Scudo Sports

Bir türlü zinciri temizleyemedim

@c. kırmızı

Ben kendi disklerime sıktım sıkıntısız kullandım ama diske bulaşan yagı temizler de balataya bulaşmışsa balatayı çıkartıp temızlemek lazım sanırım bu konuda zaten forumda bol miktarda yazı var balata temiziliği ile ilgili

Scudo
Sizlere gerçek çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz bana :) Yalnız ben zinciri würt gibi temizleyici spreyle temizlerken çıkarmadan yapacağım değilmi sıktıktan sonra biraz bekleyip silip tekrar yağ süreceğim doğru anlamışmıyım ?

aynen öyle .
ben yağ temizleyici olarak farklı bişe kullandım. fırça yardımıyla iyice zincire ve dişlilere yedirdim. ama fazla da bekleme.
köpüklü suyla yıkayıp sade su yardımıyla tertemiz oldu
sonra da yağ sürdüm.

Eğer zincir uzun süredir kirliyse üstündeki toz toprak yapışmış ve katran gibi katılaşmışsa çok sprey harcarsınız istediğiniz gibi de parlatamazsınız zinciri.Bir kap sentetik tiner alın bir de fırça alın fırçayı bandırın bandırın sürün zincire mükemmel bir temizlik elde etmiş olursunuz. Ayrıca ekonomiktir de :)

@Mesut D.

zaten spreyi sıkarke yağlar kirler akıp gidecek zinciri çıkarmaya gerek yok. şurada videoyu izleyebilirsin

(link)

@Ali Uzel

Yanlış! Tecrübe ettiğim şeyleri yazıyorum.

Würth iyi hoş temizliyor da hem temizlerken etrafı berbat ediyor hem sıkarken her yere nüfuz etmiyor gibi hali var, hem de maliyetli.

Ben 9 TL'ye WD-40 ve 15 TL'ye MxS Zincir Spreyi aldım 24 TL maaliyeti daha denemedim ama iyi sonuç alırım diye umuyorum dileyenler 20 TL'ye Würth Fren-Balata Temizleyici + Würth Zincir Yağ Spreyi alabilirler 35 TL gibi bir fiyata alınır. Benim set daha ekonomik.

Valla ne kadar sağlıklıdır tartışılır belki de hiç değildir ama kendi adıma iyi bir yol... Bisikleti yıkadığım sırada yıkamaya başlamadan önce zincire, rubleye yağ sökücü sıkıyorum. Kullandığım yağ sökücü de o marketlerde satılan ASPIRIN markalı bir ürün. Sıkıp biraz bekledikten sonra biraz su tutup sonra bulaşık deterjanı ile yıkadığımda yağ kalmamış oluyor. Eğer zinciri söküp o yağ çözücüye yatırıp biraz bekletirsen daha da güzel oluyor... Bu benim kendimce bulduğum, hiç uğraşmadan hemen evde yapabildiğim temizlik yöntemim. Ama asıl olan ve amacına hizmet eden temizlik mazotla olan, 1 litrelik su şisesine mazot alıp sonra rubleni mazotlu fırcayla temizlerken zincirini de mazota yatırabilirsin. Sonrasında mazottan arındırıp güzelce yağladığında bir sorun kalmayacaktır. Kir toplaamayan yağda kullanırsan bir derdin kalmaz.

Bensinciye gidip sordum.

- Bisiklet zincirimi temizlemek için 1 lt pet şişede mazot alacağım karakoldan yazı almama gerek var mı?

- Hayır gerek yok

Pet şişe ile gidip alabilirsiniz. Mazotun fiyatı 4.22 TL 2,5 luk pet ile gidip 5 TL lik mazot alacağım. Uzun süre idare eder sanırım.

@Turan Babacan

Ben 300ML ile baya toz toparlak yapışmış zinciri ve arka artıcıyı söküp pırıl pırıl yaptım. Fazla bile kullanmışım. Baya baya gider.

Yarım litre mazotu küçük bir kaba koyarak boya fırçası ile zinciri sökmeden önce rubleden başlayarak aynol ve zon olarak dişliye mazotu nufus ettiriyorum. 2-3 dakika bekdikten sonra sprey suyla ruble aynakol ve zincirden kaba pisliği arındırıyor daha sonra tekrar mazotu fırça yardımıyla ruble aynokol ve zincire uyguluyorum hemen ardından basınçlı suyla ruble aynakol ve ziniciri çevirerek iyice yıkıyorum. Daha sonra zinciri kuru bezle çevirerek kurutuyorum, kuru bezin girdiği her yeri kuruluyorum ardından gulf marka sprey yağla yağlama işlemini tamamlıyorum. Bu şekilde yaklaşık 200km kadar zincirim toz çekmiyor gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Tabi temizliğin titizliğin sınırı yok bu iş çok daha detaylı yapılabilir zaman, bilgi, beceri ve maliyet gerektirebilir.

En etkili çözümlerden başka bir alternatif marketlerde satılan Clint Bang yağ çözücü, hem kokusu ağır değil hemde etkili, kesinlikle tavsiye edilir.

Geri