Scudo Sports

Bianchi Speed 4000

Tepki
9
Özellikler:
Kadro 26" ALÜMİNYUM 1.1/8"
Maşa SÜSPANSİYON ZOOM 26'' 1.1/8''
Jant 26/559X19 XLC ÇİFT KAT ALÜMİNYUM SİYAH 36H
Lastik 26X1.95 53-559 SİYAH
Vites SHIMANO TOURNEY TX35 -21 VİTES
Fren V-FREN ALÜMİNYUM
Sele DDK 373 BIANCHI
AĞIRLIK:14.53

YORUM VE TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.BİLİYORSUNUZ YAZ YAKLAŞTI

Scudo
Şu an üstünde sigma bc 5.12 hız göstergesi
zefal suluk ve tutucu
ön arka far
sedona pompa
bulunmaktatır

Hayirli ugurlu olsun yeni bisikletiniz, özelliklerine fazla birsey diyemem ama renk uyumu süper cok hosuma gitdi.

Teşekkür ederim.Shimano tourney çok iyi bir seri olmasada beni idare ediyor.Özellikle hafifliği bisikletin mutlu edici durumda.Onun dışında çok bir problemim yok.Fakat maşayı ve attırıcıyı değiştirmeyi düşünüyorum.Bir tavsiyeniz varsa söylemenizi rica ederim.

Zaten tek avantajı aliminyum oluşu.. bende speed 1000 var demir yıgını...

speed serisi bianchinin en tutulan serisi fakat 1000 hakkında haklısınız biraz ağır bide 1000 dede 4000 de maşa yetersiz

Bende eski bir speed 1000 kullanıcısıyım. İzlenimlerim bisiklet çok ağır ve sahilde bisiklet yolunda binmek için fazla zorluyor. Çok fazla efor sarfedip hızlı gitmek pek mümkün değil. Yorucu bir bisiklet. Yani harcadığın enerji = hız kavramı bunda yok. Kullanım yerine göre tercih yapmak gerekiyor. Ben Sahilde genelde düz asfalt zeminde kullanan biriyim. İlk başta bilgisizliğimden gittim klasik çocukluğumuzdan beri alışkın olduğumuz dağ bisikletine yöneldim. Ancak harcadığım eforun karşılığını alamadığımdan sonra, değişiklik yapmaya karar verdim ve bianchi touring 613 şehir/tur bisikleti almaya karar verdim. Daha hafif olması ve 28' lastikleriyle harcadığım eforu hız olarak alabildiğim bir bisiklet. Tabi sizin kullanım alanınız dağ bisikletine uygun ise seçiminize bir şey diyemem. Ancak daha hafif bir dağ bisikletine yönelebilirdiniz gibi geldi. Speed serileri ciddi ağır. Yinede güle güle kullanmanız dileği ile...

@eren kibar

Bisikletin dedigin kadar hafif degil aksine bir hardtail olarak bence 14,50kg enagirlarindan birisi. Bu agirlik 1. Alüminyumun 6061 olmasi 7005 olsaydi daha hafif olurdu 2. Komponentleri'de cok agir. Senin bütcen nekadar, bana bütceni söylersen sana masa ve attirici tavsiyesinde bulunurum.

aliminyuma yapacak birşey yok fakat masa değistirmek baya faydalı olur sanırım.Henüz bir bütçe ayarlamadım fakat ne çok kötü olsun nede aşırı bağalı ve abartı olsun.Yani en fazla 350-400 tl ayırabilirim

Bianchinin speed serileri tutulan fakat hem özellik hemde fiyat olarak yüksek olmayan orta dereceli bisikletlerdir bende speed 3000 almak isdemişdim ama gerçekten ağırlığı fazla atik bisiklet değil açıkçası.

Güzel bisiklet güle güle kullanın... fazlı hızlı sürmemeye dikkat edin ve kaskınızı eksik etmeyin.....

Merhaba arkadaşım,

Bisikletinin hafif olduğunu düşüyorsun ama bisikletin aslında ağır bir bisiklet. Bunu dert etmeye gerek var mı? Bence yok. Sen mutlu olduktan sonra bisikleti komple çelikten yapsalar ne yazar. Sen mutluysan, sürerken yüzün gülüyorsa mesele yok. ;)

Bence maşayı değiştirmeye hiç uğraşma. Bunda bisikleti ilerlettikten sonra bisikletini değiştirirsin. Çünkü o kadroya hangi değişimi yaparsan yap nihayetinde tam performans elde edemeyeceksin. Sen bu ağır ekipman ve kadro ile güzelce gezilerini yap derim. Hem kondisyon arttırmış olursun, hem de bisiklet konusunda detayları öğrenirsin. Bu sırada forumu da takip edersin. İşi güzelce öğrendikten sonra bilgin ve isteğin doğrultusunda istediğin gibi bir bisiklet alırsın. Tabi bu benim görüşüm. Ben olsam öyle yapardım kabilinden...

Diğer konuya gelirsek ileride de alacağın kaliteli bir bisikletle de kullanabileceğin seviyede, güzel bir jel sele al. Bianchi'nin DDK serileri tam bir facia. 30 kilometre sonrasından ağrıdan duramaz hale gelirsin. Önlemini baştan al. Kaskın mutlaka olsun. Mümkünse ucuza kaçma. Maşayı vereceğin parayı kaska ver. Sana öyle deyim. Eldiven edin. Çünkü bisikletinin elcikleri çok sert anti bakteriyel kauçuk malzemeden üretiliyor. Ellerin yara olmasın. Hatta çok pahalıya kaçmadan seni rahat ettirecek bir elcik takımı bakabilirsin. Her tura çıkmadan önce frenlerini ve vitesleri komple gözden geçirip çık. Yanında mutlaka yedek iç lastik bulundur.

Kazasız belasız turlar olsun inşallah.

Bianchi enteresan bir marka. hangi akla hizmet 15 kg lık bisiklete speed ismi koymuşlarsa.

• Beğen
Tepkiler: yetkin yılmaz
@Cem Covajj

Aynen katılıyorum... Bende de 1000 serisi var ve en kısa zamanda şehir / tur bisikletine geçiyorum. Kullanımı zevkli fakat dediğiniz gibi düz yolda kullanacaklar için yorucu.

Bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..

Googleda araştırma yaparken yanlışlıkla açtım iyikide açmışım ön lastiğini ters takmışlar :) .

Geri