Scudo Sports

Bireyselleşmek

Kunget

Forum Demirbaşı
Tepki
379
İsim
Emre
Bisiklet
b'Twin
Son zamanlarda hepimizin de farkında olduğu şey aslında bu ama biraz önce dikkatimi çeken şey bisiklet gibi sosyal bir şey de bile bireysel olmaya başlamışız. Az önce oturduğum civarda kimler var diye bakmak için forumda biraz dolandım fark ettiğim şey ise grup olup gezmeler 2012-2013 gibi bitmiş. Kimileri bunu devam ettirmeye çalışmış fakat bu da 2015 civarı sona ermiş gibi duruyor. Bisiklet tepesinde de tek kalmaya başladık sanırım. En azından tanıdığımız yoksa bir gruba dahil olmak zorlaştı gibi. Sizin düşünceleriniz nedir?

Scudo
katılıyorum ancak bu sadece bisiklet için geçerli değil.İnsanlar artık kalabalık içinde yalnız hayat sürdüyor.Aslında gelişen teknoloji ve sosyal-ekonomik-kültürel farklılık son olarak insanların kutuplaştırılması toplumda çöküntüye sebebiyet verdi.Dünyalar sizin olsun bana 3 korner bir penaltı 5 de devre 10 da biter günlerimi verseler yeterli.

kemal sunalın filmlerine bakarsak o zamanlar alamanyada bu durumdaydı bi kaç yıl sonra geçiceğini düşüyorum

• Beğen
Tepkiler: Kunget
İnsanlar para kazanmakta zorlanıyorlar ayrıca kazandığı para da değersiz zaten bisiklet ürünlerine yapılan zamlarda göz önünde insanlar ne yapacağını şaşırmış nereye para yetiştireceklerini bilmiyorlar,hal böyle oluncada 3-4 yıl öncesine göre dernek olarak faaliyet gösteren bisiklet gruplarındada tura katılan kişi sayıları bile az.

@Kovalski

Çoğunlukla yaptığınız yorumlarda Almanya’dan bahsediyorsunuz bir kötüleme çabası içindesiniz,sebebi nedir? Onların yaşam standartlarından haberiniz var mı ?

@Fırat Ç. katılıyorum. Kazandığımız paralar ile yaşamımızı zor idame ettiriyoruz birde bisiklet ve ürünlerine gelen zamlardan sonra üstüne birde çalışma saatleri her gçeen gün artıyor. 2015 çalıştığım yerde cumartesi tatildi. Şimdi sadece pazarım var ve ne yapacağımı şaşırıyorum

Eski yıllarda ki insanların alım gücü kalmadı durum böyle olunca ister istemez bireyselleşmeye başladı bu herşey için geçerli bisiklet konusunda ise son günlerde yapılan zamlar iyice bisiklet sektörünü geriye düşürdü bakalım umarım herşey daha da kötüye gitmez :snzdglsn:

Bulunduğum bolgede topluca bisiklete binmek için whatsap gurubu kurduk yaklaşık 15 kişilik gurupta birdefa 5 kişi tur yapabildik.
Şunu gayet iyi öğrendim gurup sürüşleri beni çok geriyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Daha tura başlamadan sıkıntı baslıyor. Geç gelenler, 1km gitmeden mola vermek isteyenler, lastiğini şişirmeden gelenler, benim karnım aç deyip kahvaltı yapmak isteyenler, güzergah beyenmeyenler sondakikada güzergah değistirenler vs.
En iyisi tek çıkmak bazen iki bile bana kalabalık geliyor.:acpsnr:

@atasoy bilmiyorum daha bir kere biriyle çıktım oda keyifli gelmişti bana :) ilkokulda bile 3-5 arkadaş okul çıkışı hemen anlaştığımız yerde buluşup geziyorduk. Bi tane dere vardı kıvrıla kıvrıla gidip yolu kesen. Bu yol kesen dereyi yaklaşık 7 kere geçip minyatür bir şelale vardı ona ulaşırdık :) eğer yaz okuluna kalmazda evime gidebilirsem oraya yeniden gidicem içimde kaldı :)

• Beğen
Tepkiler: orhun21 ve Atasoy
Forumda tanıştığım bir yılı aşkın sürede birlikte olduğum bisiklete gönül vermiş kişilerin olduğu grubumuz var genel olarak whatsapp ile iletişim aracı olarak kullanarak olan aktif olarak bisiklete binen 10 kişilik ekip hepsi birbirinde değerlidir istanbul anadolu yakasında ağırlıklı olarak turlarımız olur katılmak isteyen arkadaşlar burdan veya instagram dan iletişim kurabilir.

