Scudo Sports

Biber Gazı

dün bulamadım alamadım yanıma 2 tane serseri laf attı biber gazım olsaydı gazı sıkıp, arkadan gerilip bisikletle takla attırıp dirseğimle göğüs kafesine çökmek istedim :D

Nato iyidir nato :)

Scudo
Bu sene gezi parkı olaylarında biber gazından çok yedik. Yalnız kullanan arkadaşlara tavsiye; gazı geri geri giderek sıkın ve sıktığınız süre boyunca nefesinizi tutun ve korkmayın acaba karşımdaki bişey yapabilir mi diye eğer alışık değilse gözleri kompile kapanır(muhtemelen 5-10dk) ve nefes alamıyormuş gibi öksürmeye başlar. Eğer siz de etkilendiyseniz elinizi sakın gözünüze sürmeyin ve yüzünüzü yıkamayın :)

Biber Gazı Oley :)

keske kullanmasak birilerine karsi ama zor durumda birakiyorlar bazen insani sanki kendileri bu alemin kraliymiscasina.
bulundurduk bakalim zor durumda kalmayiz herhlde

@mehmet ertuğrul duyan
Portakal gazi midir ne merettir bilmem, ben maruz kalmadim ama uzerine gelen arkadaslarim bebe sampuani ile dus almalarina ragmen 3 saat boyunca yerlerinde duramadilar. Aslinda aramizda cevik kuvvet varsa sormak lazim o elinizde kova ile (en azindan Adana da Kasim Gulek koprusu uzerindeki) toma larin tankina doktugunuz neydi diye.

@cagkan dur

Kalırsak ta sorun yok Çağkan :D hem sen hem ben çıkartırız gazları :D

Konu geçeli çok olmuşta sorim yine de belki cevap gelir.Mesala yolda giderken serseriler tarafından yolumuz kesildi ve biber gazını kullandık adam ölmez dimi?

Babamın kullandığı bir laf vardı;Benim anam ağlıyacağına senin anan ağlasın.Tarzında tabi ki ilk saldırı onlardan geldiğin de yoksa kimsenin anası ağlamasın :)

• Beğen
Tepkiler: nemesis225
Herzaman derim, bu tür konular cocuklara kötü ornek olur diye ve görüldügü gibi olmusta.
!5 yasindaki cocuk, karsidaki kisi öürmü ölmezmi diye soru soruyor ve örnek olunacak yerde verilen cevab ise "Kötüye bişey olmaz kardeşim, sık gitsin" oluyor.
Oldu olacak gazz pek zarar vermez tabanca, tüfek, el bombasi falan tasiyin daha iyi olur deyinde cocuklarimizda kültür gelistirmesi yerine terör gelistirmesi yapsinlar.

Cocuklarimiza böyle kötü örnek olan bir konu nasil yöneticiler tarafindan silinmiyor anlamiyorum.

Benim yaşımı 1.5 yaş küçük yazmış gerçi forumdaki çoğu kişiye göre gene çok küçüğüm o ayrı mesele :) .Tamam genelde kavga etmem hatta kavga etmeyi hiç sevmem 3ay öncesine kadar kavga ederdim ama artık öyle bir şansım yok çünkü diş teli takmaya başladım ve alacağım ilk yumrukta diş tellerim dökülü dökülü verir ben ne yapayim keşke olmasa ama olası bir durumda? kendime yaklaştırmadan karşımdaki kişiyi etkisiz hale getirmek istemem benim yararımadır.Çünkü diş telleri hassas.Hayatım boyunca sadece olarak 4 tane bıçak sahibi oldum ama bunların 3'ü tarihi (sürmene,osmanlı,amcamdan hediyeydi) diğerini ise ergenlik hevesinde almış 4sene önce 6.sınıftayken başkada hiç taşımadım ki taşımamda ama adamlar taşıyor kendimi savunmak benim hakkım diye düşünüyorum, o aldığım bıçağıda aldığım gün babam elimden almıştı,

Maşallah ne kadar da güzel kaliteli paylaşımlar olmuş !

Öncelikle eğer bizim görevimiz o andaki tehlikeyi geçiştirmek ise orantılı kullanmak gerektiğini söylemekte fayda var.Polislerin kullandığı gibi ileri ileri gaz sıkılması adamı öldürür,zamanında fişeklerden kaçan gazdan çok etkilendim 17 yaşında olmama rağmen.1 kere sıkmanız sizin kaçmanıza yeter.EĞER YETMİYOR İSE GERİ ÇEKEREK SIKIN!

Bence bıçak kullanmaktansa biber gazı kullanmak çok daha iyi ve daha az zararlıdır.Elimde bıçak olduğunda ben belki o anki erkeklik gururumla(ne iğrenç birşeydir be bu gereksiz gurur) karşımdaki kişiye Allah muhafaza tepki verebilir ve ona zarar verebilirim.Biber gazında ise okudum bir sayfada 5-10 dakka göz yaşarması yazıyordu bıçak darbesindense çok daha iyidir bence.

@Evliya
hocam sen o gururla biber gazını gaza gelip de yüzüne yüzüne verirsen ayarı o zaman başın belaya girer.

Biber gazında o kadar gururlanmam ya çok az sıkar adam ayıkana kadar uzaktan bakar adam ayıkınca da kaçar giderim.

@Evliya

Önce demissinki "Tamam genelde kavga etmem hatta kavga etmeyi hiç sevmem" Sonrada diyorsunki §3ay öncesine "kadar kavga ederdim". Hic sevmedigin ve yapmadigin bir seyi 3 ay öncesine kadar yapiyormusun.
Ayrica 6. sinifdaki bir cocugun bicak nesine, sen hayatini karartma planini burda cizmissin.
Sana tavsiyem daha cok kücüksün yada gencsin, birak biber gazini, bicagi falan. Git güzelgene okulunu oku sonra adamakilli bir meslek ögren ve hayatini kurmaya bak.
O zarasiz olacagini düsündügün biber gazi bile senin basina olmiyacak isler acabilir.
Ben 42 yasima geldim ve simdiye kadar ne silah, ne bicak, nede biber gazi tasidim. Tuaf olanda, kimsede bana dogru yolumda yürüken simdiye kadar hic satasmadi.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Geri