Scudo Sports

Bianchi caurus 838 projesi

Tepki
28
Bisiklet
Bianchi
Merhabalar;

Forumda epey yeniyim. Geçen sene kız arkadaşımın çalınan bisikletini belki bulurum diye kaydolmuştum. Bu sene de çalınan bisikletin yerine, yenisini(aslında daha eskisini) yapmak için kolları sıvadım.

Yeni şeyler bizim hayatımızı yansıtmıyordu. Evimizin tasarımı bile eski objelerin bakıma alınarak kullanılmasından oluşuyordu. Örneğin, yepyeni sehpamızı bir kenara kaldırıp, eski ahşap paletlerden orta sehpa yapmamız gibi.

Derken çalınan bisikletin yenisini almak yerine, niçin eski bir bisikleti restore etmeyelim dedik. Ve kadro araştırmaya başladık. Bir yandan da Pinterest'ten hedef bisiklet beğeniyorduk.

Sonunda kız arkadaşım Bianchi'nin orjinal celeste diye tabir edilen rengine aşık oldu ve beğendiği çoğu bisiklet bu renkteydi. Ama en çok Surly Crosscheck'i beğendi.

http://farm9.staticflickr.com/8440/7938672418_9bc46696c7.jpg

Sonra sahinden.com dan bir bisiklet buldum. Rengi çok hoştu ve orjinalliğini korumuş bir bisikletti. Caurus 838:

http://i.imgur.com/tA5FJ2R.jpg

Bakıma alınması gereken yerler hakkında sizlerden tavsiyeler bekliyorum. Yapacağım ilk işlerden biri Brooks bir sele ve gidon bandı almak olacak.

Herkese iyi günler.

Scudo
Bisikletiniz hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanmak nasip olur insallah. Bence fotograflardan görüldügü kadar cok temize benzinyor.

Yapacaginiz islemler....
1. Ön Orta ve Arka göbeklere bakim yapin
2. Furj takimina bakim yapin
3. Frenpapuclari iyi degilse degistirin
4. Zinciri temizleyin ve yaglayin
5. Ruble ve aynakol dislilerini kontrol edin

Görüntüyü masaraf etmeden güzellestirmek...
1. Karoyu iyi bir pasta ciladan gecirin (Üst boruda sanki yapiskan kalintilari varmis gibi görünüyor onlari yok edin)
4. Jantlari, tellerini ve göbeklerini temizleyin (Göbekler büyük ihtimal parlaktir onlari parlatin)
5. Seleborusunun kelepcesini degistirin ve sadece vidali olanini takin. (Bu kadrolara kelepceli olan yakismiyor ve Orjinalini Altdaki fotoda görebilirsiniz)
27c6b548d0a8ac7dfb5878065087de3b0.jpg

6. Frenkollarinidaki yardimci kollari cikartin.
7. Parlayacak yerleri mesela aynakolu, seleborusunu, gidonbogazini vs parlatin.
8. Gidon bogazini asagiya indirin.
9. Arka aktaricinin korumasini ve arkadaki kirmizi reflektörü cikartin.
10. Matara hic uymamis biraz daha kücük boyu daha iyi yakisir ve kafesinde alttarafa egilmis onuda düzeltin.

Bu islemleri yaptiginizda inanin bisikletden gözünüzü alamayacaksiniz.:harika:

NOT: Sele ile gidonbandinin yanisira birde pedal almayi unutmayin.:)

Kollay gelsin.;)

Furç takımı, jant akordu, aynakol göbeği ve jant göbeklerine bakım yaptıktan sonra tamamen görünüme kalıyor .
Görünüm için tavsiyelerim : Çamurluklar olmalı, gidon, sele borusu, aynakol gibi parçaları sanayide nikelaj kaplatırsanız mükemmel olur, renk zaten güzel bi pasta cila atılırsa o da mükemmel olur, onun dışında seleyi bi döşemeci de deri kaplatabilirsiniz, kahverengi gidon bandı veya bant uzunluğunda deri bunu döşemeciden veya kumaşcıdan temin edebilirsiniz, fren-vites kablolarını beyaz yapmanızı öneririm ve kabloların dışında bir kaç küçük parçayı da beyaz yapmanızı öneririm bisikletin rengini ön plana çıkaracağından ve daha göz alıcı yapacağından eminim tabi her şeyden önce bunlar sizin zevkinize bağlı son halini şimdiden merak ediyorum :rolleyes::)

@Murat Cömez

Detaylı anlatımınız için çok teşekkürler @Murat Cömez Bey . Değişiklikleri yaptıkça buradan paylaşacağım. Bazı değişiklikleri/yenilemeleri nasıl yapacağımı bilmediğim için sorarım. Dediğiniz gibi ilk iş pedal almak aslında:) Bu arada bu bisiklete ne tarz bir pedal gider? Matara bence de hiç yakışmamış. Metalik renkte bir tane bulursam hemen alacağım.

@HasanUzun

Çok teşekkürler @HasanUzun Bey . Bence de bu bisiklete çamurluk çok yakışıyor. İlk resimdeki gibi Nikelaj çamurluklar bulursam hemen alacağım. Dış lastikleri kesinlikle bembeyaz istiyorum. Fren-vites kablolarını da sarı yapma gibi bir düşünce var. Değişimleri yaptıkça paylaşacağım.

Furj takımı resimde görüldüğü gibi oldukça yıpranmış. Sizce parçaları yenilemeli miyim?

Dosyalar

• 11175020_844393768974567_6367188547227381661_n.jpg
    11175020_844393768974567_6367188547227381661_n.jpg
    52,3 KB · Okunma: 181
Bir de vites takımını tümden değiştirmek gerekir mi? Yoksa ii bir temizlik ve parlatmayla (belki nikelaj) istediğim görünümü elde edebilir miyim?

