Scudo Sports

Bİanchİ Orİon Ds

selam kardeş sen herkesi geç eger bütcen bu bisiklete yetiyorsa al. neden dersen bu bisiklet biraz ağır ama dayanıklı kadrosuda sedona borla ile eşit sayılmaz fizki yapı olarak daha çok trekleri andırıyor

• Beğen
Tepkiler: Erdem Eryiğit
Scudo
@GaLiP_

Evet ya bu arkadaş acaba hangi modelleri nerelerde ne zamandır kullanıyor? Her konuya cevap yazıyor ve sürekli reklam kokuyor yazıları

• Beğen
Tepkiler: Erdem Eryiğit
Bisikletiniz güzelmiş, çok da uygun bir fiyata almışsınız. Bende orion ve kardeşimde orion ds var. Malum bütçeyi düşünmek gerek, 2 bisikletçi için her harcamayı 2 ile çarpman lazım. orionum sizinkinin renginden. alüminyum kaplamanın çizilmesi durumunda bazı bölgelerden atabileceğini belirtmek isterim. öncelikle kadronun sağ arka ayağını (zincirin geçtiği yer) korumaya almalısın. koruma bantları var, olmadı iç lastik sararsın idareten. Bisikletimi 3 yıldır kullanıyorum, memnunum. Bisiklet ortamlarına girdiğimde mahalle baskısı:) nedeniyle bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Ancak şu an memnunum. Vites sistemi başta yetersiz gelmişti bana da, sürekli 3'e 6-7 'de kullanıyordum. uzun bir yolculukta dizimi sakatladım bu yüzden. Yüksek devirde (yüksek kadans) pedal çevirmem gerektiğini yeni öğrendim, dizlere az yük biniyor ve daha seri kalkışlar yapabiliyorsun. Ayrıca yüksek devir sayesinde vites sistemimim yeterli olduğunu ve daha yüksek hızlara çıkabildiğimi gördüm. Bir de asfalt lastiği takınca bisiklet sürmek benim için yeni bir heyecan oldu.
Servislerden, garantiden bir şey bekleme. Kendin pişir kendin ye.
tabiki ağır bir bisiklet, tourneyler de eh işte. bana yeter diyorsan ne mutlu.
Kendimi anlattım çünkü benzer sorunları yaşayanlar olacaktır.
1- yüksek devirde pedal çevirin
2- mutlaka kaskınız olsun

bisikletiniz tekrar hayırlı olsun.

herkese merhaba ben yeni üyeyim orion ds almayı düşünüyorum fiyat olarak da iyi benimde hoşuma gitti bisiklet :) satan yer seni taşır dedi ben 1.85 boyunda 112 kiloyum uzun yol yapmak istiorum bide ormanda gezi için kullanmak istiyorum sizce orion ds bu dediklerim için iyi mi ?

@sanitarium86

merhaba ben gökhan msj ınızı okudum orion ds gercekten sağlam bir bisiklet 185 93 kiloyum beni çok rahat taşıyabiliyor ve genelde tepelerde toprak yollarda sürdügüm halde sıkıntı yaşamadım çok kemikli bir bisiklet kadrosu eklem yerleri işçiliği güzel yapılmış. eğer görüp inceleme fırsatın olursa geotech neon ,salcona bianchi, ümit ,corrotech ,bunların orion ds ayarındaki bisikletlerini incele farkı bariz olarak görürsün birde işin içinde fiyat faktorü var tabi. Fiyatına göre gercekten iyi bir bisiklet diye düşünüyorum. bu bisikleti almadan önce aklımda geotech neon kalmıştı ama o bisiklet bunun kadar sağlam değil kadrosu daha ince , albenisi üstündeki statik boyadan geliyor. bunu 420 ye aldım onu 510 dan aşşağı vermiyolardı . corroteck felan fiyat olarak uçmuş zaten :)

bugün alıyorum hayırlısıyla hani bana da dediler sedona iyi falan benim hoşuma gitmedi şekli sedonanın yani bianchi biraz pahalı ama bianchi de corratec gibi scott gibi sadece ismini satıor ondan fiyatlar uçuk ayrıca statik boya derken anlamadım cevap verdiğin için teşekkür ederim artık İstanbula gelince bisiklet forum organizayonlarına katılmak istiorum:)

valla burda öle şeyler yoktu :) nese aldık valla benim çok hoşuma gitti mesela arkadaşın corratecinde hiç rahat edememiştim bianchi orion ds de çok rahat ettim hayırlısı bakalım bir sorun çıkarmaz inşş :)

@sanitarium86

onemlı olan sızın dusuncenız tabıkı sonucta sız kullanacaksınız hayırlı olsun :)

bu sene çıkan orion ds lerde "Airline Byte 26"MTB 4x9 Özel Örüm" tekerlek seti var...

benimde sahibi olduğum eski orion ds lerde rodi tekerlek seti vardı...

bu tekerlek setlerini karşılaştırabilir misiniz?

yenisi daha mı iyidir? yoksa maliyeti düşürmek için daha ucuz bir tekerlek seti mi kullanılmıştır?

aynı şekilde ön fren 2008 model yılında Tektro-IOX, eski modellerde ise YJ-849.

bu iki fren sistemi arasındaki fark nedir?

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

güzel konu olmus bende almak üzereyim kararım netleşmeye başladı ßß

arkadaşlar merhaba
yakalşık 2,5 yıldır orion ds kullanıyorum.ilk aldığım dönemde aeklediğim ksesuarlarala birlikte çok memnundum fakat 2. yılın sonunda önce amortisör pas ve ses yaptı garanti kapsamında değişti.araka fren ve vites telleri üstten geçtiği için şık kullanışlı değil.arak fern klasik papuçlu bence kesinlikle disk olmalı.sürekli ayar gerektiriyor.400 den fazla para vermeyin.ve en önemlisi yağmurda bırakmayın.eğer kaldı ise mutlaka kurulayın.eskisi kadar çok sevmiyorum

bende aynı bsikletten alcam inş. bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yapmışlar ama senden yani bizzat kullanandan bunları duymak beni rahatlattı gökhan

arkadaşlar uzun zamandır giremedim siteye ama msj ları görünce bisikletin şimdiki durumuyla alakalı bişeyler yazmak istedim 2 seneye yaklaştı bisikleti alalı gayet sağlam çıktı kadro diğer aksamlarda sıkıntı yaşamadım . sürekli arazide bindim eğmiri bilirsiniz hepiniz orda odtünün ormanında bindim bir kaç kez teker patlatmanın dışında sorun olmadı. ama hem şık hem sağlam fiyatını hakeden bisiklet. halen çıkarıyolarmı bu modeli bilmiyorum elinde bu bisiklet olupda sorun yaşayan varsa yazarsa öğreniriz herkese saygılar sevgiler kolay gelsin.

450 tl Orion'a verilmez;Otamatik vites sistemi çok saçma bir buluş hiç gereği yok.

Geri