(link)
4.PNG
3.PNG
1.PNG

147256 dosyayı görüntüle 147255 dosyayı görüntüle

Grup sürüşlerinde en iyi çözüm şartları yola çıkmadan belirlemek ve gruptakilerin bu kurallara uymazlarsa kendi başlarına kalacaklarını deklare etmek. Mesela şu kilometrede mola verilecek yemek yenecekse yenecek, lastiği patlayan geride bırakılacak, malzemesiz gelene yardım için durulmayacak vs. vs. Bu şartlar işine gelenle devam edilecek gelmeyenle yollar ayrılacak.

• Beğen
Tepkiler: Literary
Öncelikle Merhaba Bisiklet forum ailesine yeni katıldım. Aktif olarak siteyi kullanamıyorum yeni yeni hakim olmaya başladım. Lakin bundan önce üye olmadan bisiklet hakkında bir çok yararlı bilgiyi siz ve sizin gibi değerli dostların yorumları vesilesi ile bu platform da bilgi sahibi oldum..

Bisiklet üzerinde bireyselleşme konusunda ki yorumum öncelikle şunu belirteyim Türkiye şartlarında bisiklet bir lüks sporu gözü ile bakılıyor, dediniz gibi gerek aksesuar ve yedek parça olsun gerek bisiklet fiyatları almış başını gidiyor. Diyeceksiniz ki bisikleti var olan insanlar grup turlarına artık çıkmıyor olan kişiler azaldı , bu konuda da insanların vakitlerini ayıracak fırsatı olmaması daha değerli önemli gördüğümüz ama aslında boş olan sosyal faaliyetlere zaman ayırmamız ve toplumda insanların birbirine olan güven duygusunun azalması.. Tur işi ekip işidir, arkadaşlarımız in da belirtti gibi herkesle tur yapılamıyor , her koşula ayak uyduarabilen ortak yolu arayan kişilerin birlikte yapması gereken bir etkinlik, aramızda farklı görüşte farklı sosyal statü de yada farklı şeyler den zevk alan birbirini hiç tanımayan insanlar la zor oluyor yalan değil. Üç beş yıl önce üniversite öğrencilik yıllarında bisiklet grubu kurduk ve 18 bin öğrenci arasından turlara aktif katılan 5 kişi idik.. Biraz da çuvaldızı kendimize batırmalı kendimiz ortak yapılan aktivitelere uyumlu muyuz değil miyiz ona bakmalıyız. Ve bu ortak etkinlikler de bir takım lideri öncü ortalığı toparlayan bir grup lideri olması kanısındayım başka türlü yürümüyor gerçekten.. Ve yeni gruplara katılan arkadaşlara karşı grubun eski üyeleri tarafından bir dislanma hissi veriliyor. . Özetle ego su düşük kişilerin grup öncülüğünde bu turlara katılan insanların sayısı artacak ve yeni gelen üyeler kendilerini güvende his edecektir

@Desert Fox Örnek olarak verdim o şartı. Tam tersine lastiği patlayana yardım edilir şeklinde de kural konulabilir. Demek istediğim kural olsun ve o kurala uyulsun yeterki

• Beğen
Tepkiler: Kunget ve Atasoy
  • Beğen
Tepkiler: Literary
"Lastiği patlayan başının çaresine baksın" ve konunun başlığı. Bu kadar mı uyumlu olur ?

@duryolcu Ne iyi dedin egosu olan insanla kesinlikle tur olmaz. Bizim burada süren 2-3tane grup var şayet onlara hiç katılabilmiş değilim. Burada tek başıma sürmekten daha üzen 1 şey yok ne yazık ki, sonuçta dağ bisikletiyle hız yapamam. Ondan ego da bizde devre dışı kaldığından arkadaştanda geri kalıyorum :D Mahallemde süren var ama hepsi de lise ve öncesinde okuyan insanlar... Bu yüzden hep tek! Bisiklet almak parçalarını almak gibi konulara gelirsek ülke içler acısı maaş 1600tl diyoruz ama dalavera maaşlarımız işte bu 340€ :D olmadı 420$ :D

• Beğen
Tepkiler: Kunget
@EnginK. Beyfendinin bahsediği kurallar antrenman yapan yol bisikleti kullanıcılarıninin kurallarıdır. Personel rekoru ve kom almaya çalıştıkları için mantıklıdır.

Bizim bahsettiğimiz guruplar daha çok goy goy yapmak için piknik yapmak hafyasonunu aktivitesi yapma guruplari olduğu için bize sert görümüyor.

Yoksa benim lastigim patlayacak beni beklemeyecek adama bir daha selam vermem.:)

Geri