Scudo Sports

Bir arkadaşımız hayatını kaybetti diğeri ağır yaralı...

Donup kalıyorum,bır sonrakı dakıka sınırlenıp kuplere bınıyorum,gozlerım doluyor,care olmuyor.....Bısey yapmalı,artık yeter!bogazım dugumlenıyor

Scudo
Allah'ım kalanlarına sabır versin.İnsan kendine ya da yakınlarına konduramıyor ama, maalesef her an başımıza gelebilir.Ateş düştüğü yeri yakar ama acıları paylaşmak ta bir nebze rahatlatır diye düşünüyorum.Tüm dualarım kardeşlerimizle...Allah(c.c.) mekanlarını cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin ve gerçekten de özellikle annesine ve babasına sabırlar ihsan eylesin.Bu kazaya sebebiyet veren, söylemek için sıfat bulamadığım kişiyi de nasıl biliyorsa öyle yapsın.Allah nasip etmemiş de güvenlik görevlisi olmamışım. Ben bu kaza yapan şerefsizi döverken öldürürdüm.Hepimizin başı sağolsun...Tüm kazalar ve belalar bizlerin ve sevdiklerimizin başından uzak olsun.Selamlar...

Allah rahmet eylesin kardeşimize.

Bisikletlilere önem verilmesi için trafik kanununda yeni bir düzenleme yapılması ve buna ağır cezalar verilmesi şart. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak içinde motorlu taşıt sürücülerine ağır cezalar verilmesi gerek. Avrupada bisikletlilere motorlu taşıt sürücüleri yol vermediği taktirde ağır cezalar alıyor bunun gibi yasalar olması gerek.

@Murat çınar

onlar kimler açıklar mısın.. bizde bilelim

Başlıklara bakın anlarsınız biri takmış 50 dolarlık bisiklete habire mesaj yaza dursun bir diğeri direğe bağlanan bisiklet yerden yükseliyor ona takmış smiley'ler gülücükler daha ne diyelimki...

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Çağlayan

arkadaşlar benim yorumuma katılmak zorunda değilsiniz,ancak genel katılımlı bir etkinlik öncesi organizasyonlar da,mail gönderme işi çok etkili olacaktır..

benim şahsi görüşüm bu şekildedir..

Bugün Erdekten İ STANBULA dönüşte turda olan çok arkadaşimizi gördüm hava 35 derece ve insanlar dönüş sabirsizligi icinde yetisme derdinde idi onlarin yerine kendimi koyduğum da kötü hissettim çünkü etrafta o kadar öküz arasinda olmak zor bir işti. ALLAH yardımcıları olsun

• Beğen
Allah rahmet eylesin. İnşallah güzel yerdedir şuan. Şu anda her birimizin üstüne düşen sorumluluklar var. Sesimizi duyurmamız gerek.

• Beğen
Allah (c.c) rahmet eylesin mekanı cennet olsun ( Duamızıda okuduk), Allah (c.c) ailesine ve sevenlerine sabır nasip eylesin. Bu ölümler ne ilk ne de son olur.İstediğiniz kadar yürüyün bağırın itiraz edin. Bisiklet dernekleri ve klüplerinden bir ses çıkmıyorsa bu konuda o dernek ve klüpler ne için kuruluyor? Ne önemi var ki artık? Gösteriş için varlar sanırım. Daha bisiklet yolundan giderken , bisiklet yolunda yürüyen insanlar! "Baksana hayvana üstümüze üstümüze sürüyor" derken ne hak aramasından bahsediyorsunuz ki? Bir de anlamadığım şey şu , gece bisiklet sürmeseniz olmuyor mu? Biliyorsunuz ki Türkiye'de yaşıyorsunuz. "Ben dikkat ediyorum" diyenleriniz çıkacak tabi. Siz istediğiniz kadar dikkat edin araba gelip size çarptıktan sonra da o şekilde dersiniz mahşerde.Daha doğru düzgün bisiklet yollarımız yok kelle koltukta gidiyoruz. 1 milyon kişi toplandığınızda bize bisiklet yollarımı döşeyecekler acaba? Bisiklet kültürü bizde yeni yeni yerleşiyor diyoruz ya işte o hiç yerleşmiyor bile. Biz öyle sanıyoruz. Yarın bugün böyle olaylar hepimizin başına gelebilir. O yüzden Allah 'a emanetiz hepimiz. Allah ( c.c) hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

