Scudo Sports

Birbirimize ve yayalara karşı davranışlarımız

En son bugün okuldan çıktığımda bindiğim minibüsün şoförüne selam verdim...:)
Oda selamımı aldı sağolsun...

Scudo
Konuyu görünce aklıma bir hadis geldi paylaşmak istedim...Bir meclise uğradığınız zaman selam verin. Oturmak icap ediyorsa, oturdulktan sonra, kalkıp giderken yine selam verin. Birinci selam, ikinci selamdan daha kıymetli değildir. İkisi de aynı hükümdedir

Selam vermek elbetteki çok kıymetli birşey olup,dinimizde de önemli bir yeri vardır.
Fakat kendi kafamazı göre,yani öyle 7 den 77 ye öyle herkese selam da vermemek lazım; çünkü selam vermek bir ibadet olup kimlere verileceği ve hangi durumlarda da verilmeyeceği dini kitaplarda yazılıdır.
Bir de "selam vermek" ile "merhaba" aynı anda çakışırsa öncelik selam vermekte olmalı merhabayı da ardından söylemeliyiz;bu günaydın ve tünaydın ve diğerleri için de geçerlidir.

Aramızda bu hususları bilmeyen arkadaşlar olabilir, onlara yardımcı olma anlamında bunları yazmak istedim; belki konu dışı ( moda tabirle off topic) ama olsun...

@Mesut Girgiç

Selam,...
Sabahın erkeninde kalktığımda ,yüzümü yıkarken önce aynada kendime gülümser günaydın derim dışarı çıktığımda ,önce gökyüzüne selam veririm,ağaçlara ,kargalara,yoluma çıkan kim varsa,yerleri süpüren çöpçüye,işe giden kadın ve erkeklere tanısam da tanımasamda selam veririm ve güne keyifli başlarım

@sadeceA

O zaman siz denizde bir su damlası değil, damlanın yaşadığı denizin taa kendisi olmuşsunuz. :) :) :)

@Mesut Girgiç

Benim dedem, herkese herşeye selam verirdi ben bunu görerek büyüdüm selam vermek benim için olağan ve mutluluk verici .:) :p

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sevgili Kardeşlerim,

Bugüne kadar hepimiz farklı grupların üyesi olduk;üniversiteliler, yüksek lisanslılar, yabancı dil bilenler, bankacılar, evliler, gençler, yaşlılar vs. benim kendimi ayrıcalıklı ve şanslı hissettiğim tek grup ise bisikletliler ve ne zaman dışarıda aynı gruptan bir kardeşimi görsem mutlaka selam vermeye ya da tebessüm etmeye özen gösteriyorum. Bugün bir kardeşime aynı şekilde selam vermeme rağmen hiçbir karşıllık alamadım, duymamıştır ya da görmemiştir diye düşünüp kendimi avuttum açıkçası. Bisiklet kullanan herkesin topluma örnek olmasını filan beklemiyorum ama bu grubun her üyesinin diğer bütün grup üyelerinden daha özel olduğunu düşünüyorum, zira bunca keşmekeşin içinde sıcacık evlerde ya da cafelerde oturmak, spor salonlarında spor yapıyor gibi görünmek, araba ile piyasa yapmak ya da evde altın gününe katılmak yerine iki teker üzerinde özgür olmanın verdiği o müthiş duyguya aşina bir topluluğun üyelerinden bahsediyorum. Uzun lafın kısası birbirimize mutlaka selam verelim, hem unutmayalım, selam vermek sünnet almak ise farzdır :)

kesinlikle katılıyorum ünal abiye.. ben bisikletli görsem yol veririm selam veririm nerde görsem mutlaka konuşurum.. bazı insanlar ufo görmüş gibi bakarlar çünkü insanlar bisiklete karşı duyarlı değil.. bir porsche gördüğümüzde haa diyoruz ama bisiklet görünce ufo görmüş gibi ağzımız açık kalıyor.. yolda giderken 11 15 yaşındaki çocukların bisikletle alay etmesi aileden kaynaklanan bir durum.. bisikleti sevmiyolar ve SEVDİRMİYORLAR.. kask takmak insanlar için alay konusu ve ayrıyetten bisiklet kullanmakta.. araba denilen metal parçası ile hava atmayı gayet iyi biliyoruz :) geçende okan bayulgenin programında deprem tartışması vardı ve dağ bisikleti,normal bisiklet ve motorlardan söz etti adamı 2 kat daha çok sevdim :) bisikleti sevelim sevdirelim.. iyi forumlar dilerim

Bu konuda ben de sana katılıyorum, yolda sokakta bile selam verildiğinde almak samimiyet açısından önemli; hele ki bisiklet ile karşılaşıldığında ben, tanısam da tanımasam da selamımı esirgemem, karşıdaki insandan cevabı geldiğinde de mutlu olurum.

