Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Bike fit sadece yol yarış bisikleti için mi yapılıyor? Şehir bisikleti içinde uygun mudur ?
Çağrı Terzioğlu'nun bikefit konulu videosunda anladığım kadarıyla katlanır bisiklet hariç bütün bisikletlere bikefit yapılabilir. Bu arada ben de hibrit bisiklet kullanıyorum. Ben de bikefit yaptırmayı planlıyorum.

Scudo
Şuandaki aktif fit yapan işletmeler arasında doğruluk payı en fazla olan Yeniköy Sedona sanırım. Başka bir alternatif öneren var mı?

Son 3 4 günden beri kasık bölgesinde uyuşma problemi yaşıyorum ama buna rağmen bisiklet üstünde çok rahatım.

Uyuşma problemi bisikletten indikten sonrada devam etmesi başka bir şeyden kaynaklı olduğunu gösteriyor gibi, kullandığım kremde anestezi etkisi olsa bi ihtimal diyebilirim ama oda yok.

Önümüzdeki sürüşlerde sele değişikliğine gidicem, yetersiz kalırsa mecbur fit...

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@MertV Yakın zamanda bisiklet ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptıysanız da bundan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Kremi ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

@MertV Yakın zamanda bisiklet ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptıysanız da bundan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Kremi ne kadar süredir kullanıyorsunuz?

Son 3 sürüştür, sele yüksekliğim önceki bisikletle aynı. Sele düz pozisyonda her iki bisiklette de.
Dediğim gibi sürüşten sonrada uyuşukluk var...

Benim Bike Fit'i Barış yaptı. Gayet memnunum.
Merhaba bike fit işlemi ne kadar zaman aldı ? Kısaca süreci anlatırsanız çok sevinirim. En kısa sürede bir yerde bikefit yaptıracağım ondan ötürü görüşleriniz altın kıymetinde. Selamlar. Teşekkürler.

Bike fit yaptırmadım çok memnunum.

• Hahaha
Tepkiler: Hidiman
internetten yapabileceğiniz maksimum 2 - 3 saatlik araştırma ve video izleme süreci ardından kendinizde bike fit yapabilirsiniz ( en azından sürüş pozisyonunuzdan memnun değilseniz rahat edeceğiniz ölçülere kolaylıkla ulaşabilirsiniz )

Bike fit yaparken ihtiyacınız olacak eşyalar 20cm metre / mezuro veyaz ucunda ağırlık olan ölçüsünü alabileceğiniz bir ip olacaktır. Ben Türkiye'de yapılan bike fit lerin özenilerek düzgün bir şekilde yapıldığına inanmıyorum Trekte yaptırmıştım açıkçası üzerinize yapıştırdıkları zımbırtılar trainerda pedal çevirmeniz filan ve sonucunda yaptıkları ayar benim bike fite giderken kendim önceden yaptığım ayardan çok mükemmel derecede fark etmedi.

Bugün House of Bike bisiklet mağazasında bikefit yaptırdım.

Peugeot r12 aero kadro bir bisiklet aldım. Benim ilk aero kadrom. Ve daha hiç kullanmadan önce bir bikefit yaptırmak istedim.

Bike fit yaklaşık 3 saat sürdü. Bikefit yapan arkadaş da zaten profosyonel spor yapmış ve kullandıkları sistemin lisansına sahip, konu hakkında bilgili biri. Zaten aynı zamanda mağazanın da müdürü.

Bu süreçte önce spor geçmişinizle ilgili bilgi toplayıp detaylı vücut ve kemik ölçümü yapıyorlar. Esnekliğinize bakıyorlar.

Sonrasında ayakkabı için kal ayarları falan yapılıyor. Kalça kemiği aralığı ölçülüyor. Daha bir sürü ölçüm yapılıyor. Sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz her yeri manivela ve çarklarla ayarlanabilen bir sabit bisiklete biniyorsunuz ve burda sizin için ideal ayarlar bulunuyor.

Bu bisiklet üzerinde sadece ideal ayar bulmak değil, aynı zamanda gidon tutuş şekliniz, pedal basış ve çevirme teknikleriniz gibi her şey bilgisayara yansıtılıyor. Orada verilen değerlere göre bisikletiniz ayarlanıyor.

Ben şunu anladım bu süreçte; en mantıklısı önce bikefit yaptırıp sonra bisiklet almak.

Bikefit yaptırınca kendi vücudunuzla ilgili ilginç şeyler de öğreniyorsunuz. Mesela ben aşırı esnek kategorisine girdim bu beni çok şaşırttı. Ayrıca bacak boyum vücuduma göre fazla uzunmuş. Hatta şöyle ilginc bir şey oldu, bikefit yapan bey ayak tabanlarıma falan bakıp koşucu ve yüzücülerde olan sağ ayak tabanı cukurlaşması olduğunu söyledi. İşin ilginci ben bisiklete binmekten çok koşuyor ve yüzüyorum :) . Bunun bilek ve bacak ağrısına sebep olabileceğini söyleyince en son yaptığım 30 km'lik uzun koşu antremanında yaşadığım bilek ve baldır ağrısının da sebebi ortaya çıkmış oldu.

Neticede 56 kadro aldığım bisikletin bir çok kısmı vücuduma tam uygun çıktı. Özellikle pahalı bileşenlerin (aynakol çapı gibi) uygun çıkması iyi oldu tabii.. fakat gidon borusunu ters çevirip taktık çünkü bacak boyum vücuduma göre çok uzun olduğu için uzanma mesafesi de seleyi kaldırdıkça arttıyor. Yani bisikletin benim için daha kısa bir gidon borusu taşıması gerekiyormuş.

