Scudo Sports

Beykoz'da sahte plakayla çarpıp kaçan araba

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.404
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer

Beykozda sahte plakalı bi Jeep marka araç kasten çarpıp kaçmıştır. Videoyu yayarak bilen yada bulmamıza yardımcı kişilrte ulaştırabilme derdindeyiz.. Kadro ve jant seti çöp oldu. Tek avuntumuz kaza yapan kişiye fiziksel olarak ciddi bi zarar/yaralanma gelmemiş olması. Ufak tefek asfalt yanıkları ve doku zedelenmesi ile sonuçlandı. Gidon ters tarafa dönse bisikletle beraber aracın altında kalabilirdi..

Scudo
Kasten çarptığı çok belli. Geçmiş olsun. Bulunsa da hukuk işlemediği için cezasını almayacak ve mutsuz olmaya devam edecegiz.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Şerefsiz. Polis bulamaz mı bunu?

Sahte plakalı ise bulunması zor ama istese ekiplere foto atıp benzerleri durdurup bulabilirler sonuçta ön tarafta hasar olacak zaten

Geçen sene burada belirtilen kazaya benzer bir olay ABD'de yaşanmıştı.
Bisiklete bilerek çarpan Volvo sürücüsü

@Murat B. konuyla ilgili yaptığı paylaşımda
"Hukuk sistemleri çok farklı olduğu için yapmaya çalıştığınız karşılaştırma anlamsız. Trafikteki çarpışmalar mahkemeye taşındığında genelde "taksirle yaralama" olarak tanımlanıyor ve bu yatarı olan bir suç değil. Genel olarak amerikan yasalarındaki cezalar, Türkiye ve Avrupa'nın geri kalanına göre çok çok ağırdır.

Linkini paylaştığınız haberi yanlış anladığınızı düşündüğüm için birkaç konuya açıklık getirmek istiyorum:

1) Aracın sürücüsü 4 farklı suçtan yargılanacak, bunların hiç birisi çarpma veya yaralama değil. En ciddi olanı "Felony reckless endangerment", Türkçe'ye "pervasızca tehlikeye düşürmek suçunun ağır cezalık hali" gibi cevirebiliriz. Diğerleri kaza yerini terk etmek, kazayı yetkililere bildirmemek ve yaralıya yardım etmemek.
2) 11.500$, ceza değil, kefalet. Aracın sürücüsü mahkemeden kaçmaz ise bu para yargılama sonunda (suçlu bulunsa bile) kendisine iade edilecek.
3) Tennessee yasalarına göre "ağır cezalık pervasızca tehlikeye düşürme" suçunun cezası, Türk Ceza Kanunu'nda kasten yaralamaya verilenden fazla."

Şeklinde bilgi vermişti...

Kaza anında polis ve ambulans çağrıldı. İkiside geldiler. Ama polis ‘biz bişey yapamayız karakola gitmen lazım’ diye başından savmış. Yorumsuz diyerek geçiyorum bu durumu..
@Cem Tunç

savcılığa video kaydıyla suç duyurusunda bulunun, 2-3 sene de olsa mutlaka mahkeme günü geliyor, o zamana kadar da adamı hemencecik yakalıyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Afyon35
Öncelikle kaza yapan arkadaşa çok çok geçmiş olsun... bende beykoz' da ikamet ediyorum... ne yazıkkı bir çok yerde olduğu gibi beykoz' da da bisiklet kültürü henüz gelişmedi.... bende geçtiğimiz 2 ay kadar önce vaniköyde aynasını kontrol etmeden yola çıkan bir aracın üstünden uçtum... neyseki asfalt sıyrıklarıyla atlattım...

bu arkadaşa çarpan aracın plakasını takip edicem eğerki önüme denk gelirsede aracı durdurmaya ve polis çağırmaya çalışırım...

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@lealtad

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Cidden başlarından savmışlar. Bana da bisiklet sürerken araba çarptı. Bölge polisi hiç bu şekilde davranmamıştı.

Ayıp etmişler resmen

Sahte plaka ile dolaşmak ağır suç olmalıdır

Geçmiş olsun. Umarım olayın faili yakalanır.

Çarpmanın neden kasıtlı olduğunu düşündüğünüzü anlamadım. Jeep sürücüsünün olay sonrası kaçması ve plakanın sahte olması, kendisini suçlu gösteriyor olsa da; nedensiz yere bisikletli arkadaşın canına kastetmiş olması pek olası gelmedi bana.

Mağduru suçlamak istemem ama önünüzdeki aracın sağından geçmek kurallara aykırı ve tehlikelidir. Aracı solundan geçerseniz sürücünün yanına geldiğinizde sizi fark eder (telefon ekranına falan bakmıyorsa), sağından geçtiğinizde ise aracı tamamen geçip görüş alanına girmeniz gerekir, üstelik büyük ve yüksek araçların kör noktaları da vardır. Bu olayda Jeep sürücüsünün baksa bile bisikletliyi görebileceği süre 2-3 saniye; dalgın olduğu veya başka yere baktığı için bisikletlinin kendisini geçtiğini fark etmemiş olabilir.

@Murat B.

