Bir Brooks Cambium Hikayesi

Çağlayan Talih

Aktif Üye
Kayıt
13 Ocak 2011
Mesaj
100
Tepki
52
Şehir
istanbul
İsim
Hem kel hem fodul, hemde şişman.
Bisiklet
Trek
Selam arkadaşlar;

Geçtiğimiz yıl İngiltere'den Brooks Cambium (slate) satın almıştım, bir süre kullandıktan sonra bir tur sırasında ön kısmındaki perçinin düştüğünü gördüm. Bunun üzerine satın aldığım firma ile iletişime geçtim ve bana, ürünü kendilerine ulaştırmam halinde, yapılacak test ve inceleme sonrası sorunumu çözebileceklerini belirttiler.

İşin güzel tarafı "bize ne" demediler :) kötü tarafı ürünün İngiltere'ye gidiş geliş masraflarını benim karşılamam gerekiyordu. Bir süre bu şekilde kullandıktan sonra gözüme batmaya başladığından posta masraflarını göze almaya karar verdim. Tekrar firma ile iletişime geçtim ve bu işlerin ne kadar süreceğini sordum. Firma ürünün tedariğinin İtalya'dan yapıldığını ve ürünü benden aldıktan sonra İtalya ya göndereceklerini (posta masrafları onlara ait) asıl değerlendirmenin orada yapılacağını yazdı :)

Uzun lafın kısası ne kadar süre selesiz kalacağımı bilmediğimden ve seleyi gerçekten beğendiğimden, canım sıkılsada bu şekilde kullanmaya karar verdim. IMAG1369.jpg

Hikayenin asıl güzel kısmı bundan sonra yaşananlarda:)

Pek sevgili bisikletforum'a göz atarken, bir arkadaşın aynı sorunu yaşadığını okudum. (link)

Konuda; Accell Bisikletten Gürkan Kurtuluş Beyin kendisini aradığını ve yaşanan sorunun dünya genelinde birçok şikayet aldığını ve firmanın problemin çözümü için boyut olarak tekrar düşünülmüş başka bir perçini tüm servislere ilettiği bilgisini vermiş.

Konuyu ve Gürkan Bey'in açıklamalarını okuyunca bir cesaretle Accell Bisiklet info adresine umutsuzca mail attım :)

Mailde satın alma sürecini özetleyip, ücreti karşılığında o peçinden alıp alamayacağımı sordum. Sonuçta Brooks Türkiye distribütörü olsalar da (satın alma tarihinde bilmiyordum) ürün başka bir ülkeden alındığından hiçbir sorumlulukları olmadığını bildiğimi de ekledim.

Gelen cevap beni gerçekten şaşırttı, info adresine attığım maile Gürkan Bey kendi mail adresinden yanıt verdi ve ürün başka bir ülkeden alınmış olsa da sorunumu çözmekte yardımcı olacaklarını söyledi. İsterseniz seleyi gönderin tamirini yapıp gönderelim isterseniz gerekli parçaları gönderelim siz değiştirin dedi. Hatta kargo masraflarını ödemeyin, ödemeli gönderin lütfen dedi.

Hala çok şaşkınım :) Tüketici olarak kavga etmek zorunda olmadan çözüme ulaşmaya alıştırılmadık biz, üstelikte sorumluluk alanları dışında bir konuda bu kadar yardımsever olacaklarını düşünmemiştim.

Değişecek parça için ücret talep etmediği gibi bir tane yedek ve yanında birde sürpriz hediye göndermiş Gürkan Bey. Tabi ki maille kendisine çok çok teşekkür ettim ama bu yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istedim.

Artık çok sevdiğim Brooks Cambium selemin kaybolan perçininin, buruk değil mutlu bir anısı oldu :)

IMAG1581.jpg
 
Scudo

-Paşa-

askssy
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
959
Tepki
579
Şehir
Malatya
Bisiklet
Specialized
Hayretle ve mutlulukla okudum. Gürkan Bey'i yürekten tebrik ederim.
 

Uğur Sabuncu

Daimi Üye
Kayıt
17 Aralık 2013
Mesaj
395
Tepki
327
Yaş
34
Şehir
Antalya
İsim
Uğur Sabuncu
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kendinizin montajını yapabileceği bir parça mı ? Nasıl takacaksınız perçini =(
 

Çağlayan Talih

Aktif Üye
Kayıt
13 Ocak 2011
Mesaj
100
Tepki
52
Şehir
istanbul
İsim
Hem kel hem fodul, hemde şişman.
Bisiklet
Trek
@Uğur Sabuncu

Evet evet, sorun yok uygun anahtarla kolayca halledilebilir bir şey. Ayrıca babamın hobileri sayesinde evde bin türlü alet edevat mevcut :)
 

Cem Tunç

@bike33travel
Kayıt
5 Nisan 2010
Mesaj
370
Tepki
381
Şehir
Mersin
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Hocam Brooks sele gerilmiş deri oluyor genelde, sizdeki model deri değil anladığım kadarıyla, peki gerilmiş deri mantığıyla mı yapılmış?
 

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
1.674
Tepki
1.688
Şehir
DENİZLİ
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
Vay canına dedirten bir durum. Gerçekten helal olsun Gürkan Bey e.
 

