Scudo Sports

Bir "Kendin Yap" projesi: Hem "Roller" hem "Trainer"

Elinize emeğinize sağlık. Çok güzel duruyor.

Scudo
Güzel çalışma emeğinize sağlık. Kanaloda abone oldum. Bu arada colnago nun duruşuda yakıyor ortalığı.

• Beğen
Tepkiler: basri
Ben de buna benzer bir roller yaptım bugün baya ağır oldu her şey iyi güzel de bir süre sonra ayaklar alışacak buna direnç tarzı şeyler koymak lazım aklında yaratıcı önerileri olan arkadaşlar var mı?(Rollerın temizlenme ve montaj kısmı bugün içinde bitecek)

Dosyalar

• IMG-20200504-WA0022.jpg
    IMG-20200504-WA0022.jpg
    184,4 KB · Okunma: 81
  • IMG-20200504-WA0021.jpg
    IMG-20200504-WA0021.jpg
    209,2 KB · Okunma: 81
  • IMG-20200504-WA0049.jpg
    IMG-20200504-WA0049.jpg
    219,9 KB · Okunma: 81
  • IMG-20200504-WA0048.jpg
    IMG-20200504-WA0048.jpg
    160,1 KB · Okunma: 80
  • IMG-20200504-WA0042.jpg
    IMG-20200504-WA0042.jpg
    142,3 KB · Okunma: 79
Merhaba,

Aradan geçen süre içinde ufak tefek teknik detaylar iyileştirilmiş, sistemin kuvvetinden ve dengesinden birşey kaybettirilmeden ağırlık 6 kg sınırına çekilmiş ve sadece "roller" modeli üretilmiştir. Çıkan ses rüzgar benzeri bir sestir ve fotoğrafın altındaki video bir fikir vermektedir. Model bir süre test edİlecek ve üretim aşamalarının biraz daha standartlaştırılmasına çalışılacaktır.

İyi günler dilerim

tba_roller_sm.jpg

"TBA Makara" test videosu...

(link)
Ben de buna benzer bir roller yaptım bugün baya ağır oldu her şey iyi güzel de bir süre sonra ayaklar alışacak buna direnç tarzı şeyler koymak lazım aklında yaratıcı önerileri olan arkadaşlar var mı?(Rollerın temizlenme ve montaj kısmı bugün içinde bitecek)
Merhaba,

Güzel çalışma ama kapsamlı bir atölye gerektiriyor. Ağır olması demir üretimden gelir, sağlam olur ama, pası, boyası, ağırlığı vs dezavantajları vardır sizin de farkedeceğiniz gibi. Yine de başlangıç için güzel. Kullandıkça malzemeyi kompozit ya da basitçe alüminyuma çekebilirsiniz. Roller/trainer işinde herşey bir yana en önemli parça silindirler. Gerçekten mükemmei ve sessiz olması için büyük uğraşı ve denemeler yaptım. Sonuçta bir rüzgar sesine indirebildim. Aşağıda izleyebilirsiniz.

Kolay gelsin dileklerimle

Merhaba,

Aradan geçen süre içinde ufak tefek teknik detaylar iyileştirilmiş, sistemin kuvvetinden ve dengesinden birşey kaybettirilmeden ağırlık 6 kg sınırına çekilmiş ve sadece "roller" modeli üretilmiştir. Çıkan ses rüzgar benzeri bir sestir ve fotoğrafın altındaki video bir fikir vermektedir. Model bir süre test edİlecek ve üretim aşamalarının biraz daha standartlaştırılmasına çalışılacaktır.

İyi günler dilerim

226961 dosyayı görüntüle

"TBA Makara" test videosu...

