Merhaba,
Ben 45 yaşındayım,25 sene sonra tekrar bisiklete binme arzusuna yenik düşüp arayışlara başladım. İlk seçimim Bianchi ASR 200 oldu ve ben bu bisikletimden çok memnunum. Ancak şehir içinde günlük kullanım için bir dağ bisikletinin uygun olmadığını anladım. Malum yaş var bir yere kadar gitmek güzel ama dönüşler sıkıntı olabiliyor. Bu nedenden dolayı toplu taşıma araçlarına rahat binip, inebileceğim bir bisiklet arayışına girdim, Katlanır bisiklet tam benim için biçilmiş bir kaftandı .Bir kaç deneme sürüşü yaptım ve benim için hayal kırıklığı oldu. Bianchi’nin vites sistemi ile hiç alakası yoktu, yokuşlarda 6 ya da 7 vites yetmiyordu. Bu nedenle arayışımı daha çok vitesi olan bisikletlere çevirdim. Dahon speed 18-Dahon Mu P24 – Dahon Speed Tr gibi yurtdışı sitelerini epey talan ettim. Bir kaç satıcıyla pazarlık ettim tam birini alacakken Dahon Mu N360 ‘ı buldum. Vites sistemini araştırdım (link) mutlaka sizde araştırın. Pazar günü 50 Km. bir tura çıktık benim 30 vitesli bisikletimi aratmadı. Çok rahat ve pratik. Bir katlanır bisikleti kesin tavsiye ederim hele de markası Dahon olursa tadından yenmez.Yandaki linki tıklarsanız katlanır bisikletin modifiyesi ile ilgili çok açıklayıcı bilgiler var. (link)
Saygılarımla