Scudo Sports

Bir türlü zinciri temizleyemedim

Pek benzin istasyonların öyle benzin vereceğini sanmıyorum bende istemiştim yasak olduğunu kameralar tarafından izlediklerini söylemişlerdi ama yinede şansınızı deneyin.

Scudo
@Berksan

WD-40 zincir için olmaz. Sonrasında çok fazla toz yapışıyor.

@Ali Uzel

Dostum 9 gündür kullanıyorum, şuan zincirimi hem siyah yağdan temizledi bembeyaz yaptı hemde yağladı. Pisliğe girdim tozlu yerlere girdim hiç toz tutmadı, bakalım önümüzdeki aylarda ne olucak...

Ben de daha önce zincir temizliği için gaz yağı veya benzin kullanıyordum. Ama kokusundan, çevreye verdiği zarardan ve etrafı üstümü başımı leş gibi yapmasından dolayı vazgeçtim ondan. Tabii ki benzin ile fırçaladığında yağın canına okuyor, pırıl pırıl yapıyor ama eksi yönleri de çok. O yüzden Clear-O diye bir yağ çözücü deterjan alıp denedim. Yazdıklarına göre çok da çevreci bir ürün, ne kadar doğru bilmiyorum ama oldukça memnun kaldım, uzun zamandır kullanıyorum. İlla ki benzin gibi yağın pisliğin canına okumuyor ama kesinlikle yeteri kadar iyi temizliyor, yağı çözüyor. Denemenizi tavsiye ederim. Şu siteden alıyorum : www.temizliyorum.com

Aynen wd-40 toz tutmuyor ben de 2 hafta önce wd-40 sıktım 100 km civarı sürdüm tozdan eser yok hala. Mtb için durum farklı olabilir belki ama wd-40 ın toz tuttugu yerde diğer yağlar da tutar bence.

Arkadaşlar Wd-40 la temizledikten sonra tekrar zincir yağıyla yağlıyor musunuz?

bende bi ara wd 40 kullandım çok rezil ediyor zinciri günlük temizlemeye başlamıştım yeni bisikletime asla wd 40 kullanmayacağım mazot kullanacağım sizde mazot kullanın 1 litresi size uzun süre yetecektir birde fısfıs bulursanız zincire rubleye direk sıkıp boya fırçası kullanarak temizlenir en sonda eski bir toz bezi ile rublenin her yaprağının arası temizlenir ben böyle yapıyordum

@Tunakan Önen

Benzin molotof için kullanılır ama mazot kullanılıyor mu bilmem ve genelde terör bölgesi yerlerde yasak olur.
Ben mazot aldım sıkıntı çıkmadı mesela. Benzin için sıkıntı çıkarırlar mıydı bilmiyorum. Ama sanmıyorum çıkacağını.

Neyse bugün ben de aklıma esti zinciri temizleyeyim dedim sıcak su artı sabunu denedim biraz kir aktı gitti ama hâlâ siyahtı.
Önce sabunun ne kadar çıkardığını anlamak için denemiştim. Sonra mazotu denedim 1 2 denemede zincir bu hale geldi.

https://i.hizliresim.com/Y33176.jpg

https://i.hizliresim.com/8mmG7a.jpg

@Tunakan Önen

Benzin molotof için kullanılır ama mazot kullanılıyor mu bilmem ve genelde terör bölgesi yerlerde yasak olur.
Ben mazot aldım sıkıntı çıkmadı mesela. Benzin için sıkıntı çıkarırlar mıydı bilmiyorum. Ama sanmıyorum çıkacağını.

Neyse bugün ben de aklıma esti zinciri temizleyeyim dedim sıcak su artı sabunu denedim biraz kir aktı gitti ama hâlâ siyahtı.
Önce sabunun ne kadar çıkardığını anlamak için denemiştim. Sonra mazotu denedim 1 2 denemede zincir bu hale geldi.

https://i.hizliresim.com/Y33176.jpg

https://i.hizliresim.com/8mmG7a.jpg

WD-40 asıl olarak paslı zincirleri temizlemek içindir. Yağlama özelliği de var ama yağı incedir, etkisi çabuk geçer ve sık sık yağlamak gerekir zinciri. Çok uzun süredir bakım yüzü görmeyip paslanmaya başlayan zincirin pasının sökülmesi için birebir bir üründür.