O anki şöförün durumunu bilmediğimizden jeepi kasıtlı olarak çarpmıştır demek yanlış... fakat videoda dikkat ettiysenis bisiklet araçtan neredeyse 1 boy önde gidiyor şöförün bisikleti görmemesi imkansız durumda ve araç bir anda hızlanarak bisikletti son anda görüp kaçmaya çalışmış ama o esnada da çarpmış...

bu durumda muhtemelen şöför ya telefonuyla uğraşıyordu ya da tamamen dikkatsiz bir şekilde araç kullanıyordu... aynı zamanda kaza sonrası durmayıp kaçmasıda cabası...

Bence aracın önünün kurtardığını düşünerek hızlı bir sollama yapmaya çalışmış. Vurduktan sonra durmayıp kaçmasının sebebi de muhtemelen sahte plaka kullanıyor olması.
Hata hataya sebep oluyor, batağa saplanıyorlar. Kazazede bisikletçi arkadaşımıza geçmiş olsun. Umarım yakalanır.

geçen her zamanki gibi sahil yolu üzerinde (bakırköy sirkeci arası kocamustafapaşa civarı)bir sürüşümde yanında bayan olduğu halde takip mesafesinde dibimde uzun süre kornaya asılıp karşılığında beni hızla geçtiğinde ,el hareketi ile ne yapıyorsun gibilerinden gösterdiğim tepkiyi aynadan takip ederek,ilerde sağa çekip beni bekleyen,altında lüxs aracı,yanında şık giyimli bayan olan misk öküzü utanmadan camını açıp kısa tartışma sonucu senin ne işin var bu yolda burası araç yolu ezip öldürsem ceza yemem diyecek kadar bilgisiz cahile benimde bu yolda hakkım var diyorum(en sağ şeritte) hala vatandaş kim koymuş o kanunu diyor..internetten açıp bak diyorum göstermeye çalışarak(karayollarında bisiklet sürme ile ilgili madde)haklı olduğunu düşünüyorsan polis çağır yada ben çağırayım dediğimde finalde Allah'tan iki taraflı şiddete başvurmak durumunda kalmadan kem küm yapıp kuyruğunu sokup bi yerine basıp gitti....artık trafikte kornanın çalış şekline göre şahsı görmeden cinsiyetini tahmin eder duruma geldim..(uzun çalanlar hem cinslerim yani bunun gibi öküzler kısa ama sürekli ve ısrarla çalanlar hele hele yol müsaitse bayan olduğunu tahmin etmek gibi:))))...
velhasıl yani artık bilerek çarpıyorlar...sadece biz insanoğluna bisikletçiye değil canlı gördükleri her şeye çarpıyorlar.yemiyor biyerleri canları tatlı olduğu için cansız maddelere çarpmaya....biz bisikletli olarak kendimiz ile ilgili kaza haberlerine bakıyoruz..mesela geçen sözüm ona hanım efendi olacak kişiliksiz kişi kendi halinde iki masum köpeği araba altına alıp belkide sonunu bilmedigimden ölümlerine vesile oldu ve toplumda hanımefendi tablosu çiziyor....
dilim varmıyor yine beddualar etmeye veya içimden ettiğim küfürleri burda yazmaya ama umarım canları maddi veya manevi ama akıllanmalarına vesile olacak kadar yanar ve toplumda ifşa edilip rahat gezemeyecek duruma gelirler

geçmiş olsun.tüm tv'lerin whattshap ihbar hatlarına gönderin bu görüntüyü yayınlasınlar bence.kör gibi çarpıp gitmiş adam :bsmagryr:

bence iki ihtimal var:

Birincisi @Özcan. arkadaşın dediği gibi sollama yapacağını sanıp çarpması sonra da korkup kaçması.

ikincisi ise kendisini geçen bisikletliye sinir olup çarpması.

Bana kalırsa ikinci ihtimal daha büyük gözüküyor. Bu tür magandalar maalesef her yerde. Geçen gün de Caddebostan taraflarında 27 plakalı bir hafif ticari araç içindeki genç bir arkadaş arkamda sürekli kornaya bastı. (Bu arada önde de kırmızı ışık yanıyor, geçmesi mümkün değil beni geçse bile trafik de akıyor caddeden zira) Durup camı aç yaptım, etraftan insanlar da sinirlendi, korktu kafasını ters tarafa çevirdi. Bu potansiyel katilleri polis maalesef canı isterse ya da sosyal medyada infial olursa yakalıyor. Bir kere sıfır aldığımız bir aracın haftasında sokakta plakaları çalınmıştı. Hemen gidip ifade verdik. Normalde çalıntı plaka her radarda çıkar her çevirmeye girilmesi gerekir. Tam 6 sene sonra ancak bir çevirmeye girdik onda da daha ne çalanlar ne plakalar bulunmuştu. Adamlar çalıntı plakalarla kimbilir neler yaptı. Polis ve adalet makamları bu düzeyde çalıştıkça bu magandaların daha cesurca hareket etmesi kadar doğal hiçbir şey yok.

Araç arkadan geliyor. Yani yanına girip arada kalma gibi bi durum yok. Show tv ve Atv’ye WhatsApp üzeri attık videoyu ve olayı anlattık bakalım ne olacak sonraki süreçte

Çok geçmiş olsun. Bilerek çarpmış çok belli, adi yaratık. Takla atar da ölür umarım.

Geri