Scudo Sports

Bir aşk anatomisi: bisiklet ve evlilik...

Duygularıma tercüman olmuşsunuz yüreğinize sağlık. Aynı durumdayız ama söylenecek pek şey yok benim eşim alıştı onada katlanır bisiklet aldım sahilde 5 km yavaş sürmekten yoruldum ama bu şekilde idare ediyorum.

Scudo
(link)//Family does not come first. The bike does.

(link), being interviewed after the ’84 Amstel Gold Race, spots his wife leaning against his Citroën AX. He interrupts the interview to tell her to get off the paintwork, to which she shrugs, “In your life the car comes first, then the bike, then me.” Instinctively, he snaps back, “You got the order wrong. The bike comes first.”

Velominati Kural #11//Önce aile gelmez. Bisiklet gelir.
Sean Kelly, '84 Amstel Gold yarışından sonra röportajda iken, karısının, Citroën AX'ine yaslandığını görür. Röportajı keserek karısına arabanın üzerinden kalkmasına söyler. Kadın arabanın üzerinden kalkarken "Senin hayatında hep araba en önce geliyor, sonra bisiklet, sonra ise ben" diye sitem eder. Sean Kelly de durur mu, yapıştırır cevabı, "Sıralamayı yanlış biliyorsun. En önce bisiklet geliyor."

Bunu kötü örnek olarak veriyorum. Bu kadar abartmaya gerek yok :D.

@Edip Dinçer

edip dostum,dünyanın neresinde olur ise olsun kadının erkek ile,erkeklerin kadınlar ile tartışması asla bitmeyecek,ama işin sırrı karşılıklı özveri,evlilik tamamı ile özveriye dayanır ,özverinin olmadığı yerde huzurda olmaz,
bi an düşündüm juliana buhring 'i bisiklet ile o kadar mesafeyi kısa zamanda almasının nedeni neydi acaba,neden juliana bu zor olaya girişti,ve geçmişinde pro olmayan bu bayan cengaver hangi sebeble bu maceraya girişti,sadece tahmin edebilirim,belki özel sıkıntılarından uzaklaşmak istedi ya da hiç bir sebep yokken tamamı ile meraktan daldı bu zor olaya.

Güzel bir konu olmuş.. hemen hemen herkesin hayatından kesitler var.. ben de 6-7 aydır bisiklet sevdasına tutuldum.. çocukken de çok binmiş fakat bu yaşa kadar ara vermiştim..

Her an bisiklete binmek kendimi dışarı atmak istiyorum.. içimdeki tutku hiç dinmiyor.. evlilikle birlikte yürütmek elbetteki çok zor ama orta yolu bulduk şimdilik..

Pazar sabahları erken kalkıp kendimi hemen dışarı atıyorum.. eşim ve kızım yataktan kalkmadan 2 saat pedallayıp geri dönüyorum.. hafta arası 2 akşam 21.00 dan sonra kızım uyuyunca çıkıyorum.. gece 01.00 gibi gelip yatıyorum.. işim gereği sabah 6.30 da da kalkıp çıkıyorum..

Yorulmuyorum da.. iyiyim yani.. performansım her geçen gün biraz daha artıyor.. bu tempoyla sanırım sorun olmadan götüreceğiz..

Bazen gece bisiklete çıkarken eşimin içinden "manyak mısın sen bu saatte işin gücün yok mu?" dediğini hissediyorum.. ama dışından söylememesi de önemli birşey diyelim..

Hepinize bol pedallamalar..

Ramazan ayında kaza yapmıştım. Bilincimi kaybetmiş bir şekilde beni ambulansa atmışlar. Tabi bisikletim kaza yerinde kalmış. Kendime gelince bisikletime bakmalarını istedim, ama bisiklet yerinde yoktu. :( Bu duruma en çok eşim sevindi. "İnşaallah bulunmaz" dedi. Tabi iki gün sonra bulundu. :) Zor işler bunlar.

Bence biz ortayaş bisletseverlerin bisiklet heyecani kadin dırdırından kurtulma duygusu olsa gerek ,pedal dönderirken sinirsiz ozgurluk duygusu amaaaaaaa eve dönüşte tabi dırdırın krali bizi bekliyor

İçinde -bak bisiklet demiyorum- zerre spora ilgisi olmayan bir türk ile evlenmek -ki genel türk kadını profilidir- bisiklet tutkunu biri için .... dır. Boşluğu siz doldurun :D
Flört zamanında anlaşılması ve ona göre tedbir alınması gereken çok ciddi!! bir gerçektir. Dikkatli olunuz, buluyorsanız sporcu ile evlenin size de faydası olur :D
Aslında bu kadar korkacak bir şey yok karşınızda ki insan, tutkunuzun boyutunu hissettiğinde saygıyla karşılayacaktır !?

benim için de bisiklet sizler gibi arkadaşlarım, abilerim.:) erkek arkadaşım tam bir araba tutkunu ben ise bisiklet.. arkadaşlarımla tura çıkacakken bile kırk takla atıyorum. ha onu asla zorlamıyorum ama gönül isterdi ki birlikte gezelim keşfedelim..
öyle işte evlenince ne olacak bilemiyorum, umarım şartlar benim yani bisikletin lehine döner
:(:asik:

bikere hanıma dedimki ben koşayım bisikletle beni takip et yarı yolda ikisinide taşımak zorunda kaldım hemde yokuş yukarı

Evhanimlarinda genelde bi hobi olmuyor belkide ondan kocalarina bu konuda acimasiz ve zalımca davraniyorlar

Dun aksam uzeri bugun yagisli olacak diye gosteriyordu hava durumu.. karalar baglamistim.. bir daha bakmadan yatmistim.. gece birsey durttu birden bire uyandim bir baktim hava gunesliye donmus.. tabi durur muyum.. :) sabah 6.30 da attim kendimi disari.. 2 saatte 50 km. yapip dondum.. esim ve kizim daha uyanmadan yetistim.. her pazar oldugu gibi.. bir evli adam klasigi :)) hepinize iyi pazarlar bol pedallamalar..

Check out my 48,5 km Ride on Strava: (link)

Maalesef cumartesi günleri çalıştığım için haftada bir günüm var, onu da sırf bisikletle geçirmek, aile bireylerine saygısızlık oluyor. İki haftada bir, bir pazar bisiklet, bir pazar aile, bir de akşamları full aile olunca sorun yaşanmıyor bir şekilde.
Bekar arkadaşlara önerim, bisiklete karşı olan biriyle kesinlikle evlenip hayatınızı zindana çevirmeyin. Çünkü evlendikten sonra zaten sevgi azalıyor, bir de bisikletsizlik, öl daha iyi.
Yeni evlendiğim ve evlat sahibi olduğum beş yıllık bir periyot var bisikletsiz geçen. Yeter de artar. Bundan sonra bisiklet aşkımdan taviz vermeyi düşünmüyorum.

@MUSA Ç.
Talihsizlik olmuş. üzücü...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Tayfun Sezer

Tayfun abi olayı özetlemiş.Ben de diyorum emekli olsam şöyle bir türkiye turuna çıkarım :D
Sabah eş kakmadan önerisi güzel fikir fakat o saatte çok köpek olur diye tırsıyorum :D ama bir gün deneyeceğim.

Geri