Scudo Sports

Bİanchİ Orİon Ds

Tepki
11
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Adım gökhan bu sitede yeniyim ankarada yaşıyorum . Spor amaçlı bir bisiklet almaya karar verdim şöyle hem şehir hem dağ sürüşü yapabileceğimi düşündüğüm modellere baktım. Burda dışkapıdaki bisikletcileri gezdim genelde salcano bianchi ümit bu markalar var dükkanlarda. sedona adı çok geciyor forumda ama piyasada pek bilinmiyor sanırım onu görme fırsatım olmadı. Bianchi nin ORİON ds modelini gördüm beğendim bana 450 ytl fiyat verdi satıcı çocuk belki 400 e de çekebilirim sizce bu bisiklet nasıl ben 185 boyundayım 90 kiloyum . Bu bisikleti kullanan arkadaşlar varsa iyi kötü kanatlerini bildirirlerse sevinirim.
birde bisikletlerde otomatik vites diye bi vites sistemi varmı ?

Scudo
sedona güzel bir bisiklet. daha çok akrobasi için kullanıldığını biliyorum. Dağlardada kullanmayı düşünüyorsan ben Bianchi Ultimate kullanıyorum. İniş ve tepe çıkışı da yaparak denedim çok güzel bir sürüşü var. 12-13 kilo civarında. Senin beğendiğin modelin 2007 modeline baktım siteden. Bianchi olduğu için :) parçalar hakkında ayrıntılı bir bilgi vermemiş. Ama dağlarda da kullanmayı düşünüyorsan disk frenli bir model düşünmeni Öneririm. Ama tabi sen bilirsin. Ayrıca arkanın amortisörlü olmaması senin için daha iyi. Performans kaybını önler. Ön taraftaki amortisörde Kilitlenebilir olmalı. Mesela engebesiz bir yerde sürerken kilitlersin amortisörü daha fazla güç tasarrufu yaparsın. Ayrıca fiyatlarını bilmesemde Trek, Scott, Corratec gibi iyi bisiklet markalarıda var onlara da bakabilirsn:)
Tabi bütçe de önemli. Mesela 1-2 bin ytl ayırabiliyosan direk Orion u geç derim. Ayrıca bisikletin hafif olması, senin üstünde rahat olman, cebinin de rahat olması gerekir :) Sitedeki daha pro. hocalarımız daha iyi aydınlatır ama görünce çok ufak bir ön bilgilendirme yapmak istedim :)

Orion DS yerine ; Kron XC500,Sedona gibi markaları ve modelleri öneririm ;)

acaba hangi markaları kullandında her konuya cvp yazıyorsun mrk ettim doğrusu ...

@warriorkenan

Forumda doğru bisiklet seçimi için tonla konu var. Kendine en uygun bisikleti bulmak için insanlardan hazır cevap beklemek yerine bu konuları okursan daha verimli bir seçim yaparsın. Biraz emek harca , araştır.

• Beğen
Tepkiler: muratkaracaus
forumdan ogrendıgım kadarıyla sedona borla ıle orıon kalıte olarak pek farklı degılmıs ama benım aldıgım zamanda 120 ytl gıbı bı fark vardı (bu parayla da pedal-ayakkabı alınabılır mesela :) )

bu arada bir açıklama daha yapayım bana orion ds diye gösterdikleri bisiklet ön arka disk fren . işin acıkcası bisikleti beğendim yokladım kaldırdım bayağı hafif . birde şu amartisör yay felan bana göre değil işlevsel olduklarını düşünmüyorum bisiklet sade sağlam hafif olmalı .
bu arada matara yeri boştu demekki kendimiz alcaz :D

Arkadaşlar orion ds aldım . Şu anda bisikletle ilgili yorum yapmıycam ama 1 hafta kadar sonra genel olarak bisiklet hakkında yorumda buluncam şu an için bunların erken olduğunu düşünüyorum .

Magnum çift amortisörlü, düz yolda yeterince hıza ulaşamıyor. Ve yorucu

Önceden Pegueot vardı. '' Muhteşem, Canavar '' idi. Hem süratli, hem yormaz idi.

Orion DS nasıl ? Acil Cevap bekliyorum.

Magnum çift amortisörlü, düz yolda yeterince hıza ulaşamıyor. Ve yorucu

Önceden Pegueot vardı. '' Muhteşem, Canavar '' dı. Hem süratli, hem yormaz idi.

Orion DS nasıl ? Acil Cevap bekliyorum.

Sorum, Başlık açan: warriorkenan' aydı.
Yanlışlıkla yeni başlık açmışım.

Bu siteye bisikleti almadan bakmam gerekirmiş,
Ama yine de bir çok şey öğrendim.

Oğlum büyüyünce ona en klas bisikletini alacağım inşallah. Bütçemiz yettiğince.
Ve ben de arasıra oğluma eşlik etmek için birazca iyi bir bisiklet.

dostum kusura bakma yeni gördüm mesajını . Adım gökhan bu arada .bisiklet iyi ben beğendim işin açıkcası ben bir mühendisim işim kusur bulmak arıza tespit etmek çok zor beğenirim şimdi bisikleti inceliyorum uzun mesafe sürüyorum bundan önce bikaç bisikletide bu şekilde inceledim onlar profesyonel bisikletlerdi 500 den başlıyorlardı .410 milyona aldım , bu fiyata kalite iyi hafif bisiklet ayrıca ayrıntılar iyi düşünülmüş yarı profesyonel bi bisiklet denebilir bu aluminyum gövdeler de metali birleştirme olayı ayrı bi dal bu bisikletin kadrosu o yönden güzel . cantlar ve teker güzel durmuş ve fren papuclarının dokunduğu kısım alüminyum ve örüm tarzı şık. amartisör için gercekten darbeleri alıyor ama acaba ilerde bollama gevşeme yaparmı bilmiyorum gerci 2 sene garantisi var. 21 vites ve bişeyi beyendim en büyük dış carkın dışında koruma muhafazası var plastik bu biçok bisiklette yok ama faydalı pacanın yağ olmasını zincire temasını engelliyor bu bisiklette şu reflektör olayı eksik bence bunu bisiklete stiker tarzı yapıp standart haline getirmeleri gerek malum 2 tekerlekli aracların başına gelenler . ben oran dan ahlatlı bel incek tarafına iki kez gittim geldim fren olayı gayet efektif istediğin yerde duruyosun ön fren disk . cok sert bi fren ani durş yapmak için güzel ben genelde arkayı kullanıyorum. ben 185 90 kiloyum beni rahat cekiyor bisiklet .Bu arada ben boyasız olanını aldım üstünde sadece bianchi amlemi var bikaç yer görünümde olabilirdi. Bİrde şu fren ve vites telleri üste alttan gecirebilirlerdi .
Genel olarak özetliyecek olursam söylediğim gibi eğer fiyatı 500 ün altına cekip alabilirsen gayet güzel bi bisiklet ama üstüne cıkarsan zaten biçok seceneğin var onları değerlendir derim ama bu bisikletten yana sıkıntı yaşıyacağımızı düşünmüyorum umarım zaman beni haklı cıkarır yakında resimlerini çekip koyacağım . başka sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.

Arkadaşlar işte benim bisikletim bir kaç resim çektim eğmirde tepelerden göle iniyorum gayet güzel eğlenceli bir gezi oluyor birde sırt çantası aldım içine su felan koyuyorum göl kenarında çay bira artık duruma göre bişeyler içip turu tamamlıyorum .

Geri