Scudo Sports

Bike24 kask rapido ve ortlieb siparişi

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Tepki
375
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
Ashampoo_Snap_2015.05.19_21h37m15s_005_.jpg

Yukarıdaki siparişi versem 238 (kargo hariç 3 ürünün toplam tutarı) yuro üzerinden %18 oranla 43 yuro vergi veririm. 238 + 20 (kargo) + 43 (vergi): 300 yuro yani 867 liraya bu ürünler kapıma kadar gelir.

Hesap doğru mu?

Sitede taksit imkanı var mı?

Daha önce amazon kitap dışı alışverişim olmadı yurt dışı.

Scudo
@ebayusuff (link) bu siteye bakmanızı öneririm. kargo için yalnızca 14€ alıyorlar ve DHL ile gönderim yapıyorlar

bakıyorum şimdi

çanta var ancak kask marka kask var mı ona da bakayım bir de nihai hespalama ne olur bakalım

@Yiğit Kirazpınar

çanta bike24 le aynı fiyat ancak bu site de kask yok

yukarıdaki hesabın doğruluğunu teyit edecek tecrubeli bi arkadas varsa memnun olurum.

Evet hesabınız doğru. Site taksitlendirme yapmıyor ancak sizin kartınız taksitlendirebilir. Bazı kartlar alışveriş tutarına göre faiz koyarak taksitlendirme yapabiliyor ya da arada bir şöyle kampanyalar olabiliyor: (link)

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
@Oğuzhan Y.

teşekkür ediyorum. çanta tr fiyatıyla aynı olarak düşünürsek kaskın tanesi 183 liraya geliyor ki herhalde kask marka bu model bir kaskı tr den bu fiyata almak mümkün değil
sipariş verebilirim. güzel. kac günde elimde olur bakmadım siteye bilen var mı?

@ebayusuff

Ben 2 ay önce aynı siteden bryton rider almıştım 2 haftada elime ulaştı. Tahminen 2-4 hafta arasında elinize ulaşır.

• Beğen
çok uzun. düşündürücü.

Bike24 ten 250 euro luk alışveriş yapmayı düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla doğrudan kredi kartımızla (ziraat maximum) ya da paypal aracılığıyla ödeme yapabiliyoruz. Hangisi daha uygundur alış veriş için neden?

Bike24 ün maximum kartla taksitlendirme anlaşması olduğunu sanmıyorum. Bankaya sordum alışveriş yapacağınız yerin anlaşması varsa taksitlendirme mümkün dedi. Peki paypal ile taksitlendirme yapılabiliyor mu?

Ashampoo_Snap_2015.05.20_12h25m51s_006_.jpg

Bu alışverişi yapsam 238 euro üzerinden %18 vergi ödüyorum değil mi? Kargo dahil tutar 258 euro üzerinden değil.

Ödemem gereken tutar: 238 + 20 (kargo) + 43 (238 euro'nun %18 i vergi) : 300 euro. Yani 870 liraya kapıma kadar getirecekler.

Türkiye'de teslimatı ptt kargo yapıyor. Yurtdışı taşımacılığıın DHL diye güvenilir bir firma yapıyormuş.

Ne kadar sürede gelir?

Süreç işlerken herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu? Yoksa sadece bekleyecek miyim?

.....

@ebayusuff daha bugün gümrük müdürlüğünü ve ptt yi aradım benzer bir olay için 0-75€ arasına vergi yok,75-1500€ arasına ise %20 vergi uygulanıyormuş ve ürün türkiyeye gelince ptt bizimle irtibata geçiyor ve gidip ptt şubesinden vergiyi ödeyip ürünü alabilyoruz ancak gelmesi en az 10 günü buluyor dedi call center daki çalışan

• Beğen
@Yiğit Kirazpınar

Yiğit %18 ab ülkeleri diğerleri %20. Öyle okudum.

Bilgi için teşekkür.

Ben de bike24 e yazdım bir kaç soru. Ancak dönerler mi bilmem.

@ebayusuff

Geri dönüşleri 2-3 günü falan bulabiliyor aklınızda olsun. Ama dönüyorlar mutlaka.

