Scudo Sports

Bir musibet bin nasihatten hayirlidir

Murtega

Daimi Üye
Tepki
486
İsim
Murat B.
Bisiklet
b'Twin
Selamlar,

3 senedir kasksiz ve korumasiz bisiklet süren biriyim. Bu sekilde 2000 km civari yol yaptim herhalde, hem ülke ici hem de ülke disi. Türkiye'de belki cesaret edemezdim buna ama az cok bisiklet kültürü olan ve bisikletle ulasimin oldugu bir yerde yasayinca insan tedbiri elden birakabiliyor. Avrupada (en azindan simdiye kadar bulundugum yerlerde) sehir ici ulasimda kask kullanan bisikletliye rastlamazsiniz pek. Onlarda da benimkine benzer bir güven (yada kayitsizlik) var herhalde. Kötü haberleri az cok okurdum tabi de insan basina gelene kadar aldigi riskin ciddiyetini kavrayamiyor. Sali sabahi, aylardir toplu tasimanin verdigi sikinti ve yeni alinan bisikletin verdigi sevkle ise bisikletle gitmeye karar verdim. Sonuc da asagidaki görselde mevcut:

http://i.imgur.com/2daiM4Q.jpg

Allah'a sükür ki bir kirik, cikik yok. Hafif siddette bir kafa travmasi, buna bagli kisa süreli bayginlik; vücutta siyriklar, ezilme ve yüzde sürtünmeye bagli yaralanma mevcut. Nasil düstügümü hatirlamiyorum, kendime geldigimde hafizamin yerine gelmesi birkac dakika sürdü. 2 gündür hastanede müsahede altindaydim.

Bu görseli de benim gibi düsünen arkadaslar icin paylasiyorum. Belki binbirinci nasihat olur ve bu hale gelmeden önce korumasiz bisiklet sürerek nasil bir risk aldiklarinin farkina varirlar.

Herkese keyifli ve tedbirli pedallamalar.

Scudo
Hocam allah şifa versin, geçmiş olsun.

Büyük geçmiş olsun,şifalar dilerim..

Geçmiş olsun. İnşallah kalıcı veya ileride önünüze çıkabilecek vertigo vb bir hasar meydana gelmemiştir.

çok geçmiş olsun, buna da şükür ucuz atlamışsınız... başta ben olmak üzere hepimize ders olsun

acil şifalar dilerim

Çok geçmiş olsun. Fotoğraftan anlaşılan o ki çok çok çok ucuz atlatmışsınız. Bu tarz bir kazada başkaları sizin kadar şanslı olmayabilir. Bisiklet ve motosiklette en önde gelen şey GÜVENLİK.

Geçmiş olsun. Rabbim daha büyük kazalardan korusun.
Görsel paylaşmanız güzel bir cesaret örneği, bu sayede daha çok bilinçlenecek olan camiamız namına teşekkür ediyorum.

gözünüzü yitirmeniz işten bile değilmiş. çok çok geçmiş olsun size ders olmuş biz okuyanlara da ders olsun :)

Geçmiş olsun arkadaş.

@alp değer tanrıverdi

Evet, verilmis sadakam varmis. Gözüm su an fotograftakinden daha iyi durumda Allah'a sükür.

@halil ibrahim duran

Tesekkür ederim. CT, Röntgen ve Ultrasona soktu doktorlar, hersey temiz cikti. Tabi saptanamayan baska bir problemle karsilasmamak en büyük dilegim su an. Gün gectikce durumum daha iyiye gidiyor simdilik.

@ihsangencer

Evet, kaza aninda olayin ciddiyetinin pek farkinda degildim. Hatta olayin sersemligi ile eve kadar bisikletle yürüdüm. Ancak hastaneye kaldirildiktan sonra ne kadar ciddi bir tehlike atlattigimi anladim. Allah korumus diyebilirim. Tesekkür ederim.

@Ali Kerimoğlu

Haklisiniz. Ne yazik ki benim bunu böyle bir musibetle anlamam gerekti. Umarim baskalarina bir ders olur, her kaza bu kadar hafif atlatilamayabilir. Tesekkür ederim.

@Tahir Keskin

Tesekkür ederim. Ilginc bir tevafuk ki kaza yapmadan önceki gün hem evde hem de iste kask kullanimi sohbetleri olmustu. Hatta Avrupa Bisiklet Federasyonu'nun kask kullaniminin zorunlu tutulmasi aleyhindeki kampanyasini takip edip adamlara hak verir gibi olmustum. Simdi ilk isim bu görseli kendilerine de göndermek olacak. :D

@alper Ku

Tesekkür ederim. Bundan sonra en azindan kask olmadan bir daha bisiklet tepesine cikabilecegimi yada sevdigim birinin kasksiz sürmesine göz yumabilecegimi sanmiyorum. Ben ucuz atlattim diyebilirim. Sag yanim yerine kafam üstü düsseydim cok daha agir bedeller ödemek zorunda kalabilirdim herhalde.

@erdem özgür

Tesekkür ederim, kesinlikle ders oldu.

Gecmis olsun dileyen diger arkadaslara da cok tesekkür ederim.

Geçmiş olsun.

Demek ki enes'in açtığı konulardaki fotoğraflara laf etmeyecekmişiz... ;)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Kazanın ciddiyetinin farkında olmanız güzel. Kısa sürede eski halinize gelirsiniz umarım. Merak ettiğim husus kazanın nasıl yaşandığı. Siz hatırlamadığınızı söylemişsiniz ama elbet çevrede kazayı görüp size yardım eden ve daha sonra size anlatan birileri olmuştur. Kazaya karışan/sebep olan başka birisi var mı?..

@enes savaş
Ee hani sen ders almıştın o konuyla ilgili 2 fotoğraftan :)

Bu arada Çok geçmiş olsun Murat bey,ben de münihdeyim ve şehir içinde kask takan ender kişilerdenim.Bu yüzden size kızamıyorum :) İnsanlar otomobil sürücülerinin bilinçli olmasına ya da kurallara çok güvenmiş,kaskı gereksiz görüyorlar herhalde.Acil şifalar dilerim.

Geri