Scudo Sports

Bike24 kask rapido ve ortlieb siparişi

@CandanC

Anladım. Yani ptt olduğundan emin değilim ancak forumda hep ptt anılıyor yurtiçi taşımacılığı üstlenen firma olarak vergili vergisiz ürünlerde.

@CandanC

Herhalde uygulama artık dediğim gibi. Evinize getiriyorlar.

Pttyi ararım yine de. İyi fikir.

Adresi kısaltırım. Tşk.

Scudo
@ebayusuff
Kargo ve ticari değer çok önemli hususlar kargoyu mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. PTT ile gelen eşyayı da kapıya getirmiyorlar. Sizin İkitelli tarafında ki Paket Posta Gümrük Müdürlüğüne giderek sözlü beyan da bulunmak gerekiyor.

DHL Paket ile DHL Express ayrı kargolar. Hangisi hatırlamıyorum ama birisi eve kadar kendi getiriyor. Bike24 ise eve PTT'nin getirdiği kargoyu kullanıyor. Bu kargoda ardiye vs. yok sadece vergi var. 2 ay falan olmuştur, bana bu şekilde geldi. Araştırmalarım da o şekilde olduğu yöndeydi.

Ticari sayılması için gereken ürün sayısını ise 3 ve fazlası diye biliyorum. Gerçi takılmadan geçen istisnalar da oluyor. Bir seferinde aynı fardan isteyen arkadaşlara toplam 4 adet falan getirtmiştim siparişi verdikten sonra öğrendim böyle olduğunu ama şansa, takılmadı gümrükte.

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
@ebayusuff

Siz foruma daha 2 ay önce üye olmuşsunuz. Eski başlıkları okursanız öğrenirsiniz. Bu durum elbette az rastlanan bir durum. Yazdığım durum bir ihtimaldir. Memur 2 tane almışsın bu işin ticaretini yapıyorsun derse ne olur bilemem. Biri kendime diğeri oğluma diyerek ikna olur mu onu da bilemem. Böyle bir ihtimalin olduğunu yazdım. Takılmayabilirde.

Bike24 DHL ile (DHL Express ile değil) gönderiyor. DHL Türkiye'ye girdikten itibaren PTT'yi kullanıyor. PTT kapıda teslim ediyor, eğer bir gümrük bedeli varsa kapıda tahsil ediyor.

Bike 24 ile ilgili uzun bir başlık var. O başlığı bulup okursanız güncel bilgileri bulursunuz.

@clubber 2 adet ürün için de "bunun ticaretini yapıyorsun" diyebiliyor mu? Adet limitini ben yanlış mı biliyorum acaba?

@Serden Us

Google'da "bireysel ithalat" diye aradığınızda bulursunuz.

@clubber
Denk geldikçe bakıyorum zaten de şimdi tekrar baktım yine aynı sonuca varıyorum 3 adetten fazlası ticarete girer diyor.

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
75€ yu geçen siparişim olmadı fakat Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün (link) sayfasında yazdığına göre Ticari miktar ve Mahiyete ilişkin bir açıklama yok.

Ayrıca aynı sayfadan edinilen bilgiye göre 75€ yu geçen eşyalarda gümrük vergisi hesaplanırken;

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir. Açıklamasını görebilirsiniz.

Bu durumda sizin 238€ - 75€ = 163€ için %18 vergi ödemeniz gerektiği anlaşılıyor :)

@Hakan BİLEN

"Mahsup edilmeyecektir" demiş. 238 euro üstünden vergilendirilir. Zaten tecrübem de bu şekilde.

Öyleyse iyi ben 75 i geçince toplam tutar üzerinden vergilendiriliyor sanıyodum

@clubber
Sen de haklısın o da ben de. Ama hangisi doğru bilmiyorum. Bu şekilde alışveriş yapmışsan seninki doğrudur.

@clubber Şu linki vereyim:
(link)
İlgili maddeleri de tek tek gezdim. Sadece "ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi" demiş. 2 veya 3 adetten falan bahsetmiyor. Adetten bahseden diğer linklere gerek kalmadı sanırım. Yanlış biliyormuşum demek ki.

annem siz okuduğunuzu nasıl okuyosunuz :D mahsup EDİLMEYECEKTİR... o kadar :)

-- sonra niye birbirimizi anlamıyoruz, sürekli kavga ediyoruz... e bundaaan :) okumuyoruz, okuyunca da yanlış okuyoruz :D

@CandanC

Pardon üstün kültürünüze danışır bundan sonraki okumalarımda illa ki size onaylatırım :p

: )))) @Hakan BİLEN olur böyle şeyler : )) -- ama ne kadar az olursa o kadar iyi.. -- beni de bulaştırmayın, ben kendimi zor anlıyorum :D

Açık yazmıyorlar. Dilini eşek arısı sokasıca. Vergilendirirken 75 yuro hesaba katılacaktır desen ne olur.

bi sürü kişi, "vergiyi hesaplamadan önce bu 75 çıkıcak mı" diye sormuştur... onlar da özellikle "bu 75 çıkmıyor" demek ihtiyacı duymuşlardır...

"vergiyi hesaplarken bu 75'i de dahil edeceğiz, di mi?" diye sorsak, "evet dahil..." derlerdi...

suçu biraz da kendimizde arayalım :D

Geri