Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Scudo
Bunda şambrel var mı la gardeş?

• Hahaha
Tepkiler: abidin3714
-"kaç basıyor en fazla bu?"
-"satsan kaç para eder bu?"
-"seninki de iş, o kadar yol bisikletle gidilir mi? Vallaha helal olsun.." (işe gidip gelmek 8+8 16 km, bu yolda terlemiyorum bile ama malesef muhattabımızdaki kişinin vizyonu bu kadar.)
...

Benim en çok duyduğum şeyler şunlardır.
*Pahalı bir şeye benziyor*
*Oo senin tekerlerde inceymiş hızlı gider şimdi bu*
*Hafif mi?*
*Kaça aldın? Bi' bisiklete bu kadar para verilir mi? Benim oğlanda var geçen gün aldık 4000 TL ye mis gibi, sen kazık yemişin motosiklet alınır o fiyata (bunu sahilde göbekli amcalar söylüyor genelde)

*Hafif mi?*
*Kaça aldın? Bi' bisiklete bu kadar para verilir mi? Benim oğlanda var geçen gün aldık 4000 TL ye mis gibi, sen kazık yemişin motosiklet alınır o fiyata (bunu sahilde göbekli amcalar söylüyor genelde)
Benden size küçük bir tavsiye olsun: bisikletinizin gerçek fiyatından bahsetmeyin. Özellikle köyleri dolaşırken oturduğunuz bir kıraathanede bu soru çok sorulur. Soranlara ya bilmiyorum çok zaman oldu diyin ya da değersiz bir fiyat söyleyin. Şu zamanda kimseye güvenimiz kalmadı, sizi takip edip bisikletinizi gasp etmeleri çok zor bir iş olmayacaktır.

90'larda, seyir halindeki bisikletliye, parmağıyla tekeri göstererek "tekerin dönüyor abi!" şeklinde laf atan kişiler oluyordu. "Tekerin dönüyor" da bir espri var mı, nasıl bir espri var, "Yanıyosun Fuat abi!" den uydurulma bişey mi, bunları merak edip durdum bu yaşa kadar. Benden başka maruz kalan var mı merak ederim hep.

90'larda, seyir halindeki bisikletliye, parmağıyla tekeri göstererek "tekerin dönüyor abi!" şeklinde laf atan kişiler oluyordu. "Tekerin dönüyor" da bir espri var mı, nasıl bir espri var, "Yanıyosun Fuat abi!" den uydurulma bişey mi, bunları merak edip durdum bu yaşa kadar. Benden başka maruz kalan var mı merak ederim hep.

Tekerin dönüyor esprisini (!) bana da birkaç kez yaptılar. Bunun bir de farın yanıyor versiyonu da var.

Benim arkadaşta cannondale lefty var onunla beraber sürüşe çıktığımızda onun bisikletini görenler şunu soruyor *Kardeş bisikletin ön sağ borusu nerede? (maşa)* Arkadaşın cevabı da şu oluyor *Param yetmediği için bu kadarını alabildim.*

*Hafif mi?*
4 bin tl'ye jantı barbie'li , elciklerinin köşesinden aşağı doğru uzayan püsküllerin olduğu bisikleti alır ancak.

"Bu ne yav motor gibi." Çift taç maşalı, coil şokla gördüklerinde genelde bunu diyorlar. Bir de "bunun tekerleri ne yav traktör tekeri gibi." var. Muhabbetin devamı bu bisiklet normal bisikletlere benzemiyordan başlayıp çeşitli dallara bölünüyor :D Karşımdakinin gerçekten meraktan soruyorsa "la o paraya bisiklet mi alınır" düşüncesini kendisinde ya da çevresindekilerde değişmesi için kadro yapısı, süspansiyon fonksiyonları, 4 piston frenler, dropper vs biraz bahsediyorum. Karşıdakinin aydınlanma yaşaması çok keyifli oluyor.

Yıllar geçmiş...
En çok güldüğüm yorum:- Lastikler çok eskiyip aşınmış-..
Oysa dişli lastik dışında tekerlekler de vardı...

Geri