Scudo Sports

Bianchi speed

Scudo
@Çağlar İLİ

Kardeş benim bildiğim ilk aldığında yaptırdığın montaj, bakım ve ayar işlemleri ilk bakım oluyor. İkinci bakımı ise ilk bakımdan otuz gün sonra yaptırıyorsun. İstersen, kullanım kılavuzundan sana yakın servisin telefonunu bulup servisi arıyarak, bu konuda daha sağlıklı bilgi edin. Sağlıklı, huzurlu, mutlu sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: Çağlar İLİ
@Umut Yıldırım

Kardeş ikinci bakım dediğin zaten frenler, jant telinin sıkılığı, vites telinin gerginliği, lastik havası gibi ıvır zıvır şeylerden ibaret. Bisikletinde bir arıza yoksa herhangi bir bisikletçi ücretsiz bile onu yapar zaten.

• Beğen
Tepkiler: Umut Yıldırım
@Serkan YILDIZ

Bisiklette bi problem olmasa da ikinci bakımı yaptırmak gerekiyor aksi takdirde Bianchi'nin sitesinde garantinin geçersiz olacağı belirtilmiş.

merhaba arkadaşlar ben 8 yıldır bianchi platoon kullanıyordum onda da tek katlı jant vardı bu yaz bir gün içinde 8çizmeye başladı ama bu speed beni taşır mı (185cm boy 145kg) :D

@ismailduran

Bence bianchi servise sorman gerekir. onlar biziklet kapasitelerini biliyordur sanırım.

speed imi alalı 1 yıl oldu ve şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım. Fakat kadrosu biraz bana zayıf gibi geliyor.. Birde vites geçişlerinde çok ses çıkarıyor gibi geliyor. Senelelik bakımdan sonra o da kesilecek gibi sanırım. ama memnunum Allah a şükür bir problem yaşamadım.

Fiyat-kalite ilişkisi gayet iyi. Yeni başlayacaklara tavsiye ederim.

cüzdana bir anda fazla yüklenmemek adına ufak çapta modifiye yapmak için şuan 300 lira civarı olan speed modelini 1 ay önce aldım.bisiklet ortalama 16 kilo civarında.alüminyum V tipi janta sahip.Sağlamlık açısından ortalama değerlerde diye düşünüyorum.Shimano RevoShift vites kolları, shimano tourney ön ve arka aktarıcı değişim listemde fakat acelesi yok.Amortisör zoom marka.kötünün iyisi denilebilir ve hissedilir bir boşluk var.fakat zorlamaya gelmez kalitede ki üzerindeki etikette gerekli uyarılar yapılmış.Sr Suntour dan 100 lira gibi bir masrafla gayet iyileştirilebilir.Kadro yapısı sağlamlık açısından kaynaklarına ve kalınlığa bakacak olursak, arazi parkurlarına rahatça dayanır nitelikte.Aynakol kaliteli bir malzeme değil fakat yeterli.Gidon kalitesi güzel ve mat siyah.En nefret ettiğim kusuru zincirin kadroyu aşırı derece de yaralaması.koruyucusuz heralde parça kopar :) Sonuç olarak fiyatına göre gayet yeterli bir bisiklet.giriş modeli olarak gönül rahatlığıyla alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Çağlar İLİ
Speed'imi alalı 1 ay oldu, Yokuş yukarı vites düşürürken zincir ön dişlide toplanıp sıkışıyordu, 1 ay sonunda servise gittim, garanti kapsamında zinciri ve ön dişliyi değiştirdiler. Bisikletler hakkında fazla bilgim yok fakat ben gayet memnunum. 328TL'ye Saraçhane'den aldım. Burada yazılanlara göre ben de bir kaç değişiklik yapacağım ilerleyen günlerde.

Speed i alalı yaklasık 1 hafta oldu. sirkeci den aldım. Ilk basta tereddutlerım vardı secım konusunda. ama gıttıgımdae karar vermıstım artık. eskı bısıkletım tiger dı. eskıden efsane bır bısıklettı. amotrısorlu bısıklet hakındakı goruslerım bu nedenle kesındır. cevırdıgımız pedalın gucunu emıyor. sıkıstırsakda bu oluyor malesef. bu nedenle sabıt bır bısıklet ıstedım. onden amortısor hızı emmıyordu. bır kac kısa surusten sonra zeytınburnu - mecıdıyekoy (yaklasık 13 km ) gıdıp gelmeye basladım. su ana kadar yaklasık 8 kere yolculuk yaptım.(yaklasık 200 km). bısıkletten gayet memnunum. lakın uzun yolucul yapıcaksanız ve benım kada klolu ısenız (105 kg:) seleyı degıstırmenız gerekecektır. bıraz agrı yaptı. belkıde ben yanlıs kulanıyorum.

netıcede tavsıye edebılecegım bır bısıklet. netıcede bıanchı kalıtesınde.

bol pedallar ıyı forumlar dılerım.

• Beğen
Tepkiler: Talha Ateş
@nasip tepeyurt

hehehe gerçekten de öyle ;)

arkadaşıma siyahını almıştık... peşin 310 liraya...

Son model speed'i ben 290 liraya arkadaşıma 280 liraya aldık arkadaşlar üstelik 8 taksit...:)

@Murat D.

Sele konusu önemli. Mümkünse ortası boş olmayan jelli sele almanızı tavsiye ederim. Ya da ( ben Decatlondan almıştım ) jelli sele kılıfı edinin.

Ayrıca 105 kg gibi bir kiloya sahipseniz sele ayarını iyi yapmanızı ve hatta yanlış anlamazsanız - eğer yapmıyorsanız ve kıllı bir vücudunuz varsa - kuyruk sokumu bölgeniz ile seleye temas eden kısımları düzenli olarak traş etmenizi tavsiye ederim. Çok terli olunan zamanlarda bu bölgelerin kuru tutulmaya çalışılması ve hatta banyodan sonra da kurulanması önemli. Bunları neden yazdım şimdi, ne alaka? Size ve tüm dostlara küçük bir tavsiye yalnızca;ileride sağlık sorunları yaşanılmaması için.

Son olarak arka fren pabuçları eridikten sonra, baradine 4 renk pabuçlardan alırsanız çok iyi olur

Güle güle kullanın.

@Erdinç ALTINÇEKİÇ

edit: 300 liraya almışız, peşin!... (sezon başında)

@Ersin Erbeden

Plonidal sinüs = (link)

bisikletin selesi çok rahatsız ediyor vede sele borusuna iyi sıkşıtıramamışlar ben tekrar sıkıştırım ama yine gevşedi bi türlü olmuyor sürekli gevşiyor... ne yapmalıym sizce yeni sele alayım mı ne önerirsiniz?

Bu bir sorun değil, servis ayarlasın,aslında sende yapabilirsin, mandalı biraz sağa doğru çevirip boşluğu alıp kapatacaksın.

yok o deil boruyla alakalı deil
koltukla boru baglantısı sorn sıkıorm ancak gevşiyor.

Geri