Scudo Sports

Bisan-İhlas Mountain Cat restorasyon

@İkiPedalBirHeves
Parça listesini paylaşmanız mümkün mü? Ona göre öneri yapabiliriz.

Scudo
@İkiPedalBirHeves
Ikinci el bak dostum gereksiz para dökme.
Çok uyguna ust seviye setler denkleyebiliriz

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mariokaldato Zaman daraldı abi, Cuma'ya yetiştirmem gerekiyor :(

@TakemasterTR
Aşağıdaki parçalar hariç geri kalan her şey gibi düşünebilirsiniz:
1) KADRO & MAŞA
:kötü::D

Şaka bir yana gidon takımı ve kolları, V fren takımı, aynakol ve vites takımı, sele takımı komple yenilenecek.
Uygun fiyata bulabilirsem alüminyum jant da almak istiyorum.

Liste aşağıdaki gibi:

İhtiyaç Listesi.PNG

Koca yaz geçti ben bir Bisan alamadım , yakınlarda hiç temiz denk gelmedi .

Parça maaliyetleride gözümü korkuttu açıkçası . Baya pahalıya mâl olacak sanki :)

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@keremkucuk041 Ya doğumgünü hediyesi olduğu için "ahanda şu kadar para verdim sana bu yepisyeni pisleti aldım" tarzı Ali Ağaoğlu modelinin bir ötesine geçmek istedim açıkçası. :huhuu:

Kadro gerçekten güzel oldu mat pembeye boyayınca. Doğru parçaları bir araya getirebilirsem ucuz donanımlı standart bisikletlerle aşağı yukarı aynı fiyata gelecek gibi.
Anlamı olan bir marka sticker'ı, logosu bile hazır. Sürpriz olsun, proje bitince koyacağım görsellerini ve anlamlarını.

Bu arada anlayamadığım şey şu; ben bisiklet yedek parça esnafı olsam, mesaimin yüzde ellisini bu sitede iletişim yaparak geçiririm. Yaklaşık bir haftadır yazıyorum "hayvanlar gibi yedek parça alacağım" diye. :kptmya:
Yakınlarda yardımcı olmak isteyen bir esnaf olsa seve seve ederinden bir iki tık fazlasını veririm. İnanılır gibi değil. (Forum kurallarına aykırı bir durumsa özür tabi. Ukalalık olmasın durduk yere.)

Sevgiler :)

@İkiPedalBirHeves
Bi arkadaşımdan komple jant dahil seti düşebilirsin. Face kullanıyorsan atayım profilini ekle konuş. Adamda full Lx set vardı en son bedava denecek fiyata
Screenshot_2018-08-25-13-10-57.png

Bu arkadasa mutlaka ulaş face den sana güzel bi set düşer. Fiyata uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
@mariokaldato

Bu set uygun olur mu bizim kadroya? 3x6 sistem vardı söktüğüm sette. Bir de Antep'ten gelmesi konusu korkutuyor. Yarın kargolasa bile Salı'dan önce gelmez ve benim toplatmak için en az üç güne ihtiyacım var :/
Sayfaya bakıyorum ama direk. Çok çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@İkiPedalBirHeves
Rahatlıkla uyar merak etme ben 3x9 xt sistem yeni nesil sistem taktim 1996.model kadroya.arkadaş güvenilir biridir ben kefilim.
Ve Lx sistem çoğu turcunun hayal ettiği ama bulamadığı üst düzey bi sistemdir.bence kaçırma ömurluk oluyor Lx Setler

KonusurSun arkadaşla belki otobusle yollar bir günde teslim alırsın banada dua edersin

@İkiPedalBirHeves
Sevgiler bizden sana, hevesini kırmak istemem ama Sirkeci,de bisikletçiler ve insaflı kelimeleri hiç birbirine anlam olarak yaklaşmayan şeyler, zaman kısıtlaması olmasaydı, Çin'den sipariş verebilirsiniz diyecektim ancak malum zaman yok, bu yüzden çoğu uyumlu parçayı eğer bulabilirseniz Decathlon, eğer yok ise, o zaman acı gerçekler ile yüzyüze geleceksiniz, bisikletinizi kız arkadaşınıza teslim edene kadar sinirleriniz harap olacak ki az çok yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla zaten o durumdasınız, sonucu güzel olacak ancak hedefe varılan yolda harap olacaksınız, sabır diliyorum size, Alla kolaylık versin.