Saygılar

türk milletinin diğer millletlerden benim gözlemlediğim en büyük farkı, iletişimin en yoğun halinin yaşanıyor olması ([idi]ne yazıkki)
köylerde düğünlerin bir festival havasında yaşanıyor olması
her yerde komşuluğun en üst düzeyde yaşanıyor olması
yolda kalmış veya bir şekilde sıkıntıya düşmüş insanlara hemen herkesin el uzatıyor olması
aleni açık bir ortamda bir iş yapıyor iseniz herkesin bi el atıp yardım etmek isteyişi
köylerde imece usülleri
dernekleşmeler ve bunların kuruluş nedenleri
hep iletişimin kuvvetli olması ve insanların iyi niyetli olmasından ileri gelirdi ve yaşanırdı

şimdi ise nerdeyse hiç birisi kalmadı
azcık kalan iletişim bağlarımızıda tüketiyoruz

çevreyolunda arabamız şarampole uçsa biz yol kenarına çıksak kimse durmaz
oturdugumuz kentlerde bırakın selamunaleyküm demeyi, kucuk bır merhaba yı zorla agzımızdan cıkarıyoruz
yardım ısteyenlere bır bahane uydurup yardım etmek ıstemıyoruz
bananecilik almış başını gidiyor

ağırmıdır hafifmidir bilmem ama hayvandan farkımız kalmadı bana göre
günlük vazifelerimizi yerine getirip yiyip içip yatıyoruz
bağlarımızı iyice koparıyoruz
bırakın komsulukları, halamız dayımız amcamızla anne babalarımızla kardeslerımızle bıle,
iletişim sıklıklarımızı azaltıyoruz

bu yazdıklarımı 30 yasın uzerındekı ınsanlar daha ıyı anlayabıleceklerdır dıye dusunuyorum
cunku 90lı yıllarla bırlıkte komsuluklar bıttı

hatırlarım 90 oncesınde haftada 2 bazen 3 gun ancak bos gecerdı
ya ayse teyzeler bıze gelırdı yada fatma teyzeler
ya dayımlara gıderdık ya amcamlar bıze gelırdı
ya ogretmenım bıze gelırdı
yada babamın asker arkadasına giderdik

velhasıl haftada 4 gun bos gecmezdı

mahallemde kosede durdugum zaman gecenlerın yuzde doksanını tanır selam verırdım

artık kımseyı tanımıyorum
ve kımsede benı tanımıyor, desem acaba abartıyormu olurum ?
yoksa bu laf sadece bugun ıcın mı abartı olur bır kac sene sonra abartısız halemı gelır....

uzun lafın kısası;
medeniyet denen yaşam değişikliğinin iyi taraflarını değilde yan etkilerini büyütmüşüz kendi ellerimizle ;

medineliler becerdimi medeni olmayı bilmiyorum ama...
biz köyden indik şehire, ve medeni bir insan değilde madeni bir insan olduk...

selam vermekten bile aciz hale düşmüşüz
ne diyelim para pul girdi insanların arasına ve hersey degıstı
umarım iletişim bağlarımızı birgün eskisi gibi sımısıkı tutarız

isterdimki hiç param olmasın, tarlada calısayım
hıcbır radyoaktif ışına maruz kalmayayım
tertemız hava alayım, klorsuz su içeyim
bacak kasları calısan tavuklar yıyeyım
hatta tavugu kasaptan almayayım
yemeden once bıraz kovalayayım yorulayım su ıceyım sonra bı daha kovalayıp yakalayayım
kopegımle oyun oynayayım ,hormonsuz meyve sebze yıyeyım
arada bır elmanın ıcındekı delıge bakayım kurt ıcınde mı yoksa cıkmıs gıtmısmı diye ,
kotu bir demir bisikletim olsun koy yollarında erzak tasıyayım,
sabah benı saatım degılde kuslar uyandırsın

cok mu hayal kurduk yoksa ruya mı goruyoruz bılmıyorum ama
(cep telefonu: zırrrrr zır zır zırrrrrrrrrrr yeter artık uyan diyor :) )
uyandırmayın benİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

vel hasıl medenıyız vesselam

selam da neymıs, medeni yiz biz, medeni......
bırakın bu işleri...

BİR SELAM NELERE KADİRMİŞ BE HEYYY HEY...

@Tolga Yücel

Bisikletten bahsettiği programın tam tarihini verebilir misiniz? :(

@Harun Salcı

geçen pazartesi sanırım 14 mart.. hatırladığım kadarıyla.. okan bayulgenin programı

• Beğen
Tepkiler: Harun.
ben ne zaman bisikletle kaptırmış giden birini görsem yanından hızla geçerim sonra onun beni geçmesini beklerim geçtiğinde tekrar geçerim hep bi kapışma içine girmek isterim bazen kaybeder yol değiştiririm bazen kaptırıp manuel sallarım o vaz geçer bunu yapmayı çok severim.bisikletli herkes senin gibi düşünmüyor ünal abi .

Aynen katılıyorum dediklerinize. Çoğu bisikletliye selam verip konuşuyorum. Hatta Antalya'da hiç tanımadığım bir bisikletliyi durdurup 15 dakika muhabbet ettik. Gel gelelim Denizli'de bazen galeye almayan bile oluyor. Adam resmen sen kimsin kardeşim bana selam veriyorsun dercesine. :)

• Beğen
Tepkiler: Ünal Altay
Benim de basima geldi birkac defa (hem bisiklet uzerinde hem "yaya" olarak). Acikcasi selam vermek ve selam almak kultur ve nezaket meselesidir, karsinizdaki insana deger vermeye hazir oldugunuzu gosterir ve kim ne derse desin medeni cesaret gerektirir. O da herkesin sahip oldugu birsey degil. Yani selam verilmemis veya alinmamissa sebebi cogunlukla snobluk degil bildigimiz yabaniliktir.

Bende bisikletçileri gördüğümde mutlaka selam veriyorum , hatta konuşuyorum . Arabayla gidiyorsam yol veriyorum . Geçtiğimiz günlerde yine bir grup bisikletli gördüm , arabayla yanaşıp camı açtım ve el sallayarak geçtim yanlarından ... : )

Geri