Scudo Sports

Bisan neden eskisi kadar kaliteli bisiklet üretmiyor?

Scudo
@ensbykds göbeklerle frenler zayıf kalmış. Kalan parçalar bisiklet kullanıcılarının %80' ine yeter. Kadro da hoş görünüyor.

ben de çok beğendim. fabrikayı aradım.üretime başlamışlar.büyük ihtimal alacagım. ama kalitesi ve işçiliği konusunda şüphelerim var. sizin fikirleriniz de önemli tabii

bisan trx 8600 nasıl sizce?? ben çok beğendim özelliklerini

özellikleri gerçekten iyi , kadrosu da çok hoşuma gitti. 12,32kg ağırlık da harika olmuş. 3bin bandında alınır.

arkadaşlar bugün fabrikaya gittim.trx 8600 üretim aşamasında olduğu için bayilerde bulunmuyor. ben de fabrikada showroomu gezdim.sağolsun çok ilgilendiler.bisiklet tabiri caizse mermi gibi. siparişi geçtim. mayıs sonuna yetiştireceklerini söylediler. ben mat rengine bayıldım. almayı düşünen arkadaşlar mutlaka baksınlar diyorum.tam bir fiyat/performans bisikleti olmuş.

arkadaşlar bugün fabrikaya gittim.trx 8600 üretim aşamasında olduğu için bayilerde bulunmuyor. ben de fabrikada showroomu gezdim.sağolsun çok ilgilendiler.bisiklet tabiri caizse mermi gibi. siparişi geçtim. mayıs sonuna yetiştireceklerini söylediler. ben mat rengine bayıldım. almayı düşünen arkadaşlar mutlaka baksınlar diyorum.tam bir fiyat/performans bisikleti olmuş.
Fiyatta bir indirim alabildiniz mi?

fiyatı fabrika vermiyor maalesef.fiyat konusunu bayi ile konuşmak gerekiyor. bir arkadaşım bisan bayisi.2850 fiyat verdi bana.izmirdeki diğer bayiler 3000 bandında olur dediler. yüzde 10 civarı indirim yaptılar

Bisan trx 8600 almak istiyorum bugun bulsam parasını verip alicam, bisiklet hiç bir yerde yok, fabrikayi aradim hangi bayinizde var satin almak istiyorum, 8600 un uretimi henüz başlamadığı bilgisini aldım, şaşırmamak mümkün değil, 2020 model bisikletimiz diye websitene yüklüyorsun, 2020 nin ortasina gelmişiz bisiklet daha ortada yok, güven kaybediyorsunuz.

Dışarıda covid 19 gibi öngörülemeyen modern dünyanın bile bilmediği bir bela var; tedarik, üretim, termin vb sistemleri dünyanın her yerinde birbirine girmiş, Bisan ne yapsın. Bu durumda normal karşılamak lazım.

Bisan trx 8600 almak istiyorum bugun bulsam parasını verip alicam, bisiklet hiç bir yerde yok, fabrikayi aradim hangi bayinizde var satin almak istiyorum, 8600 un uretimi henüz başlamadığı bilgisini aldım, şaşırmamak mümkün değil, 2020 model bisikletimiz diye websitene yüklüyorsun, 2020 nin ortasina gelmişiz bisiklet daha ortada yok, güven kaybediyorsunuz.
Hocam su anda firmaların hepsinde var gecikme. Siparişleri covid19 nedeniyle gecikti. Yetmiyormuş gibi bir de gümrükte uzun süre bekletildi. Yetmiyormuş gibi vardiyalı çalışma nedeniyle montaj hatları yavaşladı. 1-1.5 ay kapalı kalan fabrikalar oldu ayrıca. Gece gündüz mesai yapıyor bir cok firma model yetiştireceğim diye. Geçen sene olsa haklıydınız bu serzenişte ama bu sene ahval ve şerait bunu gerektirdi.

