Scudo Sports

Bir Kaza ve Sonrasında Yaşananlar

alper2508

Daimi Üye
Tepki
643
İsim
Alper
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar. Eylül ayında bir akşam mahallemde çok da işlek olmayan ara bir caddede bisiklet sürerken sağdaki ara sokaktan dikkatsizce çıkan taksi frene bile basmadan bana sağ tarafımdan çarptı ve ben sol tarafa doğru yola savrulup düştüm. O anda karşı şeritten araç gelmemesi benim için büyük şanstı. Ben tabi çok sinirlendim taksiciye ana avrat küfürü bastım. O karşılık vermedi. Kavga da çıkmadı. Hemen inip beni sakinleştirdi ve özür diledi. Görgü tanıkları da hemen ambulans çağırdı, sağlık görevlileri muayene etti ama bişeyim yoktu. Bisikletimin ön jant hurdaya döndü. Taksinin plakası da yerinden sökülüp aynakola sıkıştı. Olay yerine gelen polislerin yüzünden bundan sonrası bana sıkıntı oldu. Polis beni yanlış yönlendirdi ve aranızda anlaşın tutanak tutmaya gerek yok deyince taksici masrafımı karşılayacağını söyledi. Benim de o sinirle şokla boşluğuma geldi herhalde taksicinin lafına inandım. Taksici o günden sonra telefonlarıma da çıkmadı masrafımı da karşılamadı. Ben taksiciler odasına şikayet ettim onlar sağ olsunlar ilgilendiler. Taksi durağını arayıp fırça çektiler. Taksi durağının sahibi beni arayıp masrafımı karşılayacağını söyledi ama karşılamadı tabi ki. Ben taksiciyi 11 kere aradım açmadı. 12.de açtı konuştuk. Sana araba göndereceğim bisikletini aldırıp yaptıracağım dedi ama yaptırmadı tabi ki. Sonunda bir gün bana telefonda sen istediğin bisikletçiye git tamir ettir ben sana para göndereceğim dedi. Ben inanmasam da mecburen gidip yaptırdım çünkü bisikletimin 1 aydır bozuk şekilde yatması benim de canımı sıkmıştı. Bisikleti aldığım Atilla Bisiklete gittim hem ön jant değişti hem aynakol değişti. Fişi aldım adama whatsapptan attım. Masrafın çok çıktığını ve karşılamayacağını söyledi. Herhalde 50-100 lira falan sandı. Ben ısrarla paramı isteyince beni ölümle tehdit etti! (bu konuşmaların hepsinin ses kaydı var) ben de pazartesi hemen savcılığa gittim ses kaydı ile mala zarar verme ve tehdit şeklinde şikayette bulundum. Savcılık kendisini ifaye çağırmış ve taksici verdiği ifadede benim için "kendisine hafifçe çarptım ama o benden para koparmaya çalıştı" diye bana iftira atmış!
Aylar sonra dün elime yazı ulaştı. Yazıda kısaca şu yazıyordu; "kamu adına kovuşturma yapılamasına gerek olmadığına" şeklinde hüküm vermiş sayın savcı! ses kaydında yapılan bilir kişi incelemesinde ölüm tehditinin olduğu halde bu suç kapsamında değilmiş! ilgili hukuk mahkemesine gitme hakkım varmış, öyle yazıyor gelen belgede...
Düşünün bir kaza oluyor biz doğrusunu bilmiyoruz, polisler yanlış yönlendiriyor savcılık ilgilenmiyor ve hatalı olan masrafı karşılamayıp adamım insanım diye ortalarda geziyor!
BU ÜLKEDE YALNIZSINIZ!
herkes adaleti kendi sağlamak zorunda! böyle insanlar bu şehirde taksicilik yapıyorlar! her gün haberlerde gördüğümüz taksici olayları gerçek arkadaşlar! bunlardan insanlık adamlık beklemeyin!
Bana vuran kişi İstanbul Ümraniye Çakmak taksi durağında taksicilik yapan 1986 Iğdır doğumlu Karahan Abluk isimli TAP 28 plakalı taksiyi kullanan şahıstır! olay adli olarak kapansa da kendisine benden çıkan o paraları haram zıkkım ediyorum! ben o parayla batmam sen de zengin olmazsın ama üç kuruşluk adam olduğunuz çıkıyor böylece ortaya. Bizim örfümüzde çocuğumuz top oynarken bir cam kırsa hemen gidip insanların kapısını çalıp özür dileyip yeni cam taktırıp parasını öderiz ama bu sonradan gelmeler yüzünden göç edenler yüzünden bütün şehir bozuldu. O paralar çoluğundan çocuğundan çıksın! çocuklarının ilaç parası olsun! umarım bir gün çok acılar çekersin de ben nerde günah işledim allahım diye yalvarırsın !

