Bianchi 21 Vites Katlanır Bisiklet

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
Selam

Carraro Flexi 121 mi? Paxton 6 mı? Kron FD500 mü? Bianchi 6 mı? Mosso Marine 20 mi?
Katlanır Bisiklet kategorisinde bir çok marka ve bir çok model var. Bu kadar çok marka ve model olunca karar vermek de o kadar zor oluyor. Biz tercihimizi Bianchi'nin 2o17'de yeni çıkardığı 21 vitesli modelinden yana kullandık. Bisikletimi n11.com üzerinden hizmet verek Koçak Motor'dan aldım.

Bianchi Folding 21 vitesli katlanır bisiklet Carraro Flexi 121 ile aynı dizayna sahip. Bunu neden yazıyorum; Çünkü katlanır bisiklet kategorisinde 21 vites seçeneği sadece bu iki modelde var. Carraro, 2017 model Flexi 121 de kronik sorunları ortadan kaldırmış. koli.jpg

Bu resimde bisikletimin koliden çıkmış hali görülmekte. Kritik yerlerin çizilmesine karşı kalın süngerimsi bir malzeme kullanılmış. Büyük ve kalın bir koli ile ambalaj yapılmış. Kolinin içinden küçük bir koli daha çıktı. Bu küçük kolide, sele, zil, kırmızı reflektör, sarı reflektör, kullanma klavuzu ve garanti belgesi bulunuyor.

koli.jpg arka tekerleek.jpg
Lastikler CHAOYANG marka. Bu marka lastik hakkında bir yorum yapamayacağım.Umarım iyi bir markadır. Arka aktarıcı Shimano Tourney.

aynakol.jpg
Katlanırda meşhur olan 3 yaprak aynakol ve Shimano Tourney ön aktarıcı. Zincirde KMC marka tercih edilmiş.

katlama ayağı.jpg
Göbeğin altında park ayağı gibi görünen kısım katlandığında bisikletin aynakol üstüne binmesini engelleyen sabit aparat. Basit ancak çok işlevsel. Katladıktan sonra seleden tutularak gayet rahat bir şekilde sizinle beraber yürüyor, bırakmak istediğinizde bu aparatın üzerine rahat bir şekilde bırakılıyor.

ön tekerlek mıknatıs.jpg
Ön tekerlekte para şekkinde görünen kısım mıknatısın karşılığı. Hoş ve güzel olmuş. Maşaya vidalanmış. Bu parçada eksantirik açı var. Vidayı biraz gevşettiğinizde açıyı ayarlayabiliyorsunuz.

mıknatıs.jpg
Katlandığı zaman mıknatısların buluşma noktası. Arka tekere yerleşik mıknatıs güçlü. Arka mıknatıs sabit, ancak ön parça ayarlanabilir. Tam ayarlandığında mıknatısı açmak kolay değil. Ancak eksantrik açısı doğru yapılmaz ise mıknatısın sadece uç kısmı tutuyor, o da oldukça zayıf kalıyor.

katlanmış hali.jpg
Bisikletin katlanmış hali.Daha önce katlanır bisiklet kullanmadığım için bu ölçüler ile ilgili yorum yapamıyorum. Sadece şunu diyebiliyorum. Bu hali ile oldukça iyi boyutlara sahip. Belki diğer markalarda daha ufak boyutlara inebilen modeller vardır. Ancak benim Bicim (Hanımım Bici ismini verdi) bu boyutları ile de gönlümüzü kazandı.

bisiklet.jpg
Bu da Bici'nin bütün hali.

Kısa kısa; Gidon'da boy ayarı yapılabiliyor ve gidon dışa doğru katlanıyor. Pedallar katlanabiliyor. Frenler Alhonga marka fena değil. Jantlar sizin de gördüğünüz gibi Bianchi'nin çift kat ürünü. Katlaması ve toplanması oldukça kolay ve hızlı. Bir Btwin 700 değil elbette. Ancak bu mekanizma ile de gayet kolay katlanıp açılabiliyor.

Bici ile ilgili şimdilik bu kadar bilgi aktarabiliyorum. Kullandıkça artı ve eksi yönlerini sizler ile paylaşırım. Umarım bilgilendirici bir paylaşım olmuştur.

Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle. Şimdilik Esen kalın.
 
Scudo

ahlaksahibi

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2016
Mesaj
278
Tepki
338
Şehir
Balıkesir
İsim
yusuf
Bisiklet
Salcano
Güzel günlerde kazasız belasız kullanın.bisikletiniz çok şık almayı düşünenler için de çok iyi bir inceleme olmuş.21 vitesin artısı rampalarda avantajlı olması sanırım.
 

