Burada kol uzunluğundan bahsetmişiz. Sele borusunu kesme diğer mesajda geçen cümlede geçiyor. Hatalı birleştirmişsiniz cümleleri. Bu cümlede sele borusunu kesmek ifadesi yok (Ayarlamaktan bahsetmişim.) Gidon boğazını uzatıp kısaltıyorsunuz ama duruş şekliniz değişiyor hocam. Sizin Lapierre'de yaşadığınız sıkıntıyı ben de kadrosunu taklit etmiş olan Carraro Cr-race052 de yaşadım. Gidon boğazını kısaltmama rağmen bana büyük olan kadroyu (52 kadroydu, internette gezinen tablolara göre boy ve iç bacak ölçüme göre almam gereken kadro buydu) kendime uyduramadım, rahat edemediğim için en sonunda sattım. O tablolara güvenmiyorum artık bu yüzden.
Yarışçılar genellikle küçük kadro alıp gidon boğazı uzatıyor mesela daha aero pozisyon almak için. Alın borusu kısa olduğu için rüzgar direnci düşüyor. Bunu ben yapsam muhtemelen esnek olmadığım için çok sıkıntı çekerim. O yüzden ilk başta tam uyan bir kadro almak çok önemli bence.
Bu yüzden fırsatını bulduğum ilk an bike fit yaptırmayı düşünüyorum. Bisikleti seçerken markadan ziyade vücut ölçülerine tam uyan bir kadro bulmak çok daha sağlıklı bence. Ama işte küçük şehirde olduğum için bike fit yaptıramadım hala.
Bazen olmuyor hocam o dediğiniz. Sele borusu aero tip kadrolarda çok içeri girmiyor mesela, arka teker için verilen aero payından dolayı. O tip kadrolarda sele borusunu kesmek zorunda kalabiliyorsunuz fazlasıyla büyük bir kadro aldığınızda, ya da beden ölçüleriniz normalden farklı olup üst gövdeniz alt gövdenizden orantısız uzunsa.
226398 dosyayı görüntüle
Kısa gidon boğazı bende işe yaramadı, sırt ağrısı yanlış duruş nedeniyle. Bakalım hocam, o şekilde bir tercih yaptım ben bu sefer. Ama kadro bana normalden ufak değil, üst boru vücut ölçülerime göre ulaştığım uzunluk kadar. Sele boruları bisikletin tipine göre değiliyor, aero kadrolarda çok kısa kalıyor mesela normale göre. Bakalım bisiklet elime ulaşsın anlayacağız. İnşallah çok sıkıntı yaşamam. (Bana uygun kadronun 52 cm üst boru, 55 cm sele borusuna sahip olması lazımmış mesela, mümkün mü bu?

) 52 cm üst boruya göre bulduğum kadrolarda sele borusu ya 48, ya 50 oluyor.
Bir de üstatlara bir soru sorayım buradan.
Siz kadronuzu reach değerine mi, stack değerine göre mi alıyorsunuz? Yani hangisi önceliklidir sizin için? Bu benim çok merak ettiğim bir soru. Vücut ölçülerimden dolayı iki değer birbiriyle orantılı değil.