Son düzenleme:
Scudo
çok geçmiş olsun kimsenin ahı kimse de kalmaz o para emin olun çıkar ondan

• Beğen
Tepkiler: alper2508
ölüm tehdidinin bir yaptırımı mutlaka vardır abi tekrar veya başka bir mahkemeye başvurursan bir sonuç alabilirsin eninde sonunda bence. diğer dünyada görürsün, haram zıkkım olsun diyerek es geçmemelisin bu olayı.

• Beğen
@qtay başka mahkeme açma yolu açık falan yazmışlar kağıtta ama bu savcı takipsizlik verdiyse diğerleri de muhtemelen aynısını verecektir.

• Üzgün
Tepkiler: qtay
@alper2508 Öncelikle geçmiş olsun. Can sağlığı hepsinden önemli. Yazı uzun oldu şimdiden belirteyim.
Fakat yazdıklarınızda kesinlikle katılmadığım hatta karşı olduğum şeyler var. Kaza durumunda tutanak tutulmamış olması -polisler yönlendirmiş olda da- sizin hatanız. Geçen haftalarda da forumdaki bir arkadaşımız benzer durumu yaşamış ve iyilikten maraz doğduğunu yaşadıklarını anlatarak örneklendirmişti.
Yaşadığınız durumdan dolayı tüm taksicilere kötü davranıyor olmanız çok anlamsız. Bu, eski durumunuzu telafi etmeyeceği gibi başka bir durumda haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Bu mantıkla tüm polislere, savcılara, taksicilere, (zaten mahkemede aynı kararı verecek diyerek) tüm hakimlere kötü mü davranacaksınız? (Nasıl olacaksa?)
Sizin haksız olduğunuz bir durumda karşınızdaki sırf taksici diye ona kötü davrandığınızda o taksici sadece size değil tüm bisikletlileri haksız mı görmeli o halde?
Bunun sonu size zarar. Öfkeyle kalkan zararlar oturur deyimi tam da bu örneğe uyuyor.

İkinci olarak, yaşadığınız durumu kendi çabanızla yargıya taşıdığınızı varsayıyorum çünkü bir avukatla bu işi yürütüyor olsanız KYOK a karşı itiraz edilmemesi imkansıza yakın bu durumda.
Yargıda ilk olarak dilekçeler üzerinden işlemler yapıldığı için kendinizi yeterince ifade edememiş olabilirsiniz. (Yahu ses kaydı var daha ne olsun derseniz o ses kayıtlarının hukuka aykırılığıyla ve hükme esas alınamayacağıyla alakalı istemediğiniz kadar yargıtay kararı var, bunun istisnaları var elbette ama işte burada bir avukatın yardımına ihtiyacınız var.)
O karara karşı mutlaka süresini kaçırmadan itiraz edin. Aksi halde hak kaybına uğrarsınız ve ileride aynı olay için tekrar başvuru yapma imkanınız olmaz. Bu itirazın vatandaş ağzıyla değil hukuk dilinde yazılması gerek, bu çok önemli. Önerilerimi hem bir vatandaş, hem bisiklet sürücüsü hem de bir yargı mensubu olarak dile getirdiğimi bilmenizi isterim.
Hukuki çabalarınızdan memnun edici bir sonuç almanızı dilerim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Taha_
@Hidrolik Yağı çok teşekkürler. fakat şöyle bir durum var. benim yaptığım masraf 600 lira. avukat tutsam en kötü ihtimalle 1000-1500 lira tutar. bu durumda her şey baştan baltalanmış oluyor. zaten başvuru yaptığım savcı ile kararı alan savcı aynı değil. başvuru yaptığım savcı çok ilgilendi ve gayet güzel ağırladı beni. kendi katibi olduğu için kendi diliyle yazdı. yani biz ne yazarsak yazalım savcı kendi cümleleri ile benim adıma başvuru yapmış oluyor.

@Hidrolik Yağı burada arkadaşın aldığı ses kaydı hukuka uygun delil sayılır. Bence süresi içinde karara itiraz edin ve bir avukatın hukuki yardımını alın. Son tahlilde bu dava arabulucuda biter.

• Beğen
@alper2508 Adli yardım bürolarından avukat isteyebilirsiniz. Yargılama giderleri haricinde avukat masrafınız olmaz, fakat yargılama sonunda eğer haksız çıkarsanız avukatlık ücretini de geriye dönük ödemek zorunda kalırsınız.
Savcı katibinin yardımcı olması güzel ama yeterli değil maalesef.
Son defa telefon kameranızı açıp taksi durağına gidebilirsiniz.(Sizi tanıyan taksicilerin saldırısına uğrama ihtimalini aklınızda tutun.)
Kamerayla durakta (o taksi sürücüsü varken) olayı özet geçip (bu esnada hakaretvari ve tahrik edici konuşmamanızı tavsiye ederim.) talebinizi tekrarlayabilirsiniz. İşler yolunda giderse mahkemeye yapacağınız itiraza bunu da eklerseniz elinizi güçlendirebilirsiniz.
Özet: Evet kendi işinizi kendiniz görmek durumunda kalıyorsunuz. Bunun asıl sebebi baştan polise şikayetçi olmamak ama insanız hepimizin boşluğuna gelen, güvendiğimiz için bazı şeyleri yapmadığımız durumlar olur. Yazı 26 şubatta size tebliğ edildiyse 15 marta kadar (15’i dahil) itiraz süreniz devam ediyor. (Haftasonuna denk gelen süreler sonraki ilk iş günü mesai bitimine kadar uzar.)
@Şerif Feridun Evet istisna olarak belirttiğim şeylerden ama bunu savcıya, hakime ifade etmek gerekiyor.

Taksiyi ve taksiciyi elinizdeki bilgileri derleyerek İBB'ye şikayet edin lütfen. Eminim bir yaptırımda bulunulacaktır. Sosyal medyada dolaşan bu tür taksi ahlaksızlıklarında genelde taksicinin veya taksinin lisansı iptal ediliyor. En azından bu bile olsa yüreğinize su serpilmiş olur.

• Beğen
Tepkiler: oğuz çakar
@muratoztuurk ilk önce şikayet ettim. mala zarar verme olduğu için konunun adli olduğunu ve bişey yapamayacaklarını belirten bir yazı gönderdiler.

alper2508
Şiddete her zaman karşıyım ama bu arkadaş,ahlaksızlık nasıl yapılır adlı çalışmaya imza atmış,o yüzden 4 lastiğinin bıçakla kesilmesi icab eder.:mad: Kanunun işlemediği yerde terör başlar nokta!

@alper2508 öncelikle çok geçmiş olsun. Sizde olumsuz bir şey olmaması büyük nimet. Bir taksici ile problem yaşamanız tüm taksicileri kötü yapmaz, tam aksi durum içinde geçerli bu durum o taksici size çok iyi davransaydı tüm taksiciler iyidir diyemezdik. Mahkeme olayına gelince kaza değil ama 5 sene önce tamire bıraktığım arabamı tamirci gasp etti. Aracı polis zoruyla aldım. Mahkemeye taşıdım olayı ama elim boş döndüm. Diyeceğim o ki maalesef ülkemizde durum bu: adalet adaletsizlerin elinde.

@Hidrolik Yağı kimseye birşey ifade etye gerek yok ses kayıtlarının hangi durumlarda delil sayılacağını savcı hakim ezbere bilir.

Geçmiş olsun. Ahlaksızlık ne yazık ki insanların ahlakı haline gelmiş.

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Ben de belediyeyle benzer durumlar yaşadım. Tutanak tutmak şart. Yoksa asla çözülmüyor. Canımıza kurtardığımıza şükretmekle yetiniyoruz.

• Beğen
Geçmiş olsun.
Sele çantasına bir de tutanak ve kalem de eklemek lazım o zaman...

• Beğen
Geri