Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Hocam biz de hep kazan ölür hiç doğurmaz kurlar düşünce 400 den yapan olmaz . çok takılmadım el uyuşmaları bel ağrıları başladı ufaktan ihtiyacım vardı. Barış bey ilgili biri belli ilk telefon görüşmesinden not veriyorsun . Ayrıca çoğu yer sadece bisiklet geometrisi iÇin yapıyor, burda pedal sele ayakkabı gibi her şey için çalışma yapılıyor , birlikte sürüş tur yapıyorlar orada da gözlem yapılıp tekrar çalışılıyor . Bisiklet ve ürünleri hakkında bilgi danışmanlık vs veriliyor. Yaşadıklarımı paylaşacağım zaten genel de tavsiye edilen bir yer

Scudo
Bir videoda geçiyordu, deneyip yeni bike fit görmüş bisikletimle karşılaştırdık ve doğruluğunu da test etmiş oldum.

İç bacak boyu x 0.887 = sele yüksekliği (selenin ortasından pedalın ortasına)

Benim iç bacak boyum 88 cm.. işlemi yapınca sele yüksekliğinin 78 cm olması gerekiyor. Tam da 78 cm idi. Belki çok bilinen bir şeydir ama ben yeni duydum ve doğru olduğunu görünce paylaşmak istedim.

Bikefit yaptıramadım dün, biskletim sokma mil olduğu için uygun trainer bağlantısı bulamadık. İzin günüm boşa gitti maalesef . Bisikletiniz sokma mil ise gitmeden sorun uygun ekipman yok ise geri dönüyorsunuz.

@MertV Fit yaptırdıysanız eğer sürüş deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
@Ceasar Bravo Sürüş deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz olduğu kadarıyla?

Tabii.. toplamda 63 km ve 50 km olarak 2 sürüş yaptım. Yapılan bike fit neticesinde bisikletin tüm parçalarının vücut ölçülerime oldukça uygun olduğunu fakat uzanma mesafemin fazla uzun kaldığını gördük. Iç bacak boyum 88 cm.. bu ölçüye göre sele yüksekliği 78 cm.. sele cok yukarda eski bisikletime oranla. O yüzden inip binme antremanı yaptım ilk sürüşten önce. fakat pedal çevirmem çok daha kolay ve efektif geliyor bana şu an. Ayrıca dizde ağrı olmuyor sürüş sonrası. Kullandığım kadro aero.. uzanma mesafem fazla olduğu için 40 km aralıksız sürüş sonrası belde hafif bir ağrı başlıyor. Ama ikinci sürüşte bu daha az oldu. Sele de yapılan ölçüm neticesinde şansıma kalça kemiği aralığına uygun boyutta çıktı. Ama uzanma mesafem fazla olduğu için biraz önüne oturuyor olabilirim. Dolayısı ile oturduğum kısmın ön tarafına doğru biraz batma yapıyor. Ama bu da ikinci sürúşte biraz azaldı. Fakat bunlar devam ederse kontrol seansında duruma bakıp daha kısa bir gidon boğazı takacağım.

Ben bisikleti aldım ve hiç kullanmadan bike fite girdim. Dolayısı ile bilinmezlik mevcuttu. Belki bir süredir kullanıyor olsam tek seansta bu sıkıntılar giderebilirdi. Bu sebeple 500 km sonrası bir kontrol seansı oluşturduk. Bu önemli bir şeymiş. Yaptırdığınız yerle konuşun ve kontrol seansı oluşturun derim.

Performans olarak olumlu katkı yaptığını düşünüyor ve bike fit i tavsiye ediyorum.
Şunu da unutmadan eklemem lazım, önemli.. bike fit sonrası kilitli pedalda çekme hareketini daha sık ve net yapmaya başladım.

