Öncelikle Merhaba Bisiklet forum ailesine yeni katıldım. Aktif olarak siteyi kullanamıyorum yeni yeni hakim olmaya başladım. Lakin bundan önce üye olmadan bisiklet hakkında bir çok yararlı bilgiyi siz ve sizin gibi değerli dostların yorumları vesilesi ile bu platform da bilgi sahibi oldum..
Bisiklet üzerinde bireyselleşme konusunda ki yorumum öncelikle şunu belirteyim Türkiye şartlarında bisiklet bir lüks sporu gözü ile bakılıyor, dediniz gibi gerek aksesuar ve yedek parça olsun gerek bisiklet fiyatları almış başını gidiyor. Diyeceksiniz ki bisikleti var olan insanlar grup turlarına artık çıkmıyor olan kişiler azaldı , bu konuda da insanların vakitlerini ayıracak fırsatı olmaması daha değerli önemli gördüğümüz ama aslında boş olan sosyal faaliyetlere zaman ayırmamız ve toplumda insanların birbirine olan güven duygusunun azalması.. Tur işi ekip işidir, arkadaşlarımız in da belirtti gibi herkesle tur yapılamıyor , her koşula ayak uyduarabilen ortak yolu arayan kişilerin birlikte yapması gereken bir etkinlik, aramızda farklı görüşte farklı sosyal statü de yada farklı şeyler den zevk alan birbirini hiç tanımayan insanlar la zor oluyor yalan değil. Üç beş yıl önce üniversite öğrencilik yıllarında bisiklet grubu kurduk ve 18 bin öğrenci arasından turlara aktif katılan 5 kişi idik.. Biraz da çuvaldızı kendimize batırmalı kendimiz ortak yapılan aktivitelere uyumlu muyuz değil miyiz ona bakmalıyız. Ve bu ortak etkinlikler de bir takım lideri öncü ortalığı toparlayan bir grup lideri olması kanısındayım başka türlü yürümüyor gerçekten.. Ve yeni gruplara katılan arkadaşlara karşı grubun eski üyeleri tarafından bir dislanma hissi veriliyor. . Özetle ego su düşük kişilerin grup öncülüğünde bu turlara katılan insanların sayısı artacak ve yeni gelen üyeler kendilerini güvende his edecektir