biraz zorla bence shimano jant al. Fabrikadan hayır yok.
Dava açmak büyük ihtimalle başta daha masraflı ve bisiklete dönme sürecimi uzatacak ama yapılan haksızlığa saçmalıklara pabuç bırakmamak adına uğraşağım, olmuyor çünkü başka türlü. Sonunda avukat parası, dosya masraflarını ve benim zararımı karşılamak zorunda kalacaklar çok iyi olacak onlara, her yerde mahkeme kararını paylaşacağım, rezil olacaklar.

• Beğen
Dava açmak büyük ihtimalle başta daha masraflı ve bisiklete dönme sürecimi uzatacak ama yapılan haksızlığa saçmalıklara pabuç bırakmamak adına uğraşağım, olmuyor çünkü başka türlü. Sonunda avukat parası, dosya masraflarını ve benim zararımı karşılamak zorunda kalacaklar çok iyi olacak onlara, her yerde mahkeme kararını paylaşacağım, rezil olacaklar.
İnstagram da alikoca44 var bana çok yardımcı oldu. Ama değişen bişey olmadı. O yüzden sorunu büyütmeden çözüm yoluna bakacağım. Bende 20 gündür bisikletsizdim bisiklete bakmaya doyamıyordum ama şimdi soğudum. Satıp başka marka alacağım inş.

Tüketici mahkemesine dava açmanın bir masrafı yok.

• Beğen
  • Beğen
Merhaba, yaklaşık 1 ay evvel Bisan RX9500 model bisikleti satın aldım. Bisiklet ile alakalı şimdiye kadar herhangi bir arıza veya sorun yaşamadım. Söyleyebileceğim tek şey, 3 sene evvel bisiklet sporuna ara verip tekrar başlayıp hamlamış biri olarak ruble oranları (52-36, 11-28) bir tık yokuşlarda zorluyor. Onun haricinde bisikletin kadrosuna kelimenin tam anlamı ile BA-YI-LI-YO-RUM. Neon sarı rengi göz alıcı görünüyor. Ayrıca kadronun üst kısımlarda taşlama yapıldığından (kaynak izlerini yok etme işemi) dış görünüşe estetik bir görüntü katıyor. Bununla beraber full+full 105 R7000 grupset olması da ayrı güzel. Çünkü bazı markalar fren bacağı, aynakol veya ruble gibi diğer komponentlerden grupset dışı malzeme kullanıp kısabiliyorlar. Soruları olan varsa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım. Herkese iyi forumlar :)

Öncelikle çok geçmiş olsun, yama falan hikaye çünkü iç lastik içeriden jant kesiği ile patlıyor, jantlardaki sorunu çözmeden patlama sorununu çözemezsin sanırım bu konu altındaki önceki mesajları okumuşsundur. Daha sonra bayram tatili döneminde mail attıysan bayramdan sonra BELKİ dönüş yapabilirler. Ama almış olduğun yetkili bayi ile veya şehirdeki mevcut yetkili bisan bayi ile iletişime geçebilirsin, bayiler onlarla çok kolay iletişime geçiyorlar. Bu bisan hepimizi çok üzdü, sektörden soğuttu.

Son düzenleme:
İnstagram da alikoca44 var bana çok yardımcı oldu. Ama değişen bişey olmadı. O yüzden sorunu büyütmeden çözüm yoluna bakacağım. Bende 20 gündür bisikletsizdim bisiklete bakmaya doyamıyordum ama şimdi soğudum. Satıp başka marka alacağım inş.
Hocam şimdi benim jantları alexrims ile değiştirmek için istediler, gönderdik bakalım. Sizde sanırım Grand Tour Sora set varmış, forumda çok fazla mesajınız var hepsini okudum, sizin bisiklette Alexrims Ra30 jantlar vardı sanırım, patlama sorunu o jantta da mı meydana geldi? sorun çözüldü mü?

Son düzenleme:
  • Beğen
Hocam şimdi benim jantları alexrims ile değiştirmek için istediler, gönderdik bakalım. Sizde sanırım Grand Tour Sora set varmış, forumda çok fazla mesajınız var hepsini okudum, sizin bisiklette Alexrims Ra30 jantlar vardı sanırım, patlama sorunu o jantta da mı meydana geldi? sorun çözüldü mü?
Hocam ilk hafta daha 10 km sürmeden ön lastiğim patladı. Yaptırdım 2. sürüşte eve koydum koyduğum yerde kendi kendine patladı.
Fabrikaya mail attım bi kaç tane. Aldığım bayiye jant şeridi yolladılar. Allah var daha gidip almadım.
Evde patladığında lastiği kendim söküp jant şeridini ortalayıp üstünden elektrik bandı çektim.
Kaldırımdan iniyorum max. 63km hız yapıyorum. 300km e yaklaştı henüz patlamadı. Lastiklerimiz çok iyi maşallah. Akort problemi de yaşamadım.

Sayın bisiklet forum üyeleri sizce 72 cm iç bacak boyuyla 52 cm Bisan rx 9300 olur mu şimdiden teşekkür ederim

Geri