Scudo Sports

Bianchi Cobra Kötüleyenler Baksın

Ali Kağan

Üye
Tepki
6
İsim
Ali Kağan Bertizlioğlu
Bisiklet
Kron
Arkadaslar Bianchi Cobra Almis bulunuyorum o kadar cift amortisore laf edildi ki yok demir yigini yok sizi yorar yok hiz yapilmaz diye vs. Aldim bisikleti oyle bi amortisor varki inanilmaz ayaga kalkip amortisoru acin biraz yuklenin bisiklet zipliyor zaten yokuslari falan cok rahatlikla gecersiniz zaten dag bisikletiyle hiz yapmaya calismiyorum ben gayet memnunum amortisorlere ve viteslere (ozellikle gosterge kismi dijitak gibi) bayildim tabi diger yanlarini sevmedim degil oralarida super buranin yollari patates tarlasi gibi cok iyi oluyo :) sizin fikirleriniz neler ?

Scudo
@ali kaga

Ali bey,hayırlı olsun.Bisikleti zaten almış,kullanmış ve memnun kalmışsınız.Bu saatten sonra kimin ne dediğinin pek önemi yok.Sanırım konu bisikletin kullanım amacıyla ilgili.Bildiğiniz üzere çift amortisörlü bisikletler "Downhill" tarzı genel olarak tepe inişi bisikletleridir.Çift amortisörlü olmasının sebebi de bu arazi şartlarıdır."Şehirde binemezsiniz" diye bir kural yok.Sadece bu uyarıları yapıyoruz ki,şekline ve gösterişine aldanarak bisiklet alınmasın.

@Derya Keçeci

Tesekkurler.ve bide yani bi insan gorunusune aldanip neden dag bisikleti alsin ki ? Oyle yapanlar sayilidir bence :)

@ali kaga

Burnunuzun dikine gitmişsiniz ne diyelim :) İnşallah memnun kalırsınız,insan bazen risk almalı.

17-18 kiloluk bisiklet gerçekten bana göre demir yığını, yokuşları nasıl çok rahatlıkla geçiyorsunuz onu tam anlayamadım hemde süspansiyon açıkken ama memnunsanız bisiklet gerçekten sizi mutlu ediyorsa bize hayırlı olsun demek düşer. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
Siz simdi yokuslari, amortisörün yaylanmasini acip ve yaylanarakmi cikiyorsunuz ve buda rahatlikla oluyor öylemi? Cift amortisörlü bisikletin yaylamasi neye yarar, biraz bilgi verebilirmisiniz. Mesela yaylanarak yokus cikmanin netür faydalari var, vs. vs. merakettim dogrusu. Tercübelerinizi paylasirsaniz sevinirim ve forumdaki merak eden arkadaslarda bilgilenmis olurlar.

Bu arada bisikletinizi severek almissiniz, hayirli olsun. Fotograflarinida göre bilseydik iyi olurdu.

Merak edenler ve fotograf isteyenler Bianchi Cobra:
(link)

Her zaman dedigim bir seyi tekrar edecegim; begendiginiz, gonlunuzden gecen, hergun bindiginiz, butcenize uygun, ayarlari, akisi duzgun, bakimlari zamaninda yapilan ve sizin olan bisiklet en iyi bisiklettir :)
Arkadasim sen memnunsan bize takdir etmek duser. Bir sure sonra farkli arayislara veya surus tekniklerine veya teknik detaylarda daha farkli konulara gitmek istersen forum ve forumdaki arkadaslar ile bakis acisini degistirecek veya kararinda ne kadar isabetli olduguna hukmedeceksin.

Hayirli olsun! Trafikte herkesin birbirine saygili oldugu, kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallamalar dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Bisikletinizi kendiniz beğenmeniz yeterlidir. Fakat bazı gerçekler var ama siz onları bisiklet sporunda biraz daha ilerleyince anlarsınız zaten. Hayırlı olsun şimdi keyfini çıkarmaya bakın.