Üye Adı

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2014
Mesaj
978
Tepki
1.149
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Dahon
İyi günlerde kullanmanızı dilerim. Umarım sizi üzmez memnun kalırsınız. Tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız bir çok arkadaşımız için güzel bir rehber olacaktır. Teşekkürler.
 

srknsnyz

Serkan
Kayıt
9 Ekim 2016
Mesaj
138
Tepki
613
Yaş
40
Şehir
İstanbul
İsim
Serkan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Katlanır
@Mesut DOĞRU iyi gunlerde kullanin, gercekten guzel duruyor, carraro yerine aklimi celmedi degil ama @Üye Adı arkadasin tavsiyesi uzerine decathlona gelecek olanlari da gormek istiyorum..

İyi gunler
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
@ahlaksahibi

Sn @ahlaksahibi güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Katlanır bisiklette 21 vites seçeneği bildiğim kadarı sadece Carraro ve Bianchi'de var. Sizin de dediğiniz gibi 21 vites'in rampalarda vereceği rahatlık yadsınamaz. Ben şahsen özellikle 21 vites seçeneğini tercih ettim. Umarım tahmin ettiğim konforu elde ederim.

@Üye Adı
Sn @ÜyeAdı teşekkür ediyorum. Kullandıkça deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Daha önce de belirttiğim gibi, uzun turlar düşünen bir kişi değilim. Bulunduğum il sınırları içinde küçük çaplı ve keyifli geziler planlıyorum. Bisikletimin olmazsa olmazlarından bir tanesi artık AKBİL. Yorulduğum zaman, metro, metrobüs ve otobüs gidiş ve dönüşümde büyük yardımcım olacak.

@srknsynz
Sn @srknsynz güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Bisiklet gerçekten çok hoş. Fotoğrafları Nokıa Asha 311 ile çektim. Dolayısı ile fotoğraflar çok net olmayabilir. Ancak gün ışığında gerçekten çok hoş gözükmekte. Renk kombininde siyah-beyaz-turkuaz'ı seçtim. Sevgili Allah gönlünüze göre versin. Esen kalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı

Yusuf'san

((( Sadece Bisiklet )))
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
944
Tepki
1.604
Yaş
47
Şehir
Trabzon
İsim
Yusuf
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Mesut DOĞRU

Hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasib olsun.

Aynakolun en büyük olanı kaç diş acaba merak ettim.

Şunu da belirteyim didonun dışa katlanması istenirse değişik gidonlar kullanma olanağı sağlıyor.
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
@Yusuf'san
Sn Yusuf'san öncelikle teşekkür ediyorum. Aynakol dişli oranları 48X38X28. Ruble ise 14-28 dişli oranlarına sahip.
Esen kalın.

Selam
Bugün ilk defa bisikletimle kısa bir ilçe turu gerçekleştirdim. Kullanımla ilgili ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle bulunduğum ilçe (GOP) ve semt (Küçükköy) orta derece yokuşlara sahip. Ancak daha önceki şehir bisikletimle bu yokuşları dahil rahat çıkamadığımdan arka rublemi Megarange ile değiştirmek zorunda kalmış, oldukça rahat etmiştim.

Kadro; Belki de en çok sevdiğim nokta kadro oldu. Bisiklet altınızda sizden bir parça gibi duruyor. Bu da sürücüye oldukça keyif veriyor. Kompakt yapısı, şehir bisikletimde olmayan cüsse, yine binip inerken kadro orta borusunun olmaması inanılmaz keyif ve rahatlık sağlıyor. Kadronun özellikle katlanır bölgelerini test ettim. Herhangi bir oynama yahut gıcırtı yok. Umarım ileride de olmaz.

Gidon; Bir önceki bisikletime göre ciddi oranda hassas. Şehir bisikletimdeki gidonla kıyas yaptığımda, katlanır bisikletin boğazsız gidonu hidrolik direksiyon hissi yaşattı. Çok kısa etkilere oldukça iyi tepki veriyor. Bir ara bisiklet gidonsuz zannettim. Bu hassasiyet bisiklete çok kıvrak manevra kabiliyeti vermekle birlikte biraz hız yapıldığında sürücüyü endişeye sevk ediyor.

Vites kolu; Shimano'nun çevirmeli vites kolları maalesef sınıfta kaldı. Beklediğim rahat ve akıcı vites değiştirmeyi bulamadım. Oysa bir önceki bisikletime kendim alıp taktığım çevirmeli vites kolları oldukça yumuşak ve akıcı vites aktarımı yapıyordu. Belki bir ayarsızlık söz konusu olabilir. Biraz daha kullanıp denemek istiyorum. Şayet istediğim performansı alamazsam Altus tırnaklı vites kolları ile değiştireceğim.