Son düzenleme:
@Eray736 üzüldüm adına.gene de hayırlısı olsun.. Gidip yaptırmadan dönme işine.. Zaman ve para ayririyorsun. Teknik yetersizlik ten dolayı olamıyor. İşte bu mantığı anlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
@Eray736 üzüldüm adına.gene de hayırlısı olsun.. Gidip yaptırmadan dönme işine.. Zaman ve para ayririyorsun. Teknik yetersizlik ten dolayı olamıyor. İşte bu mantığı anlamıyorum.
Burada iyi yorumlar almış bi yer , tek örnek olduğum için hoşgördüm. Sonrasında da aradı uygun parçayı bulmuş olabilirim deneyelim mi dedi ama arabaya yüklemiştim ve hevesim de kaçmıştı. Hala kötü izlenim vermek istemem ama Bikefiti orada yaptırmayacağım . Bildiğim bişi değil ama en azından kendinden rubleli powermetreli bi trainer olması gerekirdi .

Ben de bike fit yaptırmak istiyorum ancak İzmir'in şehir dışındayım. Bir de bu koronadan dolayı evden dışarı çıkmıyorum. Aktif bisikleti öneriyor musunuz?

Konuyu yine hortlatıyorum ama yakın zamanda houseofbike'ta bikefit yaptıran oldu mu acaba?
@Ceasar Bravo 2. kontrol için tekrar gittiniz mi acaba? Ya da ne değişti?
Merhaba,
Normalde personel eksikliği ve belki pandemininde payı var sanırsam bu aralar bikefit yapmayacağını söylese de ben çok çok daha önceleri kendileriyle iletişime geçtiğim için beni kırmayıp randevu verdiler. Mağaza sorumlusu Emrah Bey bu işin operatörü. Geçtiğimiz Ekim ayında bike fit yaptırdım. Öğlen saat 13:00 sularında başlayan bikefit 15:30'a kadar sürdü.
Sistem olarak Shimano bike fitting kullanılıyor. İlk önce vücut ölçüleri alınıyor. Ardından fiziksel muayene olarak niteleyeceğim vücut yapısı inceleniyor bacakların yapısından tutun ayakların içe dışa bakması, omuz yapısı, omurga yapısı, esneklik vsvsvs bir sürü aklıma gelmeyen kontrol yapılıyor. Mesela bende omurga kayması deniken skolyoz varmış. Buna bağlı olarak sağ omuzda düşüklük varmış. Haziran'da satın aldığım Bisan All trail gravel bisikletimi doğru ve emin şekilde kullanmak istiyordum. Eski tur bisikletim varken aldığım bir tarafı platform diğer tarafı spd olan pedalımın spd özelliğini kullanmak istiyordum. Ama kal ayarını düzgün yapamadığım için ayaklarım yamuk basıyordu. İlk önce kal ayarı yapıldı. Ardından mevcut bisikletimin ayarları ölçüler alınarak bikefit sisteminin kendi bisikletinde taklit edildi. Bacak, omuz ayak bileği gibi noktalara sensör takıldı ve başladım sürmeye ekranda duruş pozisyonu vs her şey beliriyor adım adım sele ayarı gidon ayarı yapıldı. Sağ bacağını ve sol bacağın güçleri kıyaslandı. Pedalı iterken ve çekerken ne kadar güç verdiğinden tutun, iterken yüzde olarak kaç çekerken yüzde kaç oranda pedal çevirdiğim hepsi beliriyordu ekranda. Selenin ileri geri ayarı ve yüksekliğinden sonra ayarların verimliliği vs test edildi. Hatta kal ayarında milimetrik bir açı ayarından sonra aynı kadansta 40 watt güç basan sağ bacak 45 watt basmaya başladı.Bikefitten sonra öyle performansı 2 ye katlayacağım gibi hayaller kurmayın. Ama düzgün verimli sürüşün performansa ve en önemlisi sağlığa etkisi tartışılmaz. Mesela ben keyif için sürerim. Öyle ortalama vs derdim yoktur. Şunu belirteyim mesela önceleri sürüşten 1 saat sonra sol elim inanılmaz uyuşurdu. Bikefitten sonra bu yok oldu. Sele ayarındandı kim bilir. Daha da detaya girmek isterim ama yaz yaz bitmez. Bu bikefitten sonra Mart ayında alıp bir türlü kullanmaya cesaret edemediğim spd ayakkabıları kullanmaya başladım. Mesela normalde sol ayağım dışarı çap basıyordu. Her ne kadar düzeltsemde bir süre sonra ister istemez bakıyorum yine sol ayak çap basıyor topuktan dışa doğru. Doğru kal ayarı sayesinde bunun gibi sorunlar da ortadan kalkmış oldu. Doğru pedala bastığına emin olmak bile güven verici. Demem o ki imkanlar dahilinde bikefit yaptırma şansınız varsa yaptırın. Ben şahsen memnun kaldım. Sürüş konforum arttı ve spdler sayesinde de daha geç yoruluyorum her manada iyi oldu. Sürecin raporu da daha sonra mail adresinize gönderiliyor. Bu raporda size ait ölçülerden tutun açı vb ayarları gibi bir çok bilgi mevcut. Sorularınız olursa fırsat buldukça cevap vermeye çalışırım. Selamlar.
20210126_210933.jpg
Final_foot_90deg_2020-10-25.png
Final_foot_180deg_2020-10-25.png
Screenshot_20210126-215100_Acrobat for Samsung.jpg