(link)

Merhaba,

Güzel çalışma ama kapsamlı bir atölye gerektiriyor. Ağır olması demir üretimden gelir, sağlam olur ama, pası, boyası, ağırlığı vs dezavantajları vardır sizin de farkedeceğiniz gibi. Yine de başlangıç için güzel. Kullandıkça malzemeyi kompozit ya da basitçe alüminyuma çekebilirsiniz. Roller/trainer işinde herşey bir yana en önemli parça silindirler. Gerçekten mükemmei ve sessiz olması için büyük uğraşı ve denemeler yaptım. Sonuçta bir rüzgar sesine indirebildim. Aşağıda izleyebilirsiniz.

Kolay gelsin dileklerimle

Üstad harikasın, eline emeğine sağlık :harika:

@basri bence gayet guzel olmus , ellerinize saglik . maliyet konusunda da fikir verebilir misiniz ?

Projenin amacında belirtttiğim gibi hiçbir özel malzeme yok, 3d yazıcı çıktıları dışında herşey normal bir hırdavatçıda bulunabilir. Yaklaşık 600 TL gibi bir masraf görünüyor. Basit bir araç gibi görünse de iyi çalışması için tahmin edemeyeceğiniz ayrıntılar mevcut. Titizlikten de kaynaklanan el emeği bayağı fazla. Hele Antalya'nın 40+ C olduğu bu ramazan günlerinde evde baygınlık durumunda çalışılıyor :)

Abi merhaba bende yapmak istiyorum da, acaba makaraları birbirine bağlamak için ne kullandınız. Birde boru içindeki plastik parça yerine ne kullanabilirim ?

Abi merhaba bende yapmak istiyorum da, acaba makaraları birbirine bağlamak için ne kullandınız. Birde boru içindeki plastik parça yerine ne kullanabilirim ?
[/QUOTE
Palet tekerleği denen ürünler var internette bağlamak içinse iç lastik bir çözüm olabilir

Merhaba,

Videodaki malzeme listesinden takip edebileceğin gibi ben pratik olarak hırdavatçılarda bulunan "Transpalet arka tekerleği" kullandım. Fakat başka alternatifler olabilir. Tahtadan silindirik parça ve içine rulman çakılabilir. Silindirler küçük çaplı tutulup doğrudan rulman çakılabilir vs. İnternette bu konuda çok farklı çözümler bulanların videolarına bakabilirsin (DIY, roller kelimeleri ile arat). Makaraları birbirine bağlama dediğin doğru anladıysam lastiği kastediyorsun. Önce tıbbi malzeme dükkanlarında bulunan kauçuk hortumlardan kullanmıştım ama eklemesi kolay değil ve esnemesi fazla, sonra büyük çaplı "o-ring" lere geçtim çok daha iyi. Mesela benim kullandığım "531-535" diye geçen o-ring. İlk sayı iç çap (mm), ikinci sayı dış çap (mm). Tasarımına bağlı olarak orta karar bir gerginlikte bu ölçüleri sen tayin edebilirsin.

Çok teşekkür ediyorum. Araştıracağım

Çok güzel bir çalışma olmuş. Elinize sağlık.

Merhaba,

"Roller/Trainer" modelinde ufak bazı teknik geliştirmeler yapılmıştır. Şimdilik son hali ve test videosu aşağıdadır.

tba_roller-trainer1_sm1.jpg

tba_roller-trainer2_sm1.jpg

Test videosu:

(link)

@basri ses duzeyi gayet tatminkar bence , ellerinize saglik. ancak on lastik destegi alternatifi olmasi da gayet iyi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Basri Bey ellerinize sağlık çok başarılı bir proje olmuş. Tam da bahsettiğiniz nedenlerden dolayı benimde aklımda vardı böyle bir üretim. Konunuz benim için gerçekten çok faydalı oldu. Paylamışınızdan faydalanarak bende yapmak istiyorum. Acaba bir ricada bulunabilir miyim? Alüminyum profilleri kestiğiniz ölçüleri göremedim var da benim mi gözümden kaçtı emin değilim eğer içerikte yok ise ölçüleri yazmanız mümkün mü?

Önce tıbbi malzeme dükkanlarında bulunan kauçuk hortumlardan kullanmıştım ama eklemesi kolay değil ve esnemesi fazla, sonra büyük çaplı "o-ring" lere geçtim çok daha iyi.