Valla bu işin çözümü çok basit kardeşim dahi olmaya gerek yok aynı metrobüs yolu gibi güvenlikli bir bisiklet yolu bide girene kullanana çok,çok ağır bir ceza artık tadından yenmez.ama hani bunu yapacak aslan parçası nerde o delikanlı!!!!!

• Beğen
Tepkiler: Recepcal
ben mail göndermeye başladım,şuan için yapabileceğim başka birşey gelmiyor elimden.. genel katılımlı bir etkinlik olmalı ve katılmalıyız..

Millet cebine doldursun paraları yerli bile deil araçlar.. Dış ülkelere bağlı olan babayiğit.. Ülkesine ne yapabilirki.. Salarlar Az bi cezayla Abi burası türkiye.. Müebbet yatmalı bunlar ehliyetsizmiş bide öylemi.. Yazık günah.. Duyurusu olsa toplanma felan olsa Kim gitmezki.. Ben giderim.. !!!

• Beğen
Tepkiler: Murat cinar
BİSİKLETLİ PROTESTO DUYURUSU :

Daha Meril Çiğdem Durmuş'un acısı dinmeden bugün çok kötü bir haber aldık. Bayram turu için İznik'e giden 5 bisikletliden biri olan TOLGA BEYENİR, dönüş yolunda İnegöl-Ankara Karayolunda emniyet şeridi üzerinde ilerlerken maalesef bir trafik teröristinin kendisine arkasından çarpması sonucu hayatını kaybetti. Tüm bisikletliler adına kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sonsuz sabır diliyoruz.

Bu haberin şokunu atlatamadan Dragos sahilinde bir dolmuşun bir bisikletli arkadaşımıza süratli bir şekilde çarptığını öğrendik. Kendisi ağır yaralanmış durumda. Tüm kalbimizle bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

Hem Anadolu hem de Avrupa yakası sahilindeki bisiklet yolları üzerinde özellikle yaz aylarında yaşanan araç ve mangal işgali sebebiyle "sözde bisiklet yolları" üzerinde doğru dürüst bisiklet süremediğimiz gibi üstüne bir de magandalarla tartışmak zorunda kalıyoruz. Saygıdeğer trafik polisimizin ve İBB Beyazmasa yetkililerinin şikayetlerimiz karşısındaki ilgisizliği ve vurdumduymazlığı da cabası...

Tüm bu sorunlarla uğraşmak istemeyen biz bisikletliler de mecburen ana caddeden gitmek zorunda bırakılıyoruz ve hayatımızı da tehlikeye atmak zorunda kalıyoruz.

BUGÜN BİR BİSİKLETLİ DOSTUMUZUN VEFAT ETMESİNİN ve BİR DİĞERİNİN DE YARALANMASININ SORUMLUSU SADECE ONLARA ÇARPAN TRAFİK TERÖRİSTLERİ DEĞİL, HER ÖNÜNE GELENE KOLAYCA SÜRÜCÜ EHLİYETİ VEREN, GEREKLİ DENETİMLERİ YAPMAYIP GEREKLİ CAYDIRICI CEZALARI KESMEYEN ve TÜM ŞİKAYETLERİMİZE RAĞMEN OLAN BİTENE SEYİRCİ KALAN İLGİLİ TÜM KURUM-KURULUŞ ve YETKİLİLERDİR. SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYEN TÜM KURUM ve KURULUŞLARI ve YETKİLİLERİ LANETLİYORUZ.

Motorize faşizmin her geçen gün arttığı ve motorlu ulaşım dışındaki tüm ulaşım araçlarının ve hatta yayaların neredeyse hiçe sayıldığı bu dönemde sesimizi daha fazla çıkartmamız gerektiğini düşünüyoruz.