Carraro geçen hafta dağıtımlara başladı bayilere.
Peugeot Haziran ortası ve sonrasında bayilerde olacak.
Bisan bu haftadan itibaren bayilerde.
Aralarından bir tek mosso erken getirebildi. (Çin bağlantılı olması sebebiyle erken verdiler siparisleri. Türkiye'de montaj yaptıkları için fiyat avantajı sağlıyor.)
Corelli üretimleri yaza sarktı.

Bir tek Bisan değil yani...

Covid 19 un bilincindeyim, ama bu bela başımızda uzun zamandır yok, ulkemizde ve Avrupada mart ayinin sonunda yogunlasti, siz 2020 model bisikletinizin parcalarini 2020 nin ortasinda tedarik etmessiniz, 2020 oncesi hazir eder uretime gecer ve yeni sene itibariyle piyasaya mali pompalarsiniz, farkindaysaniz fabrika hic uretimine baslanilmadigi bilgisini veriyor, problem burada, ocak subat ayinda ne yaptiniz. O zamanda mi covid 19 vardı. Bende ureticiyim uzak dogudan herseyimi ithal edip uretim yapıyorum, yeni sezonun hazirligini yeni sezon baslamadan once yapiyorum ki mali zamanında uretebiliyim.

@Tamergügercin Covid19 nedeniyle hem üretim ve tedarik sıkıntısı oluştu hem de kullanımı çok daha sağlıklı olduğundan dolayı bisiklete olan talep arttı. İnternette okuduğum kadarıyla insanlar düzgün sıfır bisiklet bulmakta zorlanıyor dünyanın her yerinde. Stoklar eridi ve yenileri gelmiyor. Bisan yeni bisikletlerini Aralık ayında duyurdu yanlış hatırlamıyorsam. Yani henüz pandemiye dönüşmemişti.

Covid 19 un bilincindeyim, ama bu bela başımızda uzun zamandır yok, ulkemizde ve Avrupada mart ayinin sonunda yogunlasti, siz 2020 model bisikletinizin parcalarini 2020 nin ortasinda tedarik etmessiniz, 2020 oncesi hazir eder uretime gecer ve yeni sene itibariyle piyasaya mali pompalarsiniz, farkindaysaniz fabrika hic uretimine baslanilmadigi bilgisini veriyor, problem burada, ocak subat ayinda ne yaptiniz. O zamanda mi covid 19 vardı. Bende ureticiyim uzak dogudan herseyimi ithal edip uretim yapıyorum, yeni sezonun hazirligini yeni sezon baslamadan once yapiyorum ki mali zamanında uretebiliyim.
Hocam çinde Ocak ayinda başladı. Tedarik zinciri sekteye uğradı. Vardiyalı çalışma orada o zaman başladı.
Gemiler Mart başı gibi ülkemize gelmeye başladı. Bu arada limanlarda bekletildiler 3-4 hafta karantina nedeniyle. Firmalar Nisan ortası-sonu ancak ürün çekmeye başladılar gümrükten. Fabrikalara tek tek konuştum neredeyse. 1 hafta gec sipariş verdiği için rakibinden 1 ay geç ürün çektiğini söylüyor Peugeot mesela.

Siz de ureticiymissiniz. Piyasaya sezon başında ürün veremeyip zarar etmek ister misiniz? Kendinizden pay biçin. Hiçbir firma sezonu kaçırmak istemez.

Bisan için konusuyorum, 2021 in hazırlığını şimdiden yapmışlar. Her şey belli. Siparişler geçilecek ama tedarik zincirine bağlılar. Sadece kadro değil, kadroset ayrı, grupset ayrı, lastik ayrı, jant ayrı yerden.. Hepsi gelecek ki üretim başlasın.

