Scudo Sports

Bilek Ağrısı

ygtdkc

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar 30 40 km den sonra el bileklerimde ağrı oluyor. Vites fren kolu ayarlı. Boyum 1 90 kadro boyum 18. Hafif arazi ve karda çok kullanacağım için bi boy küçük aldım bundan dolayı olabilir mi sizce? Duruş pozisyonumda da fazla bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Seleyi biraz öne mi alsam acaba?

Scudo
1-Önce gidonu yükselt.
2-Seleyi biraz öne al.

Benim önerim bunlar.

Ben gidonu yükselttikten sonra bilek ağrılarım büyük oranda azaldı ama tamamen bitmedi.Seleyi de çok az öne aldım ve şimdi memnunum.

Gİdonu nasıl yükselttiniz acaba? çünkü şaft uzunluğu stabil olduğundan yükseltemiyorsunuz.Eğer açılı gidon boğazı kullanmazsanız?

Kadro ufak olduğundan bel ve bilekte sıkıntı olacaktır doğal olarak. En aza indirmek için bilek destekli eldiven kullanmanızı ve sele oturuş açınızı biraz daha yükseltmenizi(daha dik) öneririm. Birkaç gün bu şekilde deneyince farkı hissedebilirsiniz...

Barend ve eldiven kullanıyorum. Seleyi öne almayı deneyeceğim . Gidonu çok fazla yükseltmek istemiyorum sportif sürüşü fazlasıyla bozuyo çünkü. Sportif sürüş uğruna bazı şeylerden feragat edeceğiz artık. Sağolun yorumlar için.

aynı sorun bendede var, kron tourer düz maşa.. düz yolda asfaltta kullanıyorum 50 km gectikten sonra bileklerde agrı inanılmaz artıyor.

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
Merhaba,
Uzun süredir aynı durum bende de mevcuttu. Belki çok komik gelecek, eldivenlerin üzerindeki bağ (cırt) bileğime baskı yaptığı için her sürüşten sonra günlerce ağrı çekiyormuşum. Açık olarak sürdüğümde ağrıyan bileğimin ağrısı geçti. Deneyin derim...

suraya bi not duseyimde belki faydali olur,
gidon sele tum ayarlari yaptigim halde el bileklerimin agrisindan bisiklet surmek iskenceye donuyodu.(bileklerim kiz bilegi gibi ince) bugün, heryerde bulunan hem bere hem boyunluk olarak kullanilan ince kumasli sanirim likrali o zimbirtidan bilegime sikica sarip sarmaladim. sonuc; harukulade.2 km de agriyan bilekler 20 kmde banamisin demedi.denenmesini siddetle tavsiye ederim

Elciğiniz nasıl bilmiyorum ama kaliteli, ortopedik bir elcik de bilek ağrınıza iyi gelebilir belki.

Merhabalar. Mosso legarda kullanıyorum yaklaşık 8 ay oldu. Açılı gidon boğazı en dik yüksek konumdaydi. İlk başladığımda bir süre bilek ağrısı boyun ağrısı çekmek normaldir diye sabrettim ve vücut alışınca geçti. Son 40 gündür binmiyordum karantina mevzularından. 3 gündür tekrar başladım. Bir miktar daha sportif bir duruş olması amacıyla gidon boğazını yere paralel olacak şekilde aşağı indirdim. Şimdi bileklerde ve boyunda az miktarda ağrı tekrar nuksetti. Acaba tekrar yukarı kaldırmalı mi yoksa sabretmeli mi ne yapmalı acaba yol gösterir misiniz.

@z_g_h fren ve vites kollarını bileği bükmeden kullanılacak şekilde ayarladınız mı? Eğer kadro boyu size uygunsa, ortopedik bir rahatsızlığınız da yoksa geçer. Jel dolgulu eldiven de yardımcı olur iyi gelir. Agresif sürüş dik sürüş kadar rahat değildir ama kesinlikle hakimiyeti daha yüksek, daha performanslı bir sürüş.

@Cambaz gidon boğazını indirdikten sonra gidonu tutan vidaları gevşetip elcikler fren vites hepsini olduğu gibi elime göre ayarladım. Rahatsızlık yok sadece göbeğim var. Ancak şu var ki ağrıya rağmen 20 kms civarında takılan ortalama hızım ilk suruste 22 km s oldu. Sanırım en mantıklısı dediğiniz gibi geçmesini beklemek. Ne kadar beklemeli vazgeçip tekrar diklestirmek öncesinde.

@z_g_h spor uzmanı değilim ama kişiye yaşa vücut esnekliğine göre değişir diye düşünüyorum. Ben de amortisörlü uzun ve ayarlı gidon boğazı olan bisikletimi sabit maşa daha alçak alın borusu, daha akısa ve sabit gidon boğazı olan bisikletle değiştirdim. Şimdi daha sportif sürüşler yapabiliyorum. Bir süre vücut yeni tempoya alışırken reaksiyon verdi sanırım dizimde vs. Şimdi iyi, bir sıkıntı yok.

@Cambaz Sanırım ilerde bisiklet değiştirirsem de aynı sorunları yaşıcam. O zaman gerçekten en mantıklı şey vücuda alışması için fırsat vermek.

@z_g_h yapılan değişiklikler hemen etkisini göstermez, genelde 2 hafta beklemek gerekir. Düzenli şınav çekmek de çok faydalı, omuz dirsek bilekteki kas ve bağları güçlendirir. Son olarak ESI extra chunky gibi silikon elcik alırsanız konforunuz büyük oranda artar.

@SpeedHunter cevabınız için teşekkür ederim. velo barendli elcik kullanıyorum gayet konforlular acıkçası. Jel dolgulu eldiven de giyiyorum. Dediğiniz gibi 2 hafta kadar bekleyeyim bakalım gelişmeleri paylaşırım tekrar.

20210718_204423.jpg

Abiler şu bisikleti aldığımdan beri bilek ağrısı çekiyorum. Fren kolu sert olduğu için biraz zorlanıyorum sizce sebebi bu mudur yoksa gördüğünüz bir yanlış var mı ?

269717 dosyayı görüntüle
Abiler şu bisikleti aldığımdan beri bilek ağrısı çekiyorum. Fren kolu sert olduğu için biraz zorlanıyorum sizce sebebi bu mudur yoksa gördüğünüz bir yanlış var mı ?
Sele vs ayarlarında sıkıntı var mı rahatsızlık veriyorsa bileklere çok yük binebilir. Ayrıyetten eldiven kullanıyor musunuz uzun turlarda avuç içini destekleyecek jel veya sünger olmadığı için bir süre sonra uyuşma yapar o da bileklere vurabilir. Ama en başta sele ve gidon ayarlarını tekrar boyunuza göre gözden geçirin derim.

269717 dosyayı görüntüle
Selam, öncelikle bisikletin hayırlı olsun, cok yakışıklı;) ilk gördüğüm kollar biraz yukarı bakıyor, gidonun uzantısı gibi yere paralel devam edebilir.
Ayrica fren kollari çok açık duruyor, biraz daha gidona yaklastirabilirsin. Bir de daha once kendi tecrübem olarak yazmıştım, gidon sargısı kollarin girintilerini kapatacak şekilde sarılmış olabilir. Plastik kısımları kaldırıp kontrol et derim. Selen de yere paralel olsun, burnu aşağıda gibi sanki. Benden bu kadar...:harika:

Geri