Scudo Sports

Bilindik bir internet sitesinde Ghosts biskikletlerdeki inanılmaz ucuzluk!

@Berke Kazankaya

Stoklarımızda yokmuş, stok bilgisini yanlış girmişiz derler diyorum. Veyahut tedarikçimizi aradık ellerinde kalmamış diyebilirler. Sonuçta her türlü kıvırabilirler. Kaldı ki bana göre çok da haksız sayılmazlar.

Bu arada alan arkadaşlara sormak istiyorum, bisikleti alırken kadro boyu seçimi yapabildiler mi? Bikaç kişiden kadro boyu seçmeden aldım gibi laflar duydum da..

Scudo
@kkazim
kadro boyu gözükmüyordu. sadece bir modelde renk seçiliyordu, onda da tek renk vardı zaten. bir arkadaş kadro boyu-renk için aramış müşteri hizmetlerini. ne gördüyseniz o gönderilir demişler. yani adamlar daha ayılmamış duruma :)

@can akıncılar

350-400 lira arası modeller de vardı.

Gençler müjdemi isterim. Yeni Ghost bisikletlerimiz hayırlı olsun. Az önce hepsiburada.com müşteri hizmetlerinden arandım. Bir takım sorular sordular ''verdiğiniz adres ev mi iş mi? İş adresi ise çalışan mısınız işyeri sizin mi? bisikletleri kime aldınız, iş yerine mi kendinize mi?'' Cevaplarımı verdim. Siparişlerinizi onaylıyoruz dediler :)

son siparişinde güvenlik nedeniyle kontrol ediliyor diyordun ondan olmasın :p

bende yavaştan gidip havale yapayım :D

@Mehmet H.

konuşma şu şekilde:
hb: dört adet ghost marka siparişiniz var. verdiğiniz adres şu şekilde. burası ev mi iş adresi mi?
ben: iş adresim
hb: iş yeri sizin mi çalışan mısınız?
ben: çalışanım
hb: bisikletleri kendinize mi aldınız, işyerine mi?
ben: kendime aldım.
hb: teşekkürler. siparişlerinizi onaylıyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Arkadaşlar şimdi bu bisikletler geliyomu gelmiyomu iptal fln varmı ?

Harbi konuşmak istiyorum. Ghost un race modelinde 1400 eyro etiket varmışta 1400 tl den gitmiş. Bu satışı görmüş olsam inanın dönüp bakmazdım bile. Çünkü alüminyum bir yarışa vereceğim kafamdaki fiyatta bu. xrs30 un 1700 tl den gideri varken ghost alü yarışın 4500 tl den satılması resmen müşteriyi kabak yerine koymaktır. Ne özelliği vardır bu racenin. kadrosu kendini ispatlamışmıdır caad 10 gibi. Üzerindeki komponentler o para eder abi muhabbetide artık tatsızlık vermeye başlamıştır. ben biso nun iskeletine bakarım herşeyden önce. Gerçi bisiklet ayhan al bir tiagra xrs30 binachi nin karbon kadrosunuda 1500 tl den veririm üzerine tiagra seti düzersin salcano kadrosunuda kaldır at diyor tabi buda bir bakış açısı.

@oguz657

görünüşe bakılırsa gelecek. ama bunlar büyük firmalar. son ana kadar yokuş yapacaklardır veya yapmayı deneyceklerdir. ama dik durmak lazım. sonuçta alıcıdan yana olan tüketici kanunu var. ama tabi kargoyu görmeden birşey demek yanlış olur yine :)

benim anlamadığım hb de bu ürünler neden görünümyor bitmi olsa bile stokta yok diye görünür ama hiç görünmüyor

Alan arkadaşlarımız umarım hayal kırıklığına uğramazlar büyük firmalar belki o para umursamazlar bisikletleri yolllarlar alan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun :) gülerek binin yada satın :D

umursanmayacak bir miktar değilki 100ün üstünde bisiklet satılmıştır mutlaka. Ve fiyatlar Euro üzerinden 3 TL lik bisikleti 1 TL ye satıyorsun 2 TL zarar var :)

@Ahmet F.ELBİR

bir arkadaş tüketici danışma hattını aramış. 'gönderecekler. en kötü tüketici hakem heyetine başvurursunuz, 3 ay içinde olumlu sonuç alırsınız. yasa sizden yana'' demiş.

