Scudo Sports

Bir Tur Bisikletçisinin Tehlike Durumundaki Düşünce Sistemi

@Pasa G. sağolsun 5 gerçek kanıt sunmuş. Ek olarak @Ertuğrul bey yakın bir geçmişte yaşınız 17 veya 18 olarak görünürken şu an 27 olarak görünmesinin sebebi nedir ? Bunu tek bir gerekçeyle açıklamanız benim için kâfi.

Scudo
@Onur YCL

Saygı duymadığıma dair kanıt demiştim.
Yeni gelen sistem sonucunda başıma gelen yanlışlıklardan sadece birisi. Yaşımı yükseltip insanların yaşıma önyargı göstermemelerini gereksiz bir yalanla kapatmak gibi bir saçma amacım yok yani...

@Pasa G.

Başta şunu söylemek isterim ki ben bu konuyu "Arkadaşlar hikaye yazdım, nasıl olmuş? Eksiklerim hatalarım neler bana bildirir misiniz?" gibi sorularla öneri almak amacıyla yazmadım. Yazmak elbette güzeldir, yazmayı sevmesem zaten iki gün boyunca bu yazı için uğraşmazdım.

1. Her iki elle atılan taş iki elle atılacak büyüklükte olacak diye bir kaide yok, ortalama boyutta bir taşı da iki elle atabilirsiniz daha hızlı düşsün diye, bunu anlarlar diye detay vermemiştim... Neyse;
2. Bu komik bir yorum olmuş, patladı derken kapağının açılışından bahsediyordum. Sizi daha detaylı düşünmeye davet ediyorum.
3. Bunun cevabını burada verirsem, her yerde tartışma arayan kişilere ekmek çıkarmış olurum ve konunun daha fazla amacından sapmasını istemiyorum. Merak edenlere özelden yazabilirim.
4. Muhtar gibi giyinmekten kasıt, normal köylülerden daha bakımlı olmak ve düzgün giyinmektir. Muhtarlığın üniforması olduğunu kim söyledi Allah aşkına! Bilseydim o karşılaştığı köylünün tasvirini de yapardım.
5. Kanunları daha iyi araştırmanızı tavsiye ederim, size saldıran kişilerden şikayetçi olup olmama isteğiniz vardır. Olmazsanız, yaralama tarzı bir durum olmuşsa kamu davası açılır, kişi cezasına göre belli bir süre ceza evinde kalır.
Ayrıca adam iki kişi öldürmedi, hikayeyi dikkatli okumadığınız ne kadar belli, bir kişi öldü ve o da ayağı ipe takılıp düştüğü için öldü, adam kasten öldürmedi. Ayrıca Nefsi Müdafaa var. Hem ifadesini verdi dedim, ifadesini ayak üstü aldılar demedim.

Hikayemde mantık hatası yok, her bölümünü ince ince düşünerek, araştırmalar yaparak yazdım (Arada gözümden kaçmış bir şey olduysa özelden yazarsınız) Ve en az kendi hikayem kadar emek verilmiş eleştiri yorumlarına cevap vereceğim bundan sonra, 10, 20 dakikada yazılmış, üzerine düşünülmediği belli olan cevaplara değil. Kişisel algılamayın Paşa bey, ben genele yazıyorum.

Tofaş Kuş grubu araçları lekelemeyelim ki hala ben Şahin kullaniyorum.

Kanunlari iyi bilmek lazim evet bu konuda haklisiniz. Bir kisinin ölüme sebep olmussunuz. Ölüme neden olup yargilanmayacaginiz hic bir durum yok tck da .evinize giren hirsizi yatak oldasinda öldürseniz dahi yargilanirsiniz birtek bu sartda ceza almazsiniz yinede yargilanirsiniz. Nevsi mudafa diye ceza almayaksiniz diye bir durum yok yani. Amerika hukukunda evim kalemdir olayi var o da her eyalette gecerli bir kanun degildir. Bildiğiniz gibi eyaletlerin kendi ic kanunlari vardir. Neyse yani birinin ölümüne sebep oldugunuzda o yöredeki jandarma sizi hicbir surette birakmaz cunku hısım edinmissinizdir. Bence bunu bir öykü olarak degerlendirip fazla irdelememek lazim.