Ön ve Arka vites; Her iki aktarıcı da Tourney. Kendi sınıfına göre sorun yaşamadım. Vites aktarma gayet akıcı ve sessiz. Sadece ön vites biraz hassas ayar istiyor. Bu ayarsızlık koldan da kaynaklı olabilir. Ancak arka aktarıcı gayet hoş ve yeterli aktarım sağlıyor.

Sele; sele klasik sele royal. Bir rahatsızlık hissetmedim. Ancak uzun sayılabilecek turda ne sonuç verir bilemiyorum.

Hız; Hız yapmadım. Daha doğrusu hız sayılabilecek bir sürate ulaşmadım. Gidon hassasiyeti beni bu tecrübeden alıkoydu. Sadece rampa aşağı bisikleti serbest bıraktığımda oluşan gidon hassasiyeti bana hız konusunda fikir verebildi. Katlanır bisikletle hız (şahsi kanaatim) yapılmamalı.

Yokuşlar; İşte en çok sevdiğim kritik burası. Şehir bisikletim ile çıkmakta zorlandığım bir kaç rampayı çok rahat çıktım. Üstelik aynakol en küçük dişli de değil, orta dişli de idi. Bir önceki şehir bisikletim de o kadar ağır bir bisiklet değildi. Ancak 26 inç jant ile 20 inç jant arasında bu kadar rahat tırmanma farkı olacağını tahmin etmiyordum. Üstelik nerede ise son 3 aydın bisiklete hiç binmemiştim.

Manevra kabiliyeti; Bu bisikletle şunu anladım. "Ben küçük çaplı bisiklet kullanmalıyım" Manevra kabiliyeti yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi çok iyi. 26 İnç şehir bisikletim doğal olarak bu kadar kıvrak değildi.

Şimdi kendime şu soruyu soruyorum.
"Acaba ben 20 inç katlanır bisiklet mi almalıydım? yoksa 16 İnç katlanır bisiklet mi almalıydım?"

Bu sorumun cevabını süreç ve kullanıma özgü ihtiyaçlarım belirleyecek.
Şimdilik bu kadar. Başka konu hakkında sormak istediğiniz sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Esen kalın.
 

clk

Aktif Üye
Kayıt
2 Ocak 2017
Mesaj
100
Tepki
362
Yaş
45
Şehir
istanbul
Bisiklet
Mosso
@Mesut DOĞRU merhabalar. Bisikletiniz hayırlı olsun ;)

bisikletimin yanına birde katlanır bisiklet almak isterken konunuzu gördüm :) mosso, bianchi, carraro, derken carraro yada bianchi de karar kıldım diyebilirim. Dahon ve tern'i fiyatlarından dolayı bilerek liste dışı bıraktım. en azından şimdilik.

Ben carraro flexi 106 ve bianchi folding 106 modeliyle ilgileniyorum ama size sormak istediğim birşey var. Sele borusu uzunluğu ?
sonucta accel bisikletin ürettiği iki farklı marka olmasına ragmen bisikletler kagıt üzerinde aynı.
Boyum 1.84 ve sizin kullandığınız bianchi de kullanılan sele borusu uzunlugunu sizden ricam bunu ölçebilirmisiniz ? :) yada sele borusu çapını söyleyebilirseniz en azından ona göre alternatif bakma şansımızda olur. Teşekkürler.

bianchi folding 106 bianchide beni düşündüren tek şey aynakolun altında destek demiri var mı ? görsellerde yok görünüyor ama bayiilerde bakmak lazım.

folding-6v-18-1.jpg


carraro flexi 106

CARRARO-FLEXI-106-18145b-2.jpg
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
@clk
Sn clk öncelikle güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum.

Sele borusu net 50 cm. Sele yüksekliği net 10 cm toplam; 60 cm'lik bir uzunluğa sahip.

Sizin bahsettiğiniz modelde sele borusu alttan çıkıyor olmalı. Çünkü bildiğim kadarı ile Bianchi, sele borusu alttan çıkmayan bütün modellerinde (2017 modelde) aynakolun altına bir destek aparatı yerleştirdi.

Esen kalın.

Sn clk sele borusunun çapı dıştan dışa 3 cm.
Esen kalın.
 

Yusuf'san

((( Sadece Bisiklet )))
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
944
Tepki
1.604
Yaş
47
Şehir
Trabzon
İsim
Yusuf
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@clk katlanır kararın için tebrik ediyorum hangi model olursa olsun (20" jant boyunun en ideal olduğnu kanaatindeyim) iyiki almışım diyeceksin buna kefilim :) zira katlanırın sadece fonksiyonel olması değil sürüş keyfi gerçekten bambaşka. İlk denemede bile çoğu bisiklet severin tepkisi "harika birşey bu" şeklinde oluyor ki benim asıl iddiam bir süre kullandıktan sonra vazgeçilmez oluyor ve bağımlılık yapıyor.

@clk Size bir de göbekten vitesli katlanır modellerini düşünmenizi tavsiye edeceğim carraronun flexi 107 modeli bence çok ideal ve fiyat olarak dahondaki emsalinin yarısı kadar. Üstelik her ikisinde de shimano nexus 7 li sistem mevcut. Carraroyu mağazadan sıkı bir pazarlıkla 1250-1300 TL gibi alınabileceğini düşünüyorum.

Göbeklen vites tertibatı katlanır bisikletlerin bünyesine çok uygun zira arka aktarıcı olmadığından katlayıp taşırken takılma eğilme bükülme derdi yok. Kendi adıma katlayıp taşırken sıkıntı çektiğim ve en çok dikkat ettiğim yer arka aktarıcı. Göbekten vitesin kullanımı da en az katlanır kadar zevkli ve pratik. Her an vites değiştirebiliyorsun vites değiştirmek için hareket halinde olmana gerek yok en ağır viteste durup durduğun yerde en hafif vitese geçip devam edebiliyorsun. Ruble bakım ve temizliği, vites ayarı derdi yok zinciri altı ayda bir yağlamak yeterli oluyor.
Şuan satmak üzere olduğum tur bisikletimde nexus 8li sistem kullanıyorum çok memnunum ve ilerde mutlaka göbekten vitesli bir katlanır da edinmek istiyorum. Size de bu yüzden tavsiye ediyorum.

@Mesut DOĞRU bey kusura bakmayın çenem düştü biraz konunuzu dağıttım :)
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
Sn @Yusuf'san :) Estağfirullah. Konuya zenginlik kattığınız için teşekkür ediyorum. Esen kalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf'san

clk

Aktif Üye
Kayıt
2 Ocak 2017
Mesaj
100
Tepki
362
Yaş
45
Şehir
istanbul
Bisiklet
Mosso
@Yusuf'san tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin :) aslina bakarsaniz benimde ilk gozume carraro flexi 107 carpmisti :) ama ilk katlanir bisikletim olacak diye fazla para vermek istemedim :) yoksa gobekten vitesin avantajlarini son birkac gundur bende epey arastirrdim :) tabi burada deneyimler daha on plana cikiyor. herzaman deneyimi olan birini dinlemisimdir ;) fakat tam sezon baslarken 1500 tl liste fiyati olqn bir bisikleti 1250-1300 den vereceklerini dusunmuyorum. pazarlik yetenegimde pek yoktur :) ama ornek veriyorum 1300 tl ye carraro flexi 107 bulursam direk alirim :)
 

Yusuf'san

((( Sadece Bisiklet )))
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
944
Tepki
1.604
Yaş
47
Şehir
Trabzon
İsim
Yusuf
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@clk açıkcası ben mağazadan o fiyatlara alınabileceğinden ümitliyim.
Kendime ve arkadaşlara bikaç bisiklet aldık sattık fena da pazarlık yapmayız hani :D
O halde senin için bu hafta içi burdaki bayiye gidip sıkı bir pazarlık edeyim bakayım en son kaça bırakacak.
Ne dersin?
 

Yusuf'san

((( Sadece Bisiklet )))
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
944
Tepki
1.604
Yaş
47
Şehir
Trabzon
İsim
Yusuf
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@clk Pazarlığın en önemli faktörü olan peşin ya da taksit ne düşünürsün?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU

clk

Aktif Üye
Kayıt
2 Ocak 2017
Mesaj
100
Tepki
362
Yaş
45
Şehir
istanbul
Bisiklet
Mosso
@Yusuf'san konuyu cok kirletmemek adina her ikisi icinde bir fiyat alabilirseniz sevinirim :) ama kredi kartiyla taksitli alabilirim diye dusunuyorum. belki 200 tl nakit vererek kalani taksit seklinde olabilir.. @Mesut DOĞRU dan da ozur dileriz. dedigim gibi konuyu dagittik :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Pislet güzel hayırlı olsun. Bianchinin kendine has rengi turkuazi ben çok beğeniyorum. Bianchi alacak olsam mutlaka bu renkler olacak olurdu.
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
Sn @1dost teşekkür ediyorum. Esen kalın.

@clk
Sn clk Özür dilemek ne demek, ben size teşekkür ediyorum:)
Siz konuyu dağıtmadınız. Bilakis katlanır bisiklet almak isteyen ancak kafasında bazı sorular (marka,model,fiyat,donanım vb gibi) oluşan insanlara, sohbetiniz ve güncel soru/cevap/seçenekleriniz ile yön verdiniz.

Forumların temel görevi doğru bilgi ile bilgilenmek ve bilgilendirmek. Bu bağlamda katlanır bisiklet kategorisinde paylaşacağınız her bilgi konuyu dağıtmayacak, bilakis konuya zenginlik katacaktır.

Esen kalın.