1 haftalık çalışma sonrası roller Yaptım. Profil demirler, akıllı Alman rulman yatakları ve rulmanlar, rulmanlı merdaneler ve gerginleştirilmiş makine zinciri ile Bayır tadında Sürüş zorluğu
@halil halil
Evet ucp ler var. Aslında çok iyi fikir. Profili yada tahtayı ayarlamaktansa bu tarz direk rulman yatağıyla daha net çözüm olur. Hatta gerginlik için ufak 50'lik kasnak ve gerekli kayışlar da kullanılabilir
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Hafif yapmak istedim ama forumda kayma problemini okuyunca 35 kiloluk bir roller Yaptım. Şu an canavar gibi. Ama Mtb lastiği ile zor Çok ses yapıyor. Antrenman için slick lastik alacağım.
@halil halil ben daha önce hıtfavatçılıkta yaptım. Ama bence 1¼ pprc boru iyi olur yada 1½ iç kısmına göre rulman alıp ki içi de 28-32 mm arası gelir net olarak bilmiyorum markaya göre oynar. İç ölçüsüne göre rulmanı ayarlayıp halledilebilir. Ama lastiğin kaynaması içinde farkli kumaş sargıları veya bantlar kullanılabilir. Kışa doğru bi tane yaparım bende Gerginlik içinde ölçüye göre 9.5-13 kalınlıkta ve 1700-2100 arası kayışlar ve ufak çaplı kasnaklar iyi olur
@lealtad
aynen dediğin gibi çok iyi olur
ruloların üzerini sarmak lazım
kayışlı daha güzel olur 9,5 luk kayış yada 13 lük kayış olur
2 de kasnak atarsın tamam
ama kasnakları ruloya monte lazım o zaman
Monte için olmazsa sağda 2-3 cm bi alan birakirsin. Yada direk pprc biru içinden uygun çapta demir saplama geçirirsin. Rot olabilir. Düz boru olabilir. Civa demiri olabilir. Direk saplamanın ucuna rulmanın orta göbeği kaynatirsin en son. Kasnağıda saplamaya kaynatma şansın olur. Aklıma yattı yapılır ama yaparsam dışarı çıkmaya üşenirim en iyisi kışa doğru yapmak
Başarılı bir Çalışma tebrik ederim. Benimde aklımda var Roller yaptırmak ama Makaraları nerden bulucam diye düşünüyorum uzun süre sürtünmeden dolayı parlayıp kayma yapmacak bişi lazım.
ellerinize sağlık, katkı yapanlara da teşekkür ederim. Çok birşey anlamadaım açıkçası katkılardan ama kafa danışabilecek birilerinn olduğunu görmek sevindirici çok bakındım rollerlara ama ses konusunda tereddütlerim var. Bu bağlamda sormak istediğim sesi yapan lastik midir, mekanik aksam mı? bir de zincir mi o kayış yerine kullandığınız biraz açarsanız memnun olurum
Ellerinize sağlık,oldukça kullanışlı görünüyor.Bu arada,samimiyetinize inanıyorum ancak keşke konu başlığına bayanları da ekleseymişsiniz...
Yeniden ellerinize sağlık...
Öncelikle elinize sağlık. Daha önce roller deneyimim olmadı ancak zincirlerin üzerinde teması engelleyecek herhangi bir kaplama yok ve roller ın biraz dar olmasını göz önünde bulundurursak sürüş esnasında yaşanacak küçük bir denge kaybı tekerlek ile zincirin temasına ve dolayısıyla kazaya sebep olabilir diye dusunuyorum.
zincirin üstüne bile çıkarıyorum tekerleği. Frene basabilirsen sorun yok He yok basamazsan duvardasın Şimdi yanlara denge tekerlekleri koymayı düşünüyorum.
@OsmaniyeRehber
Aslında resim gayet yeterli olacaktır diye tahmin ediyorum. ama yine de isterseniz kısa şekilde anlatayım.
Qr'ların arasını ölçüp lastiğin temas noktasını alıyoruz. Benim bisiklette bu rakam 106 Cm geldi. Sizde de +-10 olacaktır. Buna göre profilleri alıp kesiyoruz.
Kestikten sonra güzelce kaynatıyoruz. Merdanelerimizin biraz uzun olması daha iyi olacak görüldüğü üzere. Ben 50 Cm kullandım, yetmedi. 75 yapılabilir. Sonra rulman yataklarını monte ediyoruz. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken, ön deki rulman ön qr'ın hizasında olması. Arka taraf ise qr'ın 10 cm önünde ve 10 cm arkasında olmak üzere monte edilmesi. Toplam 20 cm gibi bir boşluğa oturmalı lastik. Merdaneleri dişli alırsanız zincir takabilirsiniz. Ya da kayış kullanabilirsiniz.