(link)

burda da açıkça görüldüğü üzere 23 Kasım 2013 ve 28835 Sayılı Resmi Gazete ile yayınlanan ''Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'' MADDE - 54 / 2. Fıkrasına göre; ''Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.'' denilmektedir... Mesafeli Satıl Sözleşmesi de bu kapsamda imiş.

siteden kaldırılması bence sitenin stratejisi. alanlar birer ikişer yorum yapacak muhtemelen şu rakama aldım diye. firma bunu yanlışlıkla da olsa düşük rakama satmış. ve o an fiyatı normal düzeyde iken normal olarak kimse almak istemeyecektir. en azından kendileri için olumsuzluk yaratacak bir durumu ört bas etmek niyetiyle yapılmış bir hamle olarak görüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
Ayrıca başlıkta da yazıldı, müşteri hizmetlerini arayıp soranlar olmuş, "bir yanlışlık yok" cevabı üzerine zaten sorun kalmıyor...

Bakın eğer hepsiburada, gıkını çıkartmadan bisikletleri gönderirse benim de lafım olmaz. Fırsattır, kampanyadır, yararlanan yararlanmıştır.

Ama burada dönen muhabbet bu değil ki. Bir hata olduğu belli, çok açık. Bu hatadan faydalanan -bilerek veya bilmeyerek- arkadaşlar var.

Burada dönen muhabbet hepsiburada (ki günahım kadar sevmem aslında ama) hatanın farkına varıp vazgeçerse, sırf yasa yanınızda olduğu için o fiyata o bisikletleri almaya çalışacak olmanız.

Hepsiburada eğer hatasının farkına varır, size -muhtemelen bir hediye çeki ile- durumu anlatıp anlayış beklese dahi siz olayı mahkemelere götürerek o bisikletleri o ölü fiyatlara almanın peşine düşebileceğinizi söylüyorsunuz, ben mi yanlış anlıyorum?

Zurna burda zırt diyor. Yapılan olan şey teknik olarak yasalara uygun ve kabul edilebilir, ama ne kadar etik?

Ha, diyeceksiniz ki, hepsiburada ticari bir kurum, ticari kurumlar ne kadar etik? (hele ki hepsiburada) O da bambaşka bir tartışma konusu.

alan arkadaşlara hayırlı olsun, alamayanlara da, çekemeyenlerede dert olsun ,
burda konu yanlış yorumlanıyor tabiki arkadaşlar almış , inş ürünler gelir, he gelmezse de haklarını arayıp zorla almaları kendi bilecekleri iş buna bizim müdahele etme yada ağır sözlerle ithamda bulunmaya hakkımız yok,
ben dediğim gibi hb den bisiklet aldım 3 gün bekledim ürün gelmedi, aradım iptal ettiler ürün yokmuş , ama benim aklıma bu yollara girip te ne zorla almak geldi nede indirim çeki isteyip kar etmek aklıma geldi buda fırsatçılık olur

Etiklik göreceli bir kavram. Hazır ucuz yakalamışken kadro boyunu bile bilmediğim 3,4 tane bisikletin siparişini vermek bana göre etik değildir, başkasına göre etiktir. Hatta ticari bir faliyettir. Satan bir yanlışlık yok diyorsa, alıcı satın aldığı ürün hakkında istediği tasarrufta bulunabilir. Ben yapmazdım ama yapana da herhangi bir sözüm olamaz.

@Cemali Avcı

Sizinkiler onaylandı mı?

Geri