özgür duygu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.391
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba,Ben de buna benzer bir roller yaptım bugün baya ağır oldu her şey iyi güzel de bir süre sonra ayaklar alışacak buna direnç tarzı şeyler koymak lazım aklında yaratıcı önerileri olan arkadaşlar var mı?(Rollerın temizlenme ve montaj kısmı bugün içinde bitecek)
Merhaba,
Aradan geçen süre içinde ufak tefek teknik detaylar iyileştirilmiş, sistemin kuvvetinden ve dengesinden birşey kaybettirilmeden ağırlık 6 kg sınırına çekilmiş ve sadece "roller" modeli üretilmiştir. Çıkan ses rüzgar benzeri bir sestir ve fotoğrafın altındaki video bir fikir vermektedir. Model bir süre test edİlecek ve üretim aşamalarının biraz daha standartlaştırılmasına çalışılacaktır.
İyi günler dilerim
226961 dosyayı görüntüle
"TBA Makara" test videosu...
(link)
Merhaba,
Güzel çalışma ama kapsamlı bir atölye gerektiriyor. Ağır olması demir üretimden gelir, sağlam olur ama, pası, boyası, ağırlığı vs dezavantajları vardır sizin de farkedeceğiniz gibi. Yine de başlangıç için güzel. Kullandıkça malzemeyi kompozit ya da basitçe alüminyuma çekebilirsiniz. Roller/trainer işinde herşey bir yana en önemli parça silindirler. Gerçekten mükemmei ve sessiz olması için büyük uğraşı ve denemeler yaptım. Sonuçta bir rüzgar sesine indirebildim. Aşağıda izleyebilirsiniz.
Kolay gelsin dileklerimle
@basri bence gayet guzel olmus , ellerinize saglik . maliyet konusunda da fikir verebilir misiniz ?
Abi merhaba bende yapmak istiyorum da, acaba makaraları birbirine bağlamak için ne kullandınız. Birde boru içindeki plastik parça yerine ne kullanabilirim ?
[/QUOTE
Palet tekerleği denen ürünler var internette bağlamak içinse iç lastik bir çözüm olabilir
Merhaba,Abi merhaba bende yapmak istiyorum da, acaba makaraları birbirine bağlamak için ne kullandınız. Birde boru içindeki plastik parça yerine ne kullanabilirim ?
Önce tıbbi malzeme dükkanlarında bulunan kauçuk hortumlardan kullanmıştım ama eklemesi kolay değil ve esnemesi fazla, sonra büyük çaplı "o-ring" lere geçtim çok daha iyi.
Merhaba,Ayaklı dikiş makinesinin kayışı da iyi olmaz mı acaba? Bayağı uzun ömürlü oluyordu bunlarda. Çocukken annemin makinesinin pedalı üzerinde az talim yapmazdım
![]()
(link)
Merhaba,Basri Bey ellerinize sağlık çok başarılı bir proje olmuş. Tam da bahsettiğiniz nedenlerden dolayı benimde aklımda vardı böyle bir üretim. Konunuz benim için gerçekten çok faydalı oldu. Paylamışınızdan faydalanarak bende yapmak istiyorum. Acaba bir ricada bulunabilir miyim? Alüminyum profilleri kestiğiniz ölçüleri göremedim var da benim mi gözümden kaçtı emin değilim eğer içerikte yok ise ölçüleri yazmanız mümkün mü?
Tüm üretim kısmı zaten bir şablon ile başlıyor ama özellikle delik kısmında tornanın inceliklerini kullanmak daha akıllıca ve hatasız. İlk deliğin yerini işaretledikten sonrasıni tornaya otomatik yaptırmak çok rahat ve mm altı hassasiyette ve temiz. Tabii ki torna yoksa en azından iyi bir sütunlu matkap şart. Yoksa tertemiz iş çıkmıyor. Çünkü alüminyum çok güzel ama işlemesi de o kadar sevimsiz bir malzeme@basri Delik işi için bir metal plakaya şablon oluşturursanız daha kolay olur. Tam ölçüyle şablonu profillerin üzerine oturtup delebilirsiniz. Elbette bu teorik bir yaklaşım iş pratikte asla istendiği şekilde olmaz. Ellerinize sağlık. 👍