Çağlayan Talih

Aktif Üye
Kayıt
13 Ocak 2011
Mesaj
100
Tepki
52
Şehir
istanbul
İsim
Hem kel hem fodul, hemde şişman.
Bisiklet
Trek
@Cem Tunç
Cambium serisi deri değil, kendi sitesinde tüm özelliklerini anlatmışlar bir çeşit kauçuk ve başkaca birkaç malzeme kullanılmış. Deri selelerde olduğu gibi bir alışma süresi yok, su altında koruma ihtiyacıda yok, malzemesi oldukça dayanıklı tasarım olarak daha modern çizgiler içeriyor. Al kullan türde bir sele. Ama klasik b17 nin vücudunuza alıştıktan sonra verdiği huzuru vermeyeceği kesin.

Dünya turuna çıksaydım tercihim b17 olurdu ama yurt içinde bir haftayı geçmeyen turlara çıkan biri olarak, bakımını korumasını kollamasını dert etmeyeceğim bir seçenek olarak gördüğümden tercih etmiştim ve hala çok severek kullanıyorum.
 

Çağlayan Talih

Aktif Üye
Kayıt
13 Ocak 2011
Mesaj
100
Tepki
52
Şehir
istanbul
İsim
Hem kel hem fodul, hemde şişman.
Bisiklet
Trek
@Oktay Erkan

Haklısın vallahi Oktay abi, rüya gibi. Gürkan Bey'den hiç beklemediğim türde bir mail alınca bir iki dakika ekrana baktım kaldım ne yazsam nasıl teşekkür etsem diye.
 

aertan

Daimi Üye
Kayıt
5 Nisan 2012
Mesaj
245
Tepki
140
Şehir
istanbul
İsim
ali ertan noyan
Bisiklet
Ghost
Yarım elma gönül alma..
Accell'e helal, bu tarz hareketler muhakkak ki uzun vadede şirketlerin karına olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağlayan Talih

Şevket Akça

Daimi Üye
Kayıt
4 Temmuz 2014
Mesaj
356
Tepki
206
Şehir
İstanbul ve Çanakkale
Bisiklet
Kron
@Çağlayan Talih


şöyle bir konu var ki bisiklet sektöründe parayı bir yana bırakmış ve gerçekten "bisiklet sevdalısı" olan insanlar var. bugün ben de aynı durumu yaşadım. düşünün ki internette biriyle iletişime geçiyorsunuz gel sana kask vereceğim diyor. çocuğu şekerle kandırmak gibi :D gidiyorum. kendisi olmadığı için mağazada başka arkadaşına bırakıyor. tanıtıyorum kendimi. kaskı teslim edip "şuna da bir baksana" diye gözlük veriyor bir başkası. kasktan sonra istediğim bir şeydi, geldi. maddi olarak beni ciddi anlamda zorlayacak şeylerdi bunlar. bisiklet almak için bile aylarca bekliyorken. ne olacak peki sonra ? ben de bu kaskı birine devredeceğim. belki zor olacak ama full face bir kask alınca boşa çıkacak ve bisiklete gönül verip de gerekliliklerini yerine getiremeyen arkadaşın olacak bu kask.

ancak alışılan; benden daha tecrübeli olan kişiler çoğunlukla bisikletçiler için "ego tatmini için bisiklet" düşüncesindeler sanki. ben daha bunları görmedim, görmek de istemem.

bir nevi sponsor oldular bana çanakkale turu için :D
 

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
Hani oluyor ya bazen burada da tartışıyoruz, "yaeee işte aynısı, sırf markaya para veriyorsunuz, niye aynı şey için daha fazla ödüyorsunuz, enayi misiniz" diye..

Bu yüzden güzel kardeşim. Her zaman olur mu böyle? Olmayadabilir. Ancak en azından olabilirliği daha fazla.

Brooks'a onca parayı inek derisi yüzeyi, hamak sistemi, konforu için vermiyorsunuz sırf.. 3 ay sonra yarı fiyatına aldığınız selenin sağı solu pörtlediğinde kimse yüzünüze bakmaz iken, konu Brooks olunca işler değişiyor.

Accell bisikleti de tebrik etmek gerek. Müthiş bir CRM uygulaması.
 
  • Beğen
Tepkiler: mahrettin

Yusuf Ziya Aktaş

Katip el-Bayburdî
Kayıt
26 Mayıs 2011
Mesaj
260
Tepki
269
Yaş
34
Şehir
İstanbul
İsim
Yusuf Ziya AKTAŞ
Bisiklet
Focus
Harika bişey.. Accell bisikleti tebrik ediyorum. 30 yıllık bir esnafın oğlu ve çırağı olduğum için böyle güzel esnaflarla karşılaşınca hakikaten çok mutlu oluyorum. Esnaflık bu diyorum..:)
Bu arada @Çağlayan Talih ben de brooks sele almayı düşünüyorum. C17 rahat mıdır? Uzun ömürlü müdür? Bir haftalık turlara çıkıyorum demişsiniz 2-3 haftalık turlarda da idare edebilir mi? Her ne kadar şehir içinde ulaşım amaçlı bisiklet kullansam da yıllık iznimde şöyle iki hafta civarı bi tur planlıyorum da:) Cevaplayabilirseniz sevinirim. C17'nizi güle güle kullanın:)
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar, buna benzer bir sorun da bende var, ikinci el aldığım bisikletimin üzerinde gelen B17 selenin en ön kısmındaki perçin atmak üzere, ortada herhangi bir fatura vs yok, nereden alındığını da bilmiyorum, bu konuda sizce nasıl hareket etmeliyim?
Acaba bir derici veya ayakkabıcıya götürsem problem çözülür mü ki?