Dosyalar

• 11141204_844393805641230_1566433608475330162_n.jpg
    11141204_844393805641230_1566433608475330162_n.jpg
    65 KB · Okunma: 166
@Burak Kılıç bence furj takımı gayet iyi orjinal kalmalı sadece bilyeleri değiştirseniz yeter arka aktarici olarakta temiz, eski model ultegra veya tiagra aktarıcı soruşturmanızı öneririm çünkü üzerindeki eski ama düşük model bir aktarıcı bu yüzden sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum :)

Nikelaj olayi birdefa olmaz, gidonbogazi ve seleborusu nikelaj yapilinca yerine sigmaz cünkü nikelajdan dolayi parcalar genisleyecek. Birde arkadas bilyalari degistirin demis, degismesi gerektigini nereden biliyor belki üzerindeki bilyalar cok iyidir.
Camurluk ve beaz lastik bu bisikletin tüm Orjinalligini bozar, hele hele sari Fren Vites kablolari.
Lastik olarak bianchinin orjinal lastikleri olsa bence daha iyi durur ve kablolarda siyah kalsin.
Bianchi-Zaffiro-Slick-celeste-schwarz-Faltreifen-Clincher.jpg
gesamt1.jpg

Birde üzerindeki donanimi yazarsaniz daha iyi yardimci olabiliriz. Bu bisikletin hakki bence Campa yada Shimano Dura Ace.

Bu link belki görüntü olarak size biraz fikir verir ve isinize yarar.
1989 Bianchi çok şükür sonunda bitti. (1989 Bianchi'nin profesyonel bir şekilde...) - BisikletForum

• Beğen
Tepkiler: ouzoo
O zaman hiç nikelajla uğraşmadan pasta cila ve temizleme yapılacak diyorsunuz.

@Murat Cömez Bey sizin konunuzu epey incelemiştim zaten. Siz sanırım yurtdışında yaptırmışsınız birçok şeyi.

Ben aslında Orjinallik ve Customization arasında kalmış durumdayım. Sizinkide gayet zevkli customize edilmiş bir örnek. Bir de Single Speed ve Vitesli arasında kaldım.

Bisiklet şu anda kargoda bu arada. Elime geçer geçmez detaylı bilgileri buradan aktaracağım.

burak bey bisikletiniz çok güzel parça değiştirip bozmayın. brooks sele hiç olmaz o bisiklete. yarış bisikleti bu . Murat Çömez Bey bence çok yerinde tespitler yapmış.

Brooks selelerin de hastasıyım.:) Brooks satan bir dükkana gidip deneyeceğim:) Bu arada İstanbul'da satan yer biliyor musunuz?

bir deneyin bakalım nasıl olacak.. ama bu yarış bisikleti. brooks sele ise tur ve şehir bisikletleri için tasarlanmış. yani yarış ya da yol bisikletleri özellikle sizin bisikletin yıllarında hep ince ve hafif olması için tasarlanmış bisikletler. yani teşbihte hata olmaz, sizin bisiklete brooks sele, hussein bolt u asker postalı ile koşturmaya benzer. Üzgünüm. :) ama denemekten zarar gelmez.

bir de çakma brooks lar var 1/3 fiyatına ebay de falan. onlarda fena değil. Brooks feci pahallı. İngiltere de üretiliyo falan. Bir Brooks sele parasına suriyeli bir aile 6 ay karnını doyurur. :)

@HasanUzun
dostum ben üzerindeki mevcut aktarıcıyla bu bisikleti 12 sene kullandım.
şu anki güncel çoğu vitesten daha sağlam ve daha kaliteli, buna emin olabilirsin.
adama boş yere masraf önerisinde bulunmamak gerekiyor.
o vites takımı o bisikleti bi 15 sene rahat götürür. bu bisikleti çok iyi tanıyorum çünkü ;)

@Burak Kılıç

wellgo pedal tavsiye ederim. rulmanlı ve sağlam.

@Burak Kılıç

sevgili kardeşim, ben bu bisikleti tam 12 yıl kullandım. askere giderken 400 dolara satmıştım. (elim kırılsaydı da satmasaydım)
bu bisikleti çok iyi tanıyorum, çok uzun zamanlar geçirdim bu bisikletle. modifiye işlemi konusunda takıldığın her konuda yardımcı olurum. sakın çekinme.
çok iyi bir kadrodur, sağlam bir bisiklettir. ufak bir bakımla dünyayı dolaşırsın, bu kadar net söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Burak Kılıç
Çok teşekkürler. Epey sorularım olacak. Gerçekten çok iyi bir bakım yapmak istiyorum. Bugün Chakra Bisiklet'e uğrayıp bir ön bilgi aldık. Haftaiçi tekrar gidip neler yapabiliriz bakacağız. Ben Kadıköy tarafındayım bu arada.

Teşekkürler @sadık özer bey.

Bir sorum daha olacak. Bisiklet alet çantası oluşturmak için yarın Karaköy tarafına gideceğim. Bu çantanın olmazsa olmazları ne olmalıdır? Alet eksiğinden dolayı bugün gelen bisikletin selesini ve gidonunu takamadım. Sanırım öncelikle bir alyan takımı almalıyım. Bunun dışında bisikletin hemen her parçasını söküp temizleyebilmek istiyorum.

Bir de pasta-cila için önerileriniz nelerdir? Jantları parlatmak için tavsiyeniz var mı?

Not: Forumda bunlarla ilgili çok fazla bilgi var, ancak epey kafa karıştırıcı.

Matara olarak linktekini buldum. Sizce bu bisiklete uyar mı?

(link)

Geri