Scudo Sports

Beşiktaş'ta 2 sığırın bana saldırısı (video)

Öncelikle geçmiş olsun.
Videodako tiplerden ülkemizin her tarafinda oldukça fazla var. Bu insanların çoğu zaten günlük hayatta normal kurallara uyamayi bile bilmiyorlar. Trafikte de böyle davranmaları çok normal aslinda. Çünkü kural tanimazlik her yerde.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Scudo
@efeozata kamera göğsümde olduğu için kafa hareketlerimi göremiyorsunuz. Araçtan inen dediğiniz gibi biri olsaydı tavrım ayni sekilde olacaktı. Zamanında milletvekili aracının korumasiyla tartışmam da olmuştu. Lakin o zamanlar video kaydım olmadığı için kanitlayamiyorum. Araçtan inmesini söyleyen ben değilim. Aynaya bakması veya kusura bakma demesi yeterli. Bi video için kendi canımı riske atacak kadar aşağılık biri değilim çok şükür.

@Desert Fox orada yavaşlama gibi bi imkanım yoktu. Arkamda araç sesi duyduğum için bir an önce sağa kaçmam gerekiyordu.

@Decsan araçla yapılan tabiki rutin, fakat araçtan inip dibime kadar gelmesi ikinci kez oluyor.

@Tuars07 hocam be tartışma değil de daha çok böyle insanlara bile ufaktan da olsa bişeyler ogretebilme peşindeyim.

@bitinya_s Bu insanlarda olan hata kadar bunlara ehliyet verenlerde de suç var hocam.

Minibüs süren kişi çok mutlu etti beni, ezmeyin arkadaşı vs. diyerek.O yolcu taşıma minibüsünü süren yani.İnsanlar sizi de tamamen suçlamadı.Her ne kadar iki çomar tat kaçırmış olsa da, diğer insanlar daha da fazla mutlu ettin.Geçmiş olsun, elbette. :srnsml:

İstanbul da bisiklet sürüyorsunuz ve başınızdan geçen olayı sanki Kopenhag da olmuş gibi anlatıyorsunuz, adam sinyali vermiş ve yanaşmış, sizi görmemiş(görememiş) de olabilir , farz edelimki görmedi daha siz araç yanaşmaya başlarken yaygarayı basıyorsunuz, ha içindeki adamlar maganda olabilir de olmayabilir de ancak sizin tavrınız karşı tarafın tavırlarında da belirleyici oluyor lütfen dikkat edin.

Dostum sakin ol sadece. Benden agresif kimseyi tanımadım bisiklet üzerinde her turumuzda sağa sola atar gider yapan ilk insanım. Sen farkındalık yapayım diyorsun ben o farkındalık durumunun zerre kadar olmamasına kızıyorum mesela. Ama yol bisikletine geçtim geçeli ben yelkenleri suya indirdim ilk konuştuğun neyse de ikinci gelenin konuşması tavrı dışında bunlarla muhatap bile olmazdım. Direkt olarak ikