Scudo Sports

Bisan Mountain Cat

demirhan92

Üye
Tepki
4
Herkese selamlar. Kömürlükte Montain Cat varmış, bugün onu çıkarttım ve gayet sağlam olduğunu gördüm. Boyası lastikleri sağlam. Fakat ben bir kaç değişiklik yapmak istiyorum. Lastikleri ve elcikleri gibi eski olan parçaları. Yazlıkta bisikleti uzun ve düz bir yolda kullanıcam.

Lastiklerini değiştirmeme gerek var mıdır? Var ise nasıl bir lastik seçmeliyim?

Bisiklet kullanmaktan başka bir şey bilmediğimden sizlere danışmak istedim. Teşekkürler.

Scudo
Lastikler çok eski değilse değiştirmesenizde olur yani çok kullanılmamışsa, çünkü o bisikletin orjinal lastiklerinin dişlerinin bayağı kalın olduğunu biliyorum :) Fakat eski fren sistemi üzerindeyse, kesinlikle ve kesinlikle onu değiştirin derim, orjinalinin çok kötü olduğunu biliyorum, bu değişim bile bu bisiklet için büyük bir artıdır ;)

@Murat Albayrak

fren telleri pabuçlar falan sağlam gözüküyor ama bir parçaları birleştirip sürmek lazım teller kopabilir. 1994 yılından beri pakedi içinde duruyor. ucuz yollu maşa falan takabilir miyim?

Pabuçlar ve tellere dışında diğer fren ekipmanlarını değiştirebilirsinizi, çünkü üzerindeki frenler çok etkisiz son gücünüzle sıkmanız gerekebilir sağlam bir fren için :) Bende geçen sene bu ürünü kullandığımdan biliyorum, onun dışında maşa sağlam ise amortisör taktırmayı düşünmediğiniz sürece değiştirmeye pek de luzüm yok bence

18 yıldır duran bir bisikletten bahsediyoruz. Sağlıklı bir sürüş için fren sisteminin tamamı, fren ve vites tel ve kablolarını değiştirmelisiniz. Lastikler 18 yılda mutlaka ömrünü bitirmiştir, yolda size sorun çıkarmaması için mutlaka değiştirin. Amortisör size kalmış değiştirebilirsiniz ama uyumlu maşalar giriş seviyesinde vasat bir maşa olacağından değişime deymeyebilir. Öncelikle yukarıda yazdıklarımı düşünün, sonra binip test ederek değişim planlarsınız.

Fren ve vites telleri ve pabuçları değiştiricem. Lastiklerde bir sıkıntı yok gibi gözüküyor ama bugün onlarıda deniyeceğim. Tolga Günsezer dediğiniz deymeyecekse almamın bir anlamı yok. Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

demirhan foto atabilirmisin , ben o bisikletlerin sıfır halini hiç göremedim merak ediyorum :)

@İsa Öcel

yarın fotoğraf çekip koyarım. lastikleri çıkarttım o haliyle bir fotoğraf ekleyebilirim.

Gazeteden kuponla almıştım ben de lacivert..Ne binmiştik be tiheey..O bisiklete üstünde sabit maşa varsa amortisör takmayın.Lastik ve fren sistemini yenileyin,mis gibi tur atarsınız.Kadrosu oldukça sağlam kadroydu.

Bence lastikler saglamdır fren sistemi hatırladıgım kadrıyla terazi frendi.Çok kötü o frenler bence asırıya kaçmadan frenleri v fren sistemi ile değiştirin teller ve kablolarda komple değiştimi gayet binilebilir bi bisiklet sahibi olursunuz.

@Samet06

istanbul da merterde oturuyorum. nerden alabilirim nerde yaptırabilirim bu v freni? ne kadara mal olur? birde vites kollarının içndeki yağ reçine gibi olmuş. bunları temizlesem olur mu yoksa bunlarıda değiştirmeli miyim?

Vay be zamanında ne sükse yapmıştı Türkiye Gazetesiyle herkes almıştı kupon biriktire biriktire..Hey gidi günler :)

ben bi ay önce bianchi leopartı çıkardım bodrumdam fren ve vites telleri ve lastikleri değiştirdim mis gibi de oldu

@demirhan92

kolları komple dagıt sil tekrar topla kablo ve teller zaten değişecek v fren olarakda (link)

(link)

her bisikletcide bulursun fren ayaklarını.

demirhan ucuz yoluu tektro v fren öneririm san. bu fren setinin markasını bilmiyorum ama kötü gözükmiyor. idare eder iye düşünüyorum doğru ayarlandıktan sonra

şu ayı bir atlatayım vites kolları fren kollarını ve frenleri değiştirmek istiyorum. kendi telli frenleri beni idare eder mi acaba 3 4 kullanım için?

@demirhan92

bence bir telleri yağla, idare eder neden etmesin bir deforme yoksa fren tellerinde.

demirhan92 kardeşim, sana lastikler idare eder değiştirme diyen arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. 18 sene içinde lastikler işlevini mutlaka kaybetmiştir. Sen en iyi fren sistemini de taksan lastiklerin kadar performans alırsın. Seni yola iki parmak temas eden lastiklerin bağlıyor. Maddi sıkıntıların olabilir ama en kısa zamanda fren sistemi ve özellikle lastiklerini yenilemeni tavsiye ederim.

Geri