@alperaydin Mesajınız için teşekkür ederim. Daha önce bikefit yaptırdım hatta aynı sistem ile (houseofbike'ta değil.) ama istediğim özeni ya da geri dönüşü bir türlü alamadım. Hatta kendimi nasıl olduğunu bilmediğim bir kas ağrısı içinde buldum. (bu bendende kaynaklı olabilir, aşırı zorlama vs.) Ve 4 ay bisikletten uzak kaldım. Mr ve röntgen sonucunda bir şey çıkmadı. Şimdi ise doğru bir bikefit yaptırmak istiyorum eğer sorun bisiklette ise onu da değiştirmeye kararlıyım, tekrar aynı sorunları yaşamak istemiyorum açıkçası. Kendileri ile görüşüp olursa şubat ayı için randevu alacağım. O yüzden merak etmiştim. İd match düşündüm ama operatör destekli bir sistem daha iyi olur diye karar verdim.

@Hami Bulut umarım sorununuza çare bulursunuz. Ama size bikefit yapan yerin bisikletin ölçülerinin size uyup uymadığı konusunda size bilgi verebilirdi diye düşünüyorum. Aslında en güzeli bisiklet almadan bikefit yaptırmak. 52 kadro bisan all trail bana uydu Allah'tan. Bu iş şuna benziyor. Size uymayan kıyafeti alıp terziye vermek veya ölçü alıp direk size uyan kıyafeti almak gibi. Selamlar tekrardan.

@alperaydin Haklısınız. Bikefiti farklı bir bisiklet ile yapmıştım daha sonra bisikleti değiştirdim ve onun ölçülerine göre tekrar ayarlandı. Yeni ayakkabı aldıktan sonra kal ayarı biraz karambole olmuştu asıl sorunun buradan kaynaklandığını düşünüyorum ben. Ayakkabı aldığım yer ile fit yaptırdığım yer farklıydı. Sonra kal ayarı tekrar yapıldı ama ağrı geçmemişti. O yüzden tekrar bi fit yaptırmak istiyorum açıkçası. Tüm bunların dışında bir de bisiklet toplama isteğim var. Son kez bir kontrol olmuş olacak benim için.

@Hami Bulut buraya yazıyorum. Doğru kal ayarından sonra düzelecek her şey. Öyle olacağını düşünüyorum. Çünkü ayak içe veya bakma olayı var. Kal ayarını herkes yapamıyor. Gelişi güzel de olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@alperaydin Haklısınız. cevabınız için teşekkür ederim tekrardan.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Herkese merhabalar, Ankara'da bike fit yapan yer var mı biliyor musunuz?

Herkese merhabalar, Ankara'da bike fit yapan yer var mı biliyor musunuz?
Evet bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Yapan yer var mı ve varsa yaptıranlar memnunlar mı?

Geri