Scudo Sports

Bianchi & Beldeyama ?

pcgopat_s

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba ben siteye yeni üye oldum.forumu biraz takip ettim beldeyama hakkında fazla iyi şey söylenmiyor ama benim 350 ytl limitim var alacağım bisiklet markası belli Bianchi & Beldeyama sizce hangi modelini seçmeliyim?

Scudo
@pcgopat_s

sitede bu konular hep tartışılıyor dostum.

İyicene siteyi araştır ve seçim yapmak için bisikletten anlayan arkadaşların olsun.

Bianchi beldyama bisan kron sedona bunlardan önce, boyun kaç bacak boyun ne kadar bedenine hangi ebatlardaki kadro iyi gelecektir.

Bisikletinin mevcut kilona uyum sağlarmı.

Vites çekiş sistemi hakkında bilgi sahibi ol, arıza durumlarında sana ne gibi masraflar açıcak gibisinden.

Bisiklet seçimi biraz yardım ve destek gerektiriyor.

Bütçene uygun bisikletleri uzerine 70-100 ytl koyarak bir-2 taneden 7-8 adede kadar çıkarabilirsin.

acele etme ve mutlaka bisikleti almadan dene kardeşim.

@gokhancan

boy:1.77 kilo:65 çok fazlada bilgi sahibi değilim açıkçası foruma bakıyorum anlamaya çalışıyorum.bi danışayım dedim acele etmiyorum önümde 1 ay süre var o zman içerisinde almayı düşünüyorum.

Bu 350 ytl nakit ise biraz daha uğraşıp üstüne 25-30 lira daha ekleyip iyi bi pazarlıkla bir sedona falan alabilirsin. Ha dersen ki yok bu kesin limit, o zaman arka amortisörü olmayan aluminyum bir bisiklet al hem seni yormaz, hem de geliştirmek istersen kolaylık olur.

@mnk

Sedona medona anlamam ben üzerindeki parça kalitesine bakarım.

Tamam işte 390 ytl'ye çıkabilirsen peşin olarak bi tane Sedona Borla bak.O kadar yoksa Salcano'nun modellerinden birine bak derim.

eğer beldeyama bianchi diyosan ben şimdiki bisikletimden önce beldeyama nevada kullanıyordum eğer düz yolda gitcem diyorsan önerebilirim(tempo 30 üsküdardan pendiğe götürüyodu)

Üstüne 40 YTL daha koy Sedona Borla al. Ancak bu bütçeyi aşamıyorsan Salcano'nun alüminyum kadro, arka amörtisörü olmayan(ng650 gibi) modellerine bak.

@cagcagim

Yukarda bende aynı şeyi yazdım zaten

arkadaşlar bianchi ve beldeyamanın alacağım modellerinde disk frende mevcut onuda göz önünde bulundurarak o markaları söyledim fiyat açısından.

İyi bir V fren disk frenden daha iyi tutar, bunu göz önünde bulundurun derim. Bende diskli ve V frenli bisiklet var, V frenli daha çabuk duruyor.

V frende takla atma şansın yüksek sanırım ama disk frende bu yok diye biliyorum yanlış bilmiyorsam tabii.

(link)

(link)

bu iki modelden birini düşünüyorum aslında gönlüm orion da ama fiyat biraz pahalı sen ne önerirsin suzunkopru?

Wind modelini bi kere direk eleyin.Hi-ten çelik kadro ve çift amortisörlü.Dışarda herkeste bunlar var fakat onların çoğu bilmeden alıyor.Bu bisikletler boşu boşuna daha ağır ve uyguladığınız gücün tamamı zincire aktarılmıo.Güç kaybı çok fazla.Orion Ds fena bi model değil ama fiyatına baktım,bakar bakmaz caydım zaten.Peşin ona 510 ytl verceğinize Sedona 711v alın peşin fiyatı 495 ytlye.

@imhoteb

O bisiklet bende var.

Uzun yol dusuncesi olanlar için biraz masraf çıkarıyor şöyleki.

Rulmanlı göbek yapısına geçmek ve jant seti değişikliği istiyo buda bi kronxc500 parasına denk gelir.

yaklaşık 100 ytl masraf.

Gunde 7.5 saatte 120 km yaptım bu bisikletle kesinlikle rulmanlı göbekler şart nerden baaksanız saatte 3-4 km farkettirir.

Aynı şekilde pedal basarak en kötü ihtimal 150 160 km leri görmek olası.

eğer gelecekte performans gelişince uzun yola çıkıcam diyosanız giriş bisikletleri ile pek olmuyor.

salcano 240 ytl ile çok iyi bir giriş bisikletidir. ayrıca bu sizin uzun zaman sonra ilk bisikletiniz ise rahatlıkla tavsiye ederim. Kullanın binin bozun kurcalayın ayarlayın. Yeteneklerinizi geliştirin, kendinizi geliştirin ve gidin ileride üst sınıf bir bisiklet alın.

tavsiye ederim.

Eğer çok engebeli bir arazide kullanmayacaksanız, Wind önermem. İlk bisikletim Wind gibiydi, çukur ve tümseklerde aşırı bir rahatlık sağlarken uzun mesafelere yorucu oluyordu. Kullandığım Ultimate 2007'de çift amortisörlü olmasına rağmen, değişik bir sistem kullanıldığından ve seyahat ettiğim yolda kazı çalışmaları olmasından kaynaklı bir seçimdi.
Eğer çıkabaileceğiniz maksimum fiyat bu ise Orion DS için iyi bir seçim olabilir derim.

Geri