Scudo Sports

Biber Gazı

3ay öncesine kadar kavga ederdim zorunluluktan kendimi korumak amacıyla edilen ve küçük çaplı dayak yemem yahut atmamla sonuçlanan kavgalar.6sınıfta da aldığım belirttiğim gibi eve gelir gelmez babam tarafından el konulup birdaha kendisini hiç görmedim .Ayrica 6. sinifdaki bir cocugun bicak nesine, sen hayatini karartma planini burda cizmissin. Tam küçük ergenlik zamanımdı ve dediğim gibi eve gelir gelmez el konuldu toplamda 20dkka bile bende durmadı ve hayatım bir öğretmen çocuğu olarak ailem tarafından olmasa da akrabalar tarafından,çok iyi yerlere gelmeme ve mükemmel bir terbiye almama sebeb oldu ve de çok güzel oldu şu ana kadar kendimden büyük kimseye saygısızlık etmedim ama muhalefet oldum düşüncelerine karşı çıktım babam'lan bile tartıştım çoğu konuda ama saygı çerçevesinde.Ama ilkokul bittikten sonra ortaokul zamanından sonra çoğu kişinin saygı tarafının yoksun olduğunu farkettim.Daha altıncı sınıfdım okul çıkışı parka gitmiştim spor aletlerinde asılıyorduk felan 4-5 kişiydik ve bir tane çocuk tip tip bana bakıyordu ben de ulan ne oluyor bende ona bakmaya başladım ve çocuk çağırdı orda bir tane işte bana vurdu söz de biz 5kişiyiz çocuk tek ama benim hiç bir arkadaşım bir şey yapmadı bende eğdim kafamı gittim tabi insanın abisi olmayınca birini çağıramıyorsun da.Gel zaman git zaman ben de büyüdüm irileştim spor yaptım güzel bir vücudum oldu çok iyi arkadaş ortamları yaptım, ha bir iki hafta tekvandoya gittim cesaret topladım ama kimseye parkta spor yaparken sataşmadım kimseyle gidipte yan bakma yüzünden kavga etmedim bir kere baktığım kıza kafamı çevirip tekrar bakmadım bana bakanlarada kafamı çevirip sadece bir kere bakmakla yetindim.Ben bunları yapmışken nasıl 6.sınıftayken hayatımı karartmayı planlamış oluyorum özür diliyerekten soruyorum? en son okul sırasına gelince Allaha çok şükür mersinde iyi sayılacak bir Anadolu Lisesini kazanmayı hakkettim derslerime çalışmaya elimden geldiğince gayret ettim tabi babam kadar zeki olamayınca ilk seneyi düz ikinci sene ilk dönem gene düz geçtim ama derslerime de çalıştım.Hedefimi de koydum babamın izinden gidip öğretmenlik okuyacaktım ama sporda yapacaktım zaten basket lisans olarak ta okulda aldım basket takımına girdim ne kadar maçlara çıkmasamda okul takımındayım.O zarasiz olacagini düsündügün biber gazi bile senin basina olmiyacak isler acabilir.Abi bu lafında tamamen haklısın ama insan kendini güvene almak istiyor kulanmasa bile kendini sokakta gezerken olsun parka giderken olsun spor yaparken olsun kendini iyi hissetmek istiyor en azından ben istiyorum.

Scudo
Fazla yoruma gerek yok, ben sana kötü birsey yazmadim ve aldigin terbiye hakkinda bir söz bile etmedim. Neyse bildigin gibi yap. Sana ömrün boyunca basarili bir insan olmani dilerim.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t... ve Evliya
25 yaşındayım, pek çok berbat arkadaş grubum da oldu, süt kuzusu tırsak insanlardan oluşan arkadaş gruplarım da oldu, gecenin bi yarısı İstanbul'un adı çıkmış mahallelerinde sokakta tek başıma gezmek zorunda da kaldım, yan kesicilerinden korkmam söylenen, dilini hiç bilmediğim bir ülkede 6 ay da yaşadım, inanın bugüne kadar tek bir kez dahi ne birisi sataştı, ne şiddete maruz kaldım ne de dayak yedim. Üzerimde de hiç bi şey taşımadım. Kedi köpek bile saldırmadı yav :)

Belki biraz da benim şansım bu ama her zaman inandığım bir şey var; arayan belasını bulur.

Ben artık son cümlemi yazim artık :) ; Ne kadar güzelmiş kimsenin sataşmaması bende ise şöyle mesela 5-6 kişi yürürüz yoldan geçen kişi direk bana sataşır.Kuzenimle gezeriz diğer mahallenin çocukları üzerimize köpeklerini salar tabi sokak köpeği ısırmaz da sonra gelir kuytu köşede bıçak çıkartır.Okula giderken parktan geçerim bisikletle hiç tanımadığım bir grup liseli laf atar hayır tamam sorun bende büyük ihtimal bende anlamadım ama sizin açınız gayet güzelmiş öyle bir durumda olmak isterdim :) Şunu da yazmadan edemiyecem daha küçüktüm 10 yaşındaydım küçüktüm ailecek birde kuzenim bursa gitmiştik kuzenimle ben su almaya gitmiştik orda bile sataşmışlarda yani bilmiyorum ama resmen çekiyorum :)

zamanında bi sömestr kampında biber gazlı bi eşek şakasına maruz kalıp da kışın ortasında yurdun salonunu havalandırmak zorunda kalmıştık. @Fatih 1903 var mıydı hatırlamıyom tam

@Evliya

ölür. solunum yetmezliğinden ölür, kalp krizinden ölür, gözlerini kapattığı için önünü göremez düşer kafasını yarar ölür. kullan ama sorun değil :D

bu arada polisin kullandığı gazla pek alakası yok. bunlar sıkıştırılmış ve daha sıvı halde olduğu için ölümüne yakıyor. yoksa bombalar kapsüller bu kadar yakmıyordu.

ve bu kadar polisten sonra "all cats are beautiful" :))))))

• Beğen
Tepkiler: phrygian
Açıkçası zekice bir hareket olur biber gazı taşımak.Dövüşmek riskli,alırken markanın özelliklerine dikkat edin,karşınızdakinin hayatı kararmasın ve çok sıkmayın.

Konu tartışılır ama biber gazı taşımak,tabanca/tüfek/bıçak taşımanızdan daha yeğdir..Devlet elinde tabanca/tüfek olanları tespit edip,bunları toplamalı ve isteyene biber gazı temin etmelidir..Kişi kendini güvende hissetmek istiyorsa,biber gazı teşvik edilmelidir..Sebepsiz yere kullananlara da ceza verilmelidir..Bu dediklerim mesela ne işe yarayabilir?
Sokakta ayrılmak isteyen karısına kurşun yağdıranlardan kurtulmuş oluruz..Fena mı olur?
Yani iş devlette bitiyor..
Devleti kafası çalışanlar yönetmezse,her akşam kötü haberlerden içimiz bulanır işte..!

Biber spreyi taşımak yasal mıydı ? Sanki artık değil diye hatırlıyorum

avm gibi yerlerde sokmuyorlar ama dışarda taşımana bir şey demiyorlar. arkadaşım polis kendiside dedi mutlaka dışarıda taşı diye ama hata yapıyorum taşımıyorum .

Geri