Scudo Sports

Bilindik bir internet sitesinde Ghosts biskikletlerdeki inanılmaz ucuzluk!

@VolkanS

kendi açımdan sipariş sonrası süreci kısaca özetlemek isterim.

6 nisan siparişleri verdim (4 adet). son siparişim onay aşamasında gözüküyordu.

7 nisana sabahı hepsiburadadan arandım. siparişleriniz onaylandı dendi.
ilk üç sipariş 9 nisan, son sipariş 10 nisanda tahmini kargoya veriliş zamanı olarak gözüküyordu.

9 nisan gecesi aradım siparişin akıbeti için. kargolanmaya hazır olduğu, muhtemelen 10 nisan günü gönderileceği belirtildi. ertesi gece tekrar aradım. yine aynı şeyi söyledi. bu sefer ekledi. siparişler paketlenmiş, kargoya verilmeye hazırmış. hatta tedarikçi firmaya acil kargo diye iletildiği bildirildi.

bugün arandım. tedarikçi firmadan alınan ürünle satılan ürün arasında uyuşmazlık olduğu, temin edilemediği, istenirse sipariş iptal edebileceğim ve sorunsuz onaylanacağı belirtildi. iptal istemediğimi, yasal süre zarfında bekleyeceğimi ve yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı belirttim.

aradıklarında aklıma gelmemişti. daha sonra tekrar aradım. tedarik sorunu var ise neden bana siparişlerimin paketlendiği ve kargolnmaya hazır olduğu, tedarikçi firmaya da acil kargo diye iletildiğinin söylendiğini sordum. bir yanlış anlama olmuştur dendi. muhtemelen sitede sipariş detayında gözüken ''tedarikçi firmadan kargolanması bekleniyor'' mesajının yanlış aktarıldığını belirtti. ben de özellikle tekrar ''paketlendi, kargoya verilmeye hazır. öylemi?'' diye teyit aldığımı belirttim. tabi kıvırdılar kusura bakmayın özür dileriz vs. tekrar belirttim: iptal istemiyorum. yasal hakkım neyse takipçisi olacağım.

bakalım sonuç ne olacak...

Scudo
Konuda yasal hakların aranabilmesi sıkça söyleniyor, tam emin olmamakla birlikte eğer bir üründe belirgin
bir şekilde indirim varsa o ürünü yasal haklarla almaya çalışabiliyoruz ama burada belirgin bir indirim yok,
''bu kadar indirim yaptık'' veya ''açılışa özel bu fiyatları veriyoruz'' durumu yok.
Yani işlemsel bir hata nedeniyle bu fiyatları verdiler, çoğu kişinin dediği gibi euro yerine tl olarak fiyatlar girildi.
Buradan da yasal hakların ''oluşan bir hatayı kötü niyetle'' değerlendirildiğinden
bir sonuç verememe gibi bir durumu olabilir.Böyle bir durum hatırlıyorum internetteki satışlarla ilgili.
Avukat arkadaşlarınız varmış mümkünse bir de bu durumu sorun derim.Eğer kötü niyet aranıyorsa
burada olsun başka yerde olsun facebookta olsun euro yerine tl girildiğini bu yüzden ürünlerin satıldığına dair 50 tane kanıt çıkartırlar.

Adaletin olmadigi bir ulkede bence hak aramaya falan gitmeyin. Paranizi almaya bakin daha cok zaman gecmeden. Bunlar cok guclu firmalar, Hukuk hepsiburada nin yanindadir kesin :)

ilk dediğime geliceksiniz 4-5 tane bisiklet almak nedir hadi al 1 tane ama 4 tane nedir,göndermesinler. ki zaten göndermeyecekler.

Donanımhaber sıcak fırsatlarda yıllardır takıldığım için bu tip olay başıma çok geldi. Ürün bedeli düşük değilse gönderme ihtimalleri çok düşük. Sonra paranızı geri almak için uğraştığınızla kalıyorsunuz.

