Scudo Sports

Bir gidon kırığı daha

Scudo
çok geçmiş olsun. xc150/xc250 gibi bisiklet gidonları ince duruyor zaten limitleri çok zorlamamalı.
kaç kez kaç basamak merdiven indim sayısını bilmem, dağdan indim xc500 ün gidonunda sıkıntı yok şükür :)

• Beğen
Tepkiler: Fireblade

Daha dün youtube da bir videosunu gördüm. Bu kronun gidonları hep aynı yerden kırılıyor herhalde.

Özellikle Amerikan malları niye kaliteli sağlam biliyor musunuz? Çünkü Amerika'da böyle bir durum oluştuğunda gidonu kırılan arkadaş yüklü miktarda tazminat dava açıp kazanıyor. Onun içinde firmalarda bu tazminatlarla batmamak için işlerini sağlam yapıyor. Ülkemizde tazminat zengin edemez diye bir madde olduğu için tazminat bedelleri dava açanın çapı kadar oluyor bir de hukuk sistemindeki çarpıklıkla bu tazminat sistemi amacına uygun (caydırıcı) çalışmıyor.

Sonuç Kron gidi insanların sağlığıyla, hayatıyla oynayan firmalar.

Benim şuan ki bisikletim olan salcanonunda gidonu zıplama sırasında kırılmıştı Allahtan full face kask vardı.Ama kırılanın yerine t1000 numaralı karbon set aldım şu an hiç bir sıkıntım yok kırılacağada benzemiyor o kadar aksiyona rağmen :) geçmiş olsun size bu arada.:)

• Beğen
Kron gidip çin piyasasının en ucuz gidonunu alıp takarsa sonuç bu olur. Çok normal. Ha birde o bütçeli bir bisikletin sınırları bellidir. 1200₺ verdim diye çok fazla zorlanmaması gerekiyor. O paraya sağlam bir bisiklet alınabilseydi eğer gidip milyarlık bisiklet toplamazdık.

Your KROn :D gecmis olsun saka bir yana

• Beğen
Şimdi bisiklet tamircisine geldim akort için hemen bir adam geldi bizim çocuğa kron bisiklet aldım gidon ortadan kırıldı nasıl buluruz dedi. Bende kronlarda kronik bu sorun almayın çoçuğunuzun çenesine vs bir kaza da gelebilirdi dedim çok ilginç

• Beğen
Kron bisiklet bana geri dönüş yaptı. Garantisi bitik olmasına rağmen ne gerekiyorsa ücretsiz değiştirelim dedi. Aldığım bayi ile iletişime geçti ve Çarşamba günü babam araba ile bisikleti bayiye götürdü. Gidonu çelik bir gidon ile değişmiş, kırılan jant telleri değiştirilmiş, maşa onarılmış vs.

Bisiklet genel anlamıyla güzel ve konforlu olmuş fakat eski zevkini vermiyor. Fakat yine de beğendim. Bu bisikleti artık babam kullanacak.

bu olay abd'de olsa yüzbinlerce dolar alırsın dava ile. türkiye'de yaptıkları hatanın telafisi bir kıytırık gidon.

Geri