Peugeot için konuşuyorum, arkadaşa r14 sipariş verdik mart ayında. Nisanda gelir dediler, Haziran ortasına sarktı. Fabrikayla görüştüğümde sadece karbon maşa eksik olduğu için üretime baslayamadiklarini söylediler. Sadece karbon maşa....

@Tamergügercin Her mal ve hizmetin üretim süreci birbirinden farklıdır. Kimi mal vardır mesela basic mal vardır-arzı talebe göre çok değişmeyen- o malı sezonundan çok çok önce de üretebilirsiniz. Bazı fashion mallar vardır, anlık talep oluşur o mala karşı hızlı reaksiyon alıp talep oluşur oluşmaz anında üretmeye çalışırsınız. Bazen de öyle mallar vardır ki üretici elindeki stoku erittikçe üretim prosesine sokar.Belki de Bisan geçen senenin stoğunu eritip başlayacaktı, Çin yılbaşında sekteye uğrayınca o da geri kaldı.
Bisanı bırakın bazı firmalar 2020 model ürün bile getirmeyebilir.

@Aybek Cihan @Mustaac Bu arada , sizlerin yorumlarina katiliyor ve de ilave etmek isterim , Ocak yada Subat sezonun baslangici degildir, tum uretim ve pazarlama stratejileri Nisan ayi olarak yapilmaktadir diye biliyorum. Bildigim kadariyla da , Italya'da da bir cok uretici sirket henuz 2020 lansmani yapmadi Kisaca , bu durum BİSAN ' in cok otesinde "force majeure" bir durum.

Yılların büyük teknoloji ithalatçısı İstanbul Bilişim bile patladı. Bisiklet firmaları mı patlamayacak? Bütün üretimini Türkiye'de yapan Emsan bile yetişemiyor. Bisan nasıl yetiştirsin? Covid 19 süreci yaşanmasaydı bile Bisan bu sene satış patlaması yapacaktı. Her şey normal olsa da rc serisinin aero karbon kadrolarını aşırı talep sebebiyle yetiştiremeyecekti zaten. Son günlerde karbon kadro alan tanıdıklarımın tamamı Bisan ya da Salcano aldılar. Alüminyum alanlar ise Corelli alıyor, adamlar 10 kiloya sora setli yol bisikleti bitiriyorlar, 3500 tl'ye satıyorlar, alınmaz mı? Ben Salcano'dan fixie aldım. Pedallı ağırlığı 9.5 kilo, 1330 TL verdim hep topu. Aynı ağırlıkta Cinelli alsam 7500 TL. O da gümrük vergileri hariç. O ne kadar gelir Allah bilir. Bu koşullarda yerli firmalardan bisiklet almak zorundayız.

Bir de 2020 sanayi üretimi için kayıp yıl. Turizm için de kayıp yıl. Benim bisiklet firmam olsa talebi görmeden üretime geçmem. Onlar da öyle yaptılar. Bence doğru karar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve NoCycling
Bu seneki fabrikaların imalatında ki aksaklıklardan bende olumsuz etkilendim hemde çok :)
Mart Nisan gibi bütün kadrolar çıkar görür alırım diye erkenden bisikletimi sattım. Sonuç noldu hala ortada bisiklet yok malesef. 2020 yılında firmaları suçlamanın çok bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

• Üzgün
Tepkiler: NoCycling
Ben de Bisan'ın TRX 8600 modelini kestirdim gözüme, iki gün önce instagramdan yazdım Haziran'da bayiide olacağını bildirdiler.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Ben de Bisan'ın TRX 8600 modelini kestirdim gözüme, iki gün önce instagramdan yazdım Haziran'da bayiide olacağını bildirdiler.
Çok beğendiğim tur bisikleti modeli. Ben bir sene tur bir sene yol yaptım şimdiye kadar. Çabuk sıkılıyorum demek ki :) Eğer seneye de düzeni bozmazsam ( :ssrtcbya: ) bu bisiklet aklımda.

• Hahaha
Tepkiler: CNC
Geri