Merhabalar;

@mariokaldato @Mustafa Zeybek Tam kendimi sete ikna etmiştim o akşam ama ilan yayından kalktı 15 dakika içerisinde :ckskc:
@Yilmaz Sanli Biraz daha iyiyim abi :srnsml:

Dün oldukça yoğun bir dükkan gezmece sonunda karşıma çıkan en uygun fiyatlı parçaları topladım ve ufaktan birleştirmeye başladım. Vites ve fren takımı kritik olduğu için o işi ustasına bırakacağım. Acemi hevesiyle mahvetmeyeyim sistemi. Geriye sade ön arka aktarıcılar, vites kolları ve krom gidon takımı kaldı alınacak.

@kasimpasabisiklet Uygun gidon takımı sizde var görünüyor ama size telefonla ulaşamayınca KMP'ya gelmeye cesaret edemedim. Eğer iletişime geçebilirsek çok sevinirim.

İşin ne kadara malolduğunu en son bir liste ile paylaşacağım. Tahminimin tabi ki ötesine çıktı ama pişman veya enayi hissetmiyorum kendimi. Şimdilik bir "loading" paylaşayım...

Sevgiler...

loading.png

@İkiPedalBirHeves
Elemanla bi konussaydin keşke belki duruyordur

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Benim de ilk bisikletim buydu, konuyu biraz okuyunca çok heyecanlandım. Babam düşerim de bir şey olur diye kız bisikleti almıştı gazeteden :) Çalışmalarınız çok güzel gidiyor inşallah ortaya güzel bir bisiklet çıkar. Bu arada arka rubleyi değiştirmeyin orjinali ise pedal çevirmeden giderken hiç sesi çıkmaz. Yanlış hatırlamıyorsam bunların birde açık turkuaz rengi vardı.

• Beğen
Tepkiler: İkiPedalBirHeves
O orjinali değil ki bildiğimiz Megarange? Sıfırı var onun, bakabilirsin.

@TakemasterTR
Yok, @RedFoX soldakini kastediyor. Sağ tarafta kadro hariç her şey benim topladığım parçalardan oluşuyor. :kedicik:

@İkiPedalBirHeves
Yalnız sağdaki ruble de çok paslı gözüküyor.

@İkiPedalBirHeves
Tüh :( En sevdiğim yanı oydu. Yokuş inerken pedala basmazdım arkadan da çıtır çıtır hiç ses gelmezdi. Değiştirecekseniz Megarance dişlisi alın diyeceğim ama onunda arka vites değiştiricisi farklı. Yokuş çıkarken gerçekten çok rahat.

• Beğen
Tepkiler: İkiPedalBirHeves
Merhabalar;

Yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede tamamlayabildim. Tüm önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Verilen emeğe fazlasıyla değdiğini müjdeleyebilirim. :)

Genel olarak giriş seviyesi kaliteli markalar kullanmaya gayret ettim. Zaman sınırı olmasa ikinci el ürünler alarak çok daha uygun fiyatlara toplayabilirsiniz.

Aynakol, ruble ve aktarıcılarda Shimano tercih ettim. Dekoratif ürünlerde Decathlon'a başvurdum. Bisikleti toplama aşamasında Sirkeci'deki Pedal Bisiklet'ten Bülent Bey yardımcı oldu. Ona da ayrıca teşekkür ederim. Marka sticker'ı olarak hediye sahibesinin doğup büyüdüğü semtin İngilizce'sini yaptırdım, bu da tatlı bir sürpriz oldu. (Türkçeciler ve orijinalciler affeylesin) :)

@mariokaldato parça önerileri için, @cnmrtpkc renk örnekleri için, @mcb lastik önerisi için ve cevap yazan herkese ilgisinden ötürü ayrı ayrı teşekkür ederim.

Aşağıda hem fotoğrafları, hem de ileride bu tarz giriş seviyesi bir restorasyona girişecekler için maliyet listesini paylaşıyorum. Sıfırdan heves edip yeni başlayanlar için zor ve sabır gerektiren bir süreç ama sonuç bunların hepsine değiyor. Emekleriniz ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Çok sevgiler...

bad06e43-1862-450d-9bca-f9e7bd45f361.JPG IMG_0812.jpg

bütçe.PNG

Geri