@Onur YCL
Saygı duymadığıma dair kanıt demiştim.
Yeni gelen sistem sonucunda başıma gelen yanlışlıklardan sadece birisi. Yaşımı yükseltip insanların yaşıma önyargı göstermemelerini gereksiz bir yalanla kapatmak gibi bir saçma amacım yok yani...
@Pasa G.
Başta şunu söylemek isterim ki ben bu konuyu "Arkadaşlar hikaye yazdım, nasıl olmuş? Eksiklerim hatalarım neler bana bildirir misiniz?" gibi sorularla öneri almak amacıyla yazmadım. Yazmak elbette güzeldir, yazmayı sevmesem zaten iki gün boyunca bu yazı için uğraşmazdım.
1. Her iki elle atılan taş iki elle atılacak büyüklükte olacak diye bir kaide yok, ortalama boyutta bir taşı da iki elle atabilirsiniz daha hızlı düşsün diye, bunu anlarlar diye detay vermemiştim... Neyse;
2. Bu komik bir yorum olmuş, patladı derken kapağının açılışından bahsediyordum. Sizi daha detaylı düşünmeye davet ediyorum.
3. Bunun cevabını burada verirsem, her yerde tartışma arayan kişilere ekmek çıkarmış olurum ve konunun daha fazla amacından sapmasını istemiyorum. Merak edenlere özelden yazabilirim.
4. Muhtar gibi giyinmekten kasıt, normal köylülerden daha bakımlı olmak ve düzgün giyinmektir. Muhtarlığın üniforması olduğunu kim söyledi Allah aşkına! Bilseydim o karşılaştığı köylünün tasvirini de yapardım.
5. Kanunları daha iyi araştırmanızı tavsiye ederim, size saldıran kişilerden şikayetçi olup olmama isteğiniz vardır. Olmazsanız, yaralama tarzı bir durum olmuşsa kamu davası açılır, kişi cezasına göre belli bir süre ceza evinde kalır.
Ayrıca adam iki kişi öldürmedi, hikayeyi dikkatli okumadığınız ne kadar belli, bir kişi öldü ve o da ayağı ipe takılıp düştüğü için öldü, adam kasten öldürmedi. Ayrıca Nefsi Müdafaa var. Hem ifadesini verdi dedim, ifadesini ayak üstü aldılar demedim.
Hikayemde mantık hatası yok, her bölümünü ince ince düşünerek, araştırmalar yaparak yazdım (Arada gözümden kaçmış bir şey olduysa özelden yazarsınız) Ve en az kendi hikayem kadar emek verilmiş eleştiri yorumlarına cevap vereceğim bundan sonra, 10, 20 dakikada yazılmış, üzerine düşünülmediği belli olan cevaplara değil. Kişisel algılamayın Paşa bey, ben genele yazıyorum.