• Beğen
Aynı üründen bir adetten fazla sipariş verdiğinizde "ticari" olarak değerlendirilip (artık kişisel ithalat olmuyor) 1500 euro üstüymüş gibi işlem yapmanız istenebilir. Ya da hiç gümrükten alamayabilirsiniz. O yüzden kask miktarını 1 adete düşürün derim.

@clubber ben almanyadan lastik aldım 2 adet böyle bir sorunla karşılaşmadım, bugün gümrüğü aradığımda da böyle birşeyden bahsetmediler.

@Yiğit Kirazpınar

@clubber

Bunu ilk defa sizden duyuyoruz. Kimse bu durumdan bahsetmiyor.

Kask biri M diğeri L idi. O nedenle i kk i tane. Bana ve oğluma.

Bahsetmemelerimin nedeni az karşılaşılan bir durum olabilir. Yine de emin olmak lazım. Arkadaş kuşkulandırdı.

Birileri aydınlatır umarım. Ya da gümrüğü ararız tekrar.

Benim ayni urunden 4 tane aldigim siparisim oldu. Takilmadi gumruge. Dx.comdan almistim 3 haftada geldi.

• Beğen
@Ahmet Onur Çakmak

Aynı durumda derken? Aynı üründen sipariş verme mi?

Bu arada alacağım ç laken ürünler hakkında bi kaç sorum vardı. Laken i aradım. 212 den bi arada çıktı . Açıkladı sağolsun. Sizi sordum. Dışarıda dedi.

Yeni gördüm. Öyle imiş. Demek arkadaşın farklı bir durumu söz konusu imiş.

@ebayusuff
Bu ürünleri alırken dikkat etmen gereken birkaç bir kaç husus var bu ürünler 75 euro tutarını geçtiği ticari değer ve miktar arz etmeyecek, Avrupa Birliği ülkelerinden geliyor ise %18 KDV
Diğer ülkelerde %20 KDV ve en önemli noktalardan biri de mutlaka HIZLI KARGO taşımacılığı veya PAKET POSTA yolu ile gelecek bunlar olur ise sözlü beyanda bulunup vergileri ve ardiye ödeyip eşyanı alabilirsin. Bu diğer türlü bir gümrükçü ile anlaşıp beyanname açtırman gerekir.

2 adet farklı boy, ticari olarak değerlendirilmez... değerlendirilirse, gümrükler genel müdürlüğü muafiyetler dairesi'ne durumu anlatan bir dilekçe yazarsınız, sorun çözülür..

EDIT: bir de özel kargo şirketleri, 75€ üstü ürünlere çok yüksek ardiye masrafı çıkartıyordu bir ara... böyle bir sürpriz olmasın, telefonla arayıp bir ön bilgi alın bence.. -- EDIT 2: pardon, ptt demişsiniz, böyle bir sorun olmaz...

• Beğen
@saviourmole

Vergiyi biliyorum.
Bike24 kargo seçeneği sunmuyor.
Beyanname açtırmadan söz edilmiyor, bilmiyorum.
Forumda 75 altı ise vergisiz üstü ise vergi alarak ptt çalışanı eve getirir deniyor. Yani teslim anında vergisini alıyor. Bu kadar.

@CandanC

Hangi kargo şirketini aracağım. Bike24 ün çalıştığı DHL mi yoksa ptt mi? Sitede kargo ücreti toplam 20 euro diyor. Başka masraf çıkarabilirler mi

yine eskiden diye başlayacağım... özel kargo şirketleri eve kadar teslim yapıyordu, ancak verig ödemeniz gereken ptt gönderilerinde, sizi en yakın gümrüğe çağırıyolardı, verginizi ödeyip teslim alıyordunuz... bunu da ptt'ye bi telefon ederek öğrenebilirsiniz, güncel uygulama nedir :)

BİR EK: adresinizi uzunsa, teslimat adresi eksik yazılabiliyor. o zaman ürünler sizi bulamadan geri gönderilebiliyor. başıma geldi. o yüzden, olabildiğince kısaltmalı, açık yazın adresinizi de...

• Beğen
Geri