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Hayırlı olsun Ali Bey.Siz beğendiyseniz bize bişey söylemek düşmez.Ama yanlış bir kanıya vardınız galiba.Yokuş çıkarken bisikletin yaylanması çok kötü bir olay,sizde nasıl iyi oluyor anlamadım.Bisikletin fotolarını da görmek isteriz.Kazasız belasız iyi sürüşler :)

bisiklet almadan çift amörtisörlü de kullandım tam fikir sahibi olabilmek için. bırakın yokuş çıkmayı, düz yolda bile insanı canından bezdiren bir alet, bisiklet değil kesinlikle.

yine de hayırlı olsun..

Başlığa bakınca ben de ismi geçen bisikletin sınırlarının zorlandığını ve emsallerine göre kıyasla beklentileri fazlasıyla karşıladığına dair fotograflı bir mesaj bekledim ama sadece beklediğimle kaldım.
Özetle tamamiyle beklentileri karşılamasına dair bir konu olmuş olmasına da şöyle de bir şey var, herkesin bisikletten beklentisi farklı olduğundan fazlasıyla yoruma ucu açık bir tartışma ortamı da oluşmuş. Ne diyelim almışsınız artık ve mutluysanız sorun yok.
Üstelik iyi yanından bakmak gerekirse yıllar sonra ağırlığı sebebiyle de paraya çevrilebilir.

@Cemali Avcı

Bu tür cift amortisörlü bisiklet kullandim demek istediniz sanirim.

hiç üst seviye mtb sürdünüz mü ?

Başlık dikkatimi çektiği için yazıyorum. Neden insanların uyarılarını dikkate almayıp bi de üzerine kendinden emin bir tavırla konu açtınız anlamış değilim. Yani bu kadar insanın bir bildiği olmalı değil mi? İlk başta ucuz bisiklettir diye tahmin ettim ama bisikletin fiyatını görünce ikinci kez şok oldum. Şu anda mutlu mesut bir şekilde bisikletinizi sürüyor olabilirsiniz fakat, ilerde dinlemediğiniz insanların tavsiye ettiği bisikleti aldığınız zaman neden bu kadar karşı çıktıklarını anlayacaksınız. Neyse hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: palabeyi
Hocam öncelikle hayırlı olsun , inşallah sağlam bir dağ bisikleti sürmezsiniz :)

@Murat Cömez

:) tabiki. yoksa sizin bisikletleri biliyorum. bununla sizinkileri aynı klasmana koymak bile hakarettir ;)

kardeş hayırlı olsun kazasız pedallamalar dilerim.bir zamanlar bende çift amortisörlü bisiklete biniyordum iki km var yok beni yoruyordu bir bisikketci denk gelip peşi sıra gideyim derim aramızda bir km rahat vardı.taaki bir yarışci arkadaşın(mikail Şimşek)bisikletine binene kadar sanki murat131den inip Mercedese binmiş gibi oldmuştum. ilk fırsatta bütcemin elverdiği bir bisiklet aldim.şimdi nasıl derseniz yık veya mtb fark etmez antrenman yapanın peşinden gidebiliyorum ve her gün iki değil 44km yol gidiş geliş.burası kurtlar sofrası bilgi tecrübe deneyim li olmalı.

Arkadaşlar arkadaşın yaşı ufak profilinde yazan yaş değil geçen gün 13 mü 16 mı ne demişti yani ondan öyle bir mesaj yazmış olabilir :) tabi kıyaslaması yanlış 200 - 300 liralık çift amotisörlü bisiklette zıplar :)). Birde Full-Suspension kendi arasında sınıfları var all mountain, downhill ,Cross-Country, Trail, Freeride hepsinin geometrisi kullanıcağınız alana göre tasarlanmır yani çift süspansiyon olup şehirde kullanılmayacak diye bir şey yok yani.

Geri