Scudo Sports

Biber gazı silah kapsamına alındı

Eğer mümkünse ekstradan bir sele borusu 40 cm lik (performans koltuğuyla birlikte) taşımak en mantıklısı olur.. Alırsın sele borusunu beynine beynine...

• Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Scudo
arkadaşlar bize saldırmayı planlayan veya saldıran kişiye biber gazı sıktığımızda o kişi bizi biraz zor şikayet eder. o kadar da yüzsüz değildir herhalde :D

yanımızda bulundurmaya ve tehlike anında kullanmaya devam edelim.

Kezzap tasitacaklar bana sonunda...

En temizi, formanın ceplerinden birinde kullanılmamış bir zincir taşımak ve olay çıktığında da onunla göz dağı vermek. Hadise büyür ve karşı taraf şikayetçi olursa "Bisikletimin zincirinin kopması ihtimaline karşı yanımda yedek olarak taşıyorum." diye hafifletici bir neden öne sürme imkanı da var.

Ha tabi bu 2 ayaklı ve insan görünümlü hayvanlara etki eder, 4 ayaklı kuyruklu dostlarımız için zincir bir çare olur mu bilemem.

Diyecek birşey yok. Yazık. Kuş beyinli insanlar tek savunma aracımız biber gazınıda yasakladı. Hadi bizi geçtim. Ya dışarıda bayan arkadaşlarımız ne olacak ? Sırf biber gazı suç diye kullanmayacaklar orda it kopuk insanların tacizlerine maruz kalacaklar Allah korusun. Sonucunda hamile kalacaklar bu sefer de kürtaj yasak. ..... Diyecek birşey bulamıyorum .....

Böyle saçma kanunmu olur. O zaman eskilerin yaptığı gibi ya sopa. Ya da sert plastik boru.

Biber gazının silah sayılıp sayılmaması sadece saldırıda bulunma durumunda önem taşır.Meşru müdafaa durumundaysanız sizin açınızdan değişen bir şey yok demektir.Elinizdekinin silah olup olmaması önem taşımaz.Önemli olan o cismi kendinizi savunmak amacıyla kullanmanızdır tabi sınırı aşmamak üzere...

Kanunun getirilme amacını iyi anlamadan bu ülkede hukuk yok söylemlerinde bulunmak çok yersiz...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@HASAN TONBUL

İçimizde ''bu adam bana yan baktı, iyisi mi sıkayım gazı yüzüne'' düşüncesiyle hareket eden bir zihniyet olduğunu sanmıyorum. Elbet ki olay esnasında mecbur kalırsak kullanacağız. Peki bu gazı kendimi korumak için kullandığımı kim tespit edecek? Nasıl tespit edecek? Ve neye göre kayıt altına alacak?

''Tecavüzcülerin serbest bırakıldığı veya çeşitli sebeplerle (yok rızası vardı, yok tam tecavüz gerçekleşmemiş) ceza indirimi aldığı'', ''kadın kürtaj yaptıracağına tecavüzcüsünü öldürsün'' denildiği, ''tecavüza uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar'' açıklamasının yapıldığı bir ülkede bana göre hukuk ve adalet sistemi bitmiştir.

Devlet kendimi korumam için yanımda taşıdığım biber gazını silah olarak görüyorsa yollarda dolaşan iki ayaklı hayvanları toplayıp tıksın içeri. Tabi süper bi hukuk sistemimiz olduğundan onları içeri atıp 3-5 ay salmaz dışarı!!!

bende yanımda biber gazı taşımayı düşünüyordum biber gazı taşımak kaç aydan başlıyor acaba ve kaç cc olması cezayı etkiliyormu:D

Ya olur mu ya.Polis gelince Tekbir getirerek bağırın yırtınarak bu adam hükümetimize karşı dinsiz deyin sizinle birlikte o adamı bile döverler siz işi bilmiyorsunuz :D

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
@fatih çelik

şimdi biber gazının dinle tekbir le ne ilgisi var illa konuyu başbakanın inancına getireceksiniz adam dininin emirlerini yerine getiriyorsa kimine herkes kendi başına girecek mezara. ateşe puta keresteye tapanlara birsey mi dedi herkes kendine ne yani Başbakan oldu diye dinini mi bıraksın ayrıca neden din den uzaklaşmasi bekleniyorki Başbakan olanın da dindar olması beklenmiyor

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Arkadaşlar biber gazı zaten silah kapsamındaydı. Siz bakmayın bu medyanın haberlerine. Artık herşey gezi parkı olayları etrafında döndürülmeye, onun üzerinden siyaset yapılmaya başlandı. Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesinin F(Silah deyimi) bendinin 5. fıkrası diyor ki: "Yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler".

Bu madde yıllardır vardı. Yani o sıktığımız, sıkmayı planladığımız kimyasal madde zaten silah kapsamındaydı; fakat sıkılan kişilerden biri bugüne kadar karşısındaki mahkemeye vermediği için(büyük ihtimal suçlu, hırsız vs.) ve mahkemeye verilen kişi de davayı temyize götürmediği için bu durumdan kimsenin haberi yoktu. Şimdi hal böyleyken yukarıdaki satırları, yorumları okuyunca kendi halimize gülüyorum. Hem kendi hukuk sistemimizi, ceza kanunumuzu, medeni kanunumuzu en basitinden anayasa ve genel vatandaşlık haklarımızı bile bilmeden her önümüze sunulan doğru-yanlış habere kendimizce bir yorumumuz var. Zaten istenen de bu. Yorum yapılsın, yaygara çıkarılsın. Yine de kanun, hak, hukuk öğrenilmesin...

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Coşar
Plakamız yok bir şeyimiz yok sıkar kaçarız hiç bir şeyde olmaz yemişim yargıtayın kararını, polis biber gazını ilaçlı su ile TOMA dan milletin üstüne sıkarken bir şey olmuyor da biz sıkınca mı silah yerine geçiyor? ;)

@Halil EROĞLU

Tamam daha önce de silah kapsamındaydı vs.. Ama palanın silah sayılmayıp da ,biber gazının silah sayılması komik olan asıl. Ya da yoruma açık mı bırakıyorlar. Yani; biber gazı bir hırsızın üzerinde çıkarsa silah ,ama tura çıkmış bisikletçide bulunursa silah değil, gibi mi ?

@mustafa genç

konuyu başbakana bağlayan sizsiniz. burada rte'nin ismi geçmedi. Burada hukuk sisteminden, adalet sisteminden, emniyetin olaylara bakış açısından bahsediyoruz.

Kendimi savunabileceğim tek şey biber gazı iken onu silah kapsamında görenler ve alacakları kararlar zerre kadar umrumda olmaz...

@F.Cetin

mesajinizda tekbir hükümet ve dinsiz kelimeleri mevcut ama

@mustafa genç

Bu konu içindeki yazılarımın herhangi birinde tekbir, dinsiz kelimesi bulun ve bana gösterin lütfen. Bulamazsanız da iddialarınıza dikkat edin.

Tekrar diyorum. olayı tayyibe bağlayan sizsiniz.
hani şu iddia ettiğiniz tekbir ve dinsizlikle ilgili çok şey yazarım ama konu amacından çıkacak, siyasete girecek.

Biber gazını amacına uygun, yani savunma amaçlı kullanırsanız silah kategorisine girmiyor. Eğer birine saldırı amaçla kullanırsanız ve o kişi şikayetçi olursa silah olarak kabul edilir gayet pek tabii. Bunda anormal bi durum göremedim.

yanımızda gaz bombası tasiyalim uzaktan atarız bisikletin önüne birde ucak savar Monte ettikmi tamamdır

Geri