BU HAFTA SONU TÜM BİSİKLETSEVERLERİN ve BİSİKLET GRUPLARININ KATILIMI İLE ORTAK BİR PROTESTO DÜZENLENECEKTİR.

"BİSİKLET YOLU ÜZERİNDE PARK EDENLERE - MANGAL YAPANLARA ve TÜM BUNLARA YAPTIRIM UYGULAMAYAN TRAFİK POLİSLERİNE ve İBB BEYAZMASA YETKİLİLERİNE KARŞI" BÜYÜK BİR "BİSİKLETLİ PROTESTO" GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

BUGÜN KAZANIN OLDUĞU DRAGOS'A GİDİP BİSİKLET YOLUNA PARK ETMİŞ ARAÇLARI POLİSE, MANGAL YAPANLARI İBB BEYAZMASA'YA ŞİKAYET EDİP POLİS GELENE KADAR ve PARK EDEN ARAÇLARA TEK TEK CEZA YAZDIRANA KADAR BU ARAÇLARIN BAŞINDA BEKLEYECEĞİZ. EĞER 30 Dk. İÇİNDE POLİS GELMEZ İSE veya ARAÇLARI ÇEKMEZ İSE SADECE SOL ŞERİTTEN TRAFİK AKACAK ŞEKİLDE YOLU KAPATACAĞIZ VE BİSİKLET YOLUMUZU İŞGAL EDEREK HAYATIMIZI DOLAYLI YOLDAN TEHLİKEYE ATANLARI PROTESTO EDECEĞİZ. TÜM BUNLARI DA KİMSEYLE TARTIŞMADAN MEDENİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

Bu protestonun tam tarihi ve saati ile ilgili detayları çok yakında açıklayacağız.

Kaynak ;
Bisiklet Yoluna Sahip Çık facebook resmi sayfası.
(link)

Ben hazırım yağmur,çamur sıcak felan önemli değil yeri ve saati belirtin yeter..............

• Beğen
Tepkiler: Recepcal
Bu akşam mertceo ile Karaköy den Ortaköy ün az ilerisine kadar bir tur yaptık, Ortaköy den sonraki benzinliğin ordaki parkta durup mola verecektik, Ortaköy trafiğinden sıyrıldık Kuruçeşme nin ordaydık ki hem sağ hem de sol şerit bomboş olmasına rağmen birden içinde belli ki ailesiyle seyreden bir araba ani bir hamleyle dibimize kadar girip bize uzun uzun korna çalıp bir sürü çemkirdi söylendi sonra da gaza basıp gitti, mertceo da ben de bomboş yolda sağdan gidiyorduk ne yolu işgal ettik ne de birine bulaştık adamın öfkeyle çemkirmesine hiçbir anlam veremedik dumur olduk kaldık öyle..
Demek yol bomboş olsa bile bisikletin o yolu kullanması hataydı, tek yanlışımız bisiklet kullanmaktı biz buna yorduk olayı, kim bilir hiçbir şekilde ilişmediğimiz bu psikopatın arabasına yanlışlıkla tekerimiz sürtseydi bugünün 3. ve 4. kurbanı ben ve mertceo olabilirdik. Tesadüfen yaşadığımız bir gerçek.

Spor olarak futbolu yere göğe sigdiramayan ülkemizde diğer spor alanlarına ilgisizlik göstermemelerine alıştık. Ölen kardeşimize Allahtan sabır ve rahmet diliyorum.

Dilerim çarpıp kaçan şahıs, pardon şahsiyet, depresyona girer.

@Bilal Öz

ben trafik yoğun diye emniyet şeridinden basıp gidenleri gördüm ceza falan umurlarında değil bir an önce hedefe ulaşmak amaçları, gözleri dönmüş. ehliyeti alana kadar kuralları biliyorlar, ehliyeti aldıktan sonra kafalarına göre... nerede bir boşluk var orayı kullanmak istiyorlar.

Geri