Ancak ben o gece görseydim konuyu o bahsettiğim çok düşük ihtimal için şansımı denerdim tabiki. :D

@M. Mert Babayiğit

benzer bir durum yine bu sitede olmuş. 2010 senesin de 32gb usb bellekler 20 tl listelenmiş. tabi kısa zamanda tükenmiş. o zaman direk iptal etmişler. hakem heyetine başvuran netice almış. ki tüketici yasasında bir madde var: kasa fiyatıyla etiket fiyatı farklı ise müşteri lehine olan fiyat uygulanır diye. bu, mesafeli satış sözleşmelerini de içeriyor.

iki sipariş için ilk taksitlerini ödedim. önce gönderilicek, sonra stok sorunu gibi saçma bir bahane ileri sürmeseler daha ılıman olabilirdim.

@Orhanalkaya

bir dahaki sefere sana sorarım kaç tane alayım diye :in:

kimsede destek vermiyor sosyal medyada herkesmi karşı :)

satın alanlar devam bastırın !!! sizin 100% 100 hakkınızdır.avukat ve tüketici haklarına başvurun..
gerçekten şahsi görüşüm bu bisikletlerin peşini bırakmazsanız kesinlikle elde ediceksiniz.
fiyattaki farklılık bizi yani tüketicileri hiçmi hiç ilgilendirmiyor.etikette ne yazıyorsa o fiyattan satılır.ayrıca internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciler %200 korunuyor.ürünler yollanmazsa dolandırıcılığa giricektir.
cep telefonu laptop klavye ayakkabı vs internetten aldığınız her ürününün 1 ay boyunca cayma hakkınız vardır..

@burak özgüng

Mesafeli satışlarda yasal cayma hakkı süresi 7 gündür, bir ay değil.

Bisiklet alan arkadaşlar bence vakit kaybetmeden siparişlerini iptal etsin ve ödedikleri ücreti iade alsın. "Kendi paranla rezil olmak" diye bir deyim var, yasal hakkımı arayacağım diye düşünüyorsanız sizi bekleyen şey tam olarak bu. Tüketici hakem heyetine başvuracaksınız, başvurunuz en erken 2 aya görüşülecek, hakem heyetinin vereceği karara firma tüketici mahkemesinde itiraz edecek, duruşmanız en erken 6. ayda görülecek vs. vs. Ve siz, 6 ay sonra hala elinize geçmemiş bisikletinizin taksitlerini ödüyor olacaksınız.

Eğer bisiklet alsaydım kesinlikle sonuna kadar o bisiklet ayağıma gelene kadar diretirdim. Çünkü sonuçta buradan arkadaşlar arayıp fiyatlar yanlışlık var diye üstüne basa basa söylemişler.

Bu saatten sonra sadece bisikletin gelmesini bekleyin bence :)

Yanlışlığı bilip , göre göre almak bana görede yanlış ama herkes istediğini yapmakta özgür.

@Umut Tekin
Emin olun hepsiburadanın bir kaç yüz milyarla ilgilendiğini sanmıyorum. Çünkü Doğan holding`e ait bir marka :)

@Emre GÜLEN

ek olarak ben o kısa sürede o bisikletler için o fiyatlarda satış olduğunu düşünmüyorum.

Olsa dahi hepsiburada için küçük bir meblağ bu para çünkü:

Hepsiburada'nın 2012 cirosu 300 milyon dolar
2014 hedefleri ise 1 Milyar TL

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
Bisikletim gelene kadar bekleyecegim. Senin en ufak hatanda 250 avukati ile ustune gelecek, ne hak, ne hukuk, ne saygi, ne durustluk ve daha bir cok iyi erdemden yoksun bu koca koca firmalara empati duymam, onlara uzulmem mumkun degil.
varsin 3 ay THH, 1 sene mahkeme sursun, onlar alacagindan vazgecer miydi? Ben geceyim?
tabi herkese saygi boynumuzun borcu, yanlis dusundugumu dusunen kardeslerime, buyuklerime saygim sonsuz.

güzel söz yılanı deliğinden çıkarırmış. sen önce bana kargoya verilecek hazır de, sonra tedarik sorunu deyip iptal etmemi iste. yemezler. neyse hakkım peşindeyim. zaten iki tanesinin ilk taksitler ödedim. hee burdan birşey çıkmayacak da olabilir. sorun değil. en kötü iadem gelir.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
Geri