Ayaklı dikiş makinesinin kayışı da iyi olmaz mı acaba? Bayağı uzun ömürlü oluyordu bunlarda. Çocukken annemin makinesinin pedalı üzerinde az talim yapmazdım :D

1176264_544580365597977_1290196820_n.jpg

(link)

Ayaklı dikiş makinesinin kayışı da iyi olmaz mı acaba? Bayağı uzun ömürlü oluyordu bunlarda. Çocukken annemin makinesinin pedalı üzerinde az talim yapmazdım :D

1176264_544580365597977_1290196820_n.jpg

(link)
Merhaba,

Benim de önce aklıma gelmişti, aynen ben de annemin makina kayışını çok onarmışımdır :) Ama bu kayışlarda esneme neredeyse hiç yok. Benim tasarım farklı bisiklet boylarına ( ön göbek-arka göbek arası 98 - 115 cm) göre ayarlı olduğu için takılan kayışın yaklaşık 15 cm esneme aralığı olması gerekiyor. Bu kayışlarda bu esnemeyi sağlayamazsınız. o-ring mükemmel çok ekonomik bir çözüm inanın...
Basri Bey ellerinize sağlık çok başarılı bir proje olmuş. Tam da bahsettiğiniz nedenlerden dolayı benimde aklımda vardı böyle bir üretim. Konunuz benim için gerçekten çok faydalı oldu. Paylamışınızdan faydalanarak bende yapmak istiyorum. Acaba bir ricada bulunabilir miyim? Alüminyum profilleri kestiğiniz ölçüleri göremedim var da benim mi gözümden kaçtı emin değilim eğer içerikte yok ise ölçüleri yazmanız mümkün mü?
Merhaba,

İlginize teşekkürler...Paylaşmanın güzelliği burada işte!

Video sadece fikir verme amaçlı olduğu için tüm detaylar ölçüler tabii ki yok. iki çeşit profil kullandım, 20x20 ve 25x25 kutu profil, et kalınlıkları 2 mm. 1.5 mm de olur ama 2 mm daha iyi, güven veriyor :)

20x20 lik profil 75 cm, 25x25 lik profil 70 cm olarak aldım. Bu şekilde iç içe geçtiğinde birçok bisiklet boyuna göre ayarlı olabiliyor. ama siz sadece tek bisiklete göre sabit bir ölçüde de ortadan vidalayabilir veya tek bir 25x25 profilden tek çeşit bisikletinize göre makara yerlerini belirleyebilirsiniz. daha basit olur. Gerçekten ayarlı kısmın deliklerini karşılıklı iki profile temiz delmek kolay değil. Ben tornamda özel bir düzenek yaptım bunun için. Sütunlu matkapta da zor olur tahminimce...

Kolaylıklar

@basri Delik işi için bir metal plakaya şablon oluşturursanız daha kolay olur. Tam ölçüyle şablonu profillerin üzerine oturtup delebilirsiniz. Elbette bu teorik bir yaklaşım iş pratikte asla istendiği şekilde olmaz. Ellerinize sağlık. 👍

@basri Delik işi için bir metal plakaya şablon oluşturursanız daha kolay olur. Tam ölçüyle şablonu profillerin üzerine oturtup delebilirsiniz. Elbette bu teorik bir yaklaşım iş pratikte asla istendiği şekilde olmaz. Ellerinize sağlık. 👍
Tüm üretim kısmı zaten bir şablon ile başlıyor ama özellikle delik kısmında tornanın inceliklerini kullanmak daha akıllıca ve hatasız. İlk deliğin yerini işaretledikten sonrasıni tornaya otomatik yaptırmak çok rahat ve mm altı hassasiyette ve temiz. Tabii ki torna yoksa en azından iyi bir sütunlu matkap şart. Yoksa tertemiz iş çıkmıyor. Çünkü alüminyum çok güzel ama işlemesi de o kadar sevimsiz bir malzeme :)

Geri