@Ertuğrul, konuya daha fazla yazmayacaktım. Lakin 5. Maddede hukuk adına yazdığın iddialı ifadeler gerçekten hayret verici. Bir konuyu bilmeyip de bu kadar iddialı konuşan nadir insanlardan birisin. "Yaralama tarzı vb." bir durum var diye kamu davası açılmaz. Kaldı ki kurguladığın olayda tamamlanmış bir yaralama suçu da yoktur. Olsa olsa yaralamaya teşebbüs söz konusudur.TCK 86 yaralama suçu, şikayete tabi bir suç olmadığı için, olay adli makamlara intikal ettiğinde savcılık re'sen soruşturma başlatır ve yeterli şüphe görürse dava açar aksi takdirde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verip dosyayı kapatır. İkıncisi nefsi müdafaa diye bir saçmalık yoktur, meşru savunma vardır ve sınırsız değildir. Orantılılık söz konusudur. Seni sopayla yaralamaya çalışan bir insanı öldürürsen, meşru savunmada sınır aşımı sebebiyle yargılanırsın...Hukuk adına söylenecek daha çok söz var ancak bu kadarı da seni tatmin eder umarım. Ben avukat sıfatıyla, mesleğimi ilgilendirdiği için konuşuyorum. Hukuk adına konuşmak için kanun maddelerini araştırmak yetmez. Bunu da kendine düstur edin.

Bence cinayet tecavüz ve hırsızlığın olmayacağına inanmak kadar gerçek bir hikaye örneği bu. Yani şartlar eşit. Hayatında hiç tecavüzü, cinayeti, hırsızlığı düşünmüyoruz o yüzden bize uçuk gelmiş. Ancak olması mümkün bir hikaye. Fakat hikaye olduğu yani yaşanmamış bir vakıa olması hasebiyle kurgusal hatalar var. Çünkü adı üstünde kurgu. Oturup arkadaşımız bir deneme yapmış bence. Bu geliştirilebilir bir film senaryosu olabilir. Çoğu zaman seküler toplumun bireyleri bu tip durumlara pek anlam veremezler. Olasılık yoktur çünkü düşünme mekanizmamız kendimize göre çalışır. Fakat suçlu insan psikolojisine hakim olmadığımızdan bu hikayeyi ihtimal dahilinde değerlendirmek gerekli. Ben okurken kurgusal hataların olmasınıda buna bağlıyorum.

Emeğinize sağlık. Yalnız kurguda ramboculuk olması okurken mizahi bir hava eklemiş. Sizi bunun içinde ayrı tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
@Atilla Gobel

Teşekkür ederim, hikayemin yazılış amacını anladığını bildiğim bir tek siz varsınız. Benim amacım insanlara bu düşünce sistemlerini sorgulatmaktı. Ne yazık ki konu başka taraflara çekildi. Gözümden kaçan hatalar varsa onlardan affınıza sığınıyorum. Bu güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

@Ertuğrul
Ertuğrul estağfurullah benim ne haddime af falan yapma Allah aşkına. Ben seni cesaretin için tebrik ederim.

@Atilla Gobel
Olur mu öyle şey? Gerçekten hakiki bir okuyucusunuz, metnin verdiğini alabiliyorsunuz. Sık kitap okuyorsunuz anlaşılan?

@ErtuğrulTarihe merakım var ve bu merakımı okuyarak giderebiliyorum. Yani öyle abartılacak bir durumum yok. Kitap kurdu değilim ama okumayı seviyorum. Olmazsa olmazımdır.

@Atilla Gobel
O zaman size tarih ile ilgili bir kitap önereceğim, belki "Metal Fırtına" kitabından tanırsınız, Burak Turna'nın yazdığı "1909 Osmanlı'nın Gizlenen İşgali" kitabını okumanızı öneririm. Ayrıca robotyayıncılık.com adlı siteden adınıza imzalı satın alabiliyorsunuz.

@Ertuğrul Metal fırtınayı bir günde okudum fakat dediğiniz kitabı ilk defa duyuyorum. Ancak listeye alacağım. Ben daha çok Osmanlı Klasik Çağ okuyorum. Yani kuruluştan hemen hemen Kanuni Sultan Süleyman devrinin sonuna kadar. Özellikle ise Yavuz Sultan Selim dönemini. Onun dışında Antik Çağ, Roma tarihi ve İslam tarihi ilgi alanlarım.

@Atilla Gobel Yeni çıktı sayılır zaten, bu kitabı listenizde ilk sıralara almalısınız. Nedenini ifade edemiyorum ama ancak şunu söyleyebilirim: Bu kitabın neden okunması gerektiği ancak okunduktan sonra anlaşılabilir. Okuduktan sonra sizinle muhabbet etmek isterim.

@Ertuğrul
Muhtemelen II.Abdülhamid ile ilgili ve İngilizlerin planları ile ilgilidir. Hoş Çanakkale'den önce bir tarihe atıfta bulunuyor fakat okumadan birşey söylemek çok güç benim için.

@Atilla Gobel
Alakası bile yok :) Kimsenin aklının ucundan bile geçmez böyle bir şey.. İlk kitabı okuduğumda 1 ay şok etkisinden kurtulamamıştım.

Geri