Ayrıca mesela pedallamada çekme yönümün zayıf olduğu ve sağ bacağımın sol bacaktan yüzde 10 gibi büyük bir oranda daha güçlü olduğu ortaya çıktı.

Tabii aero kadroya ve bu ayarda sürmeye alışmam biraz zaman alacak. Ben önceden rahat mı rahat triban 520 kullanıyordum. Şimdi ise vücut özelliklerimden dolayı sele baba çoook yüksek geliyor ve öne doğru bayağı eğiliyorum.

Daha sonra bisiklet üstünde de bir fotoğraf çekip eklerim.

IMG-20200617-WA0002.jpeg

Bugün House of Bike bisiklet mağazasında bikefit yaptırdım.

Peugeot r12 aero kadro bir bisiklet aldım. Benim ilk aero kadrom. Ve daha hiç kullanmadan önce bir bikefit yaptırmak istedim.

Bike fit yaklaşık 3 saat sürdü. Bikefit yapan arkadaş da zaten profosyonel spor yapmış ve kullandıkları sistemin lisansına sahip, konu hakkında bilgili biri. Zaten aynı zamanda mağazanın da müdürü.

Bu süreçte önce spor geçmişinizle ilgili bilgi toplayıp detaylı vücut ve kemik ölçümü yapıyorlar. Esnekliğinize bakıyorlar.

Sonrasında ayakkabı için kal ayarları falan yapılıyor. Kalça kemiği aralığı ölçülüyor. Daha bir sürü ölçüm yapılıyor. Sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz her yeri manivela ve çarklarla ayarlanabilen bir sabit bisiklete biniyorsunuz ve burda sizin için ideal ayarlar bulunuyor.

Bu bisiklet üzerinde sadece ideal ayar bulmak değil, aynı zamanda gidon tutuş şekliniz, pedal basış ve çevirme teknikleriniz gibi her şey bilgisayara yansıtılıyor. Orada verilen değerlere göre bisikletiniz ayarlanıyor.

Ben şunu anladım bu süreçte; en mantıklısı önce bikefit yaptırıp sonra bisiklet almak.

Bikefit yaptırınca kendi vücudunuzla ilgili ilginç şeyler de öğreniyorsunuz. Mesela ben aşırı esnek kategorisine girdim bu beni çok şaşırttı. Ayrıca bacak boyum vücuduma göre fazla uzunmuş. Hatta şöyle ilginc bir şey oldu, bikefit yapan bey ayak tabanlarıma falan bakıp koşucu ve yüzücülerde olan sağ ayak tabanı cukurlaşması olduğunu söyledi. İşin ilginci ben bisiklete binmekten çok koşuyor ve yüzüyorum :) . Bunun bilek ve bacak ağrısına sebep olabileceğini söyleyince en son yaptığım 30 km'lik uzun koşu antremanında yaşadığım bilek ve baldır ağrısının da sebebi ortaya çıkmış oldu.

Neticede 56 kadro aldığım bisikletin bir çok kısmı vücuduma tam uygun çıktı. Özellikle pahalı bileşenlerin (aynakol çapı gibi) uygun çıkması iyi oldu tabii.. fakat gidon borusunu ters çevirip taktık çünkü bacak boyum vücuduma göre çok uzun olduğu için uzanma mesafesi de seleyi kaldırdıkça arttıyor. Yani bisikletin benim için daha kısa bir gidon borusu taşıması gerekiyormuş.

Ayrıca mesela pedallamada çekme yönümün zayıf olduğu ve sağ bacağımın sol bacaktan yüzde 10 gibi büyük bir oranda daha güçlü olduğu ortaya çıktı.

Tabii aero kadroya ve bu ayarda sürmeye alışmam biraz zaman alacak. Ben önceden rahat mı rahat triban 520 kullanıyordum. Şimdi ise vücut özelliklerimden dolayı sele baba çoook yüksek geliyor ve öne doğru bayağı eğiliyorum.

Daha sonra bisiklet üstünde de bir fotoğraf çekip eklerim.

230718 dosyayı görüntüle
Merhaba. Memnun kaldınız mı süreç ve sonuçtan ? Ben halen aktif pedal Retül ve sedona concept İdmatch arasında kararsızım :)

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Merhaba. Memnun kaldınız mı süreç ve sonuçtan ? Ben halen aktif pedal Retül ve sedona concept İdmatch arasında kararsızım :)
Memnun kaldım. Bikefitting.com sitesinde de yer alan bir sistemi kullanıyorlar. Tüm sonuçlar şirketin Hollanda'daki merkezine gidip tekrar inceleniyor. Bisikleti daha önce hiç kullanmadığım için 500 km sonra bir kontrol randevusu almami söyledi bike fit yapan arkadaş. Zaten kendisi de hem profosyonel sporcu olduğu için hem de bu konuda lisansı olduğu için gayet verimli geçti ve sürüş tekniğim hakkında da bir sürü şey öğrendim.
@Ceasar Bravo hayırlı olsun. Gizli değilse fiyatı da öğrenebilir miyiz?
400 tl idi. Taksit yapıyorlar.

@Eray736 fiyat ne konuştunuz eray bey. bende fiyata göre aktif pedala gitmeyi düşünüyorum bu aralar.

600 TL dedi açıkçası başka bi yerden fiyat almadım .

bisiklet forumdan daha uyguna yapanlar var hatta siz 500 fiyat vermişsiniz dedim . Mümkün değil dedi 150 usd tüm dünyada biz hala 90 usd ye yapıyoruz Haziran da 500 den 600 e çıktım dedi . Bi de çok talep var indirim yapacağını sanmıyorum

Dünya da 150 usd yani onların parasıyla 150 lira. İşlerine gelmediği için 150 yi kurla çarpmışlar :)

Geri