Ben eve benzin mazot vb kimyasallar getirmemek için evde zaten hali hazırda bulunan bulaşık deterjanlarından birisiyle dalıyorum zincire. Bir bulaşık süngeri ve bir diş fırçası yardımıyla. 3-5 dakikada ilk günki gibi parlar hale geliyor. Sonra iyice durulayıp kurumasını bekliyorum 1-2 saat. Kuruduktan sonra WÜRTH'ün yağlarından birisi ile (tam adını çıkaramadım şimdi, depoya gidip bakmaya da üşeniyorum) yağlıyorum. Ayna gibi parlıyor zincir bu şekilde. Ön ve arka dişlilere de yapıyorum aynısını ve kaymak gibi akıyor sürüşlerimde zincir, ruble, aynakol vs...

@AykutÇ.
Bulaşık deterjanıyla ben de denedim ama düzgün temizlemedi. Aslında ben kutu içine zinciri koyup içinde köpürterek temizlemeye çalıştım.
Bez vs olmadığı için kullanmadım. Belki öyle temizlenirdi.
Ama mazotu koyup köpürtür gibi hareket ettirince ortalık simsiyah olmuştu.

Vermezlerse karakola gidip izin belgesi alıp benzin istasyonundan alabilirsiniz.

@Yunus Emree

İlk seferinde ben de kova içerisine suyu ve deterjanı koyup, zinciri içinde bekleterek denedim ama pek etki etmedi. Artık zinciri hiç sökmeden, pedalı çevirerek zinciri sürekli döndürüyorum ve diğer elimde de diş fırçası veya bulaşık süngeri oluyor ve zincire sabit bir noktada temas ettiriyorum. O halde 3-5 dakika uğraşınca tertemiz oluyor zincir.

Mazotu hiç denemedim, sırf bunun için eve getirmeye niyetim yok ama bir şekilde elime geçerse deneyeceğim bende.

ben ilk olarak diş fırçası yardımıyla mangal yağı kullanarak dişlilieri ve zinciri bi güzel fırçaladım.
sonrasında feyri li suyun içinden çıkardığım sıvama süngeri ile devam ettim. sonra suyu vurunca kendi rengi ortaya çıktı.

@AykutÇ.
Pedal çevirerek daha önce temizledim ama bakla arası temizlenmediği için verimli gelmedi bana.
Bu temizlememde sabun mazot ve sabun şeklinde temizleyip daha sonra her tarafını fırçaladım. Su akıtırken bile hâlâ pislik akıyordu, iyice temizlemeye çalıştım yeterli gelmiştir inşallah.

Mazot ve gaz yağı yağı anında söküyor, zincir hemen eski haline geliyor. Biraz daha detayla çok güzel oluyor.
Balkonda gazete serip orda da yapılabilir. Ben asıl pisliği balkonda çıkardım, mazot gitsin diye de sabunladım zinciri ama pek gitmedi. Mazotla direkt banyoda felan uğraşmak boğar adamı zaten.

Wd-40 ı kirli zinciri temizlemek için kullanırsanız verim alamazsınız. Ben önce mazotla temizleyip yaglayıcı olarak wd-40 kullanıyorum biraz da zincir yağı. wd-40 temiz zincire uygulandığı zaman gayet iyi sonuçlar veriyor yağlama ve toz tutmama açısından.

@AykutÇ.

Yağı ince falan değil. Tecrübe etmediğiniz şeyleri yazıyorsunuz. Zinciri yağlıyor ama 3 gün sonra zincir çamurla kaplanmış gibi oluyor. Bütün toz toprak gelip üstüne yapışıyor. Zincir yağlamak için uygun değil, kapalı ortamlardaki sistemler için uygun.

@Mesut D.

sentetik tiner derim.

Geri