@Kurtuluş E.
Maalesef açı ayarlarında sorun (tasarım hatası) var. Kadro katlandığında birbirine paralel yanyana 2 eşit parça olarak durmuyor. Kadro katlandığında katlanma noktası sıfırdan geriye doğru belirli bir açı yaratıyor.
Mıknatıslar ise açısız olarak monte edilmiş. Yani kadro katlandığında mıknatıslar yüzey yüzeye %100 olarak öpüşmüyor. Maşada ki mıknatıs eksantrik açı ayarına sahipken, arka kısımdaki mıknatıs sabit ve yaklaşık olarak 3 cm lik bir boru ile monte edilmiş.
Arka taraftaki mıknatıs ön taraftaki mıknatıs gibi borusuz olarak monte edilse idi sorun %90 ortadan kalkacaktı. Sanıyorum boru, kadrolar birbirine fazla yaklaşıp çizmesin diye koyulmuş.
Oysa arka mıknatıs borusuz olarak monte edilse dahil, kadro katlandığı zaman maşa hiç bir şekilde kadronun arka kısmına temas etmiyor, bu açı kazancı mıknatısların %90+ oranında yüzeylerinin öpüşmesini sağlıyor.
Ben mıknatısın borusunu kesip çıkarmamayı, mıknatısın ortasını delip vida başı için havşa açmayı ve mıknatısı bu şekilde monte etmeyi düşünüyorum. Bu test ettim. Sonuç oldukça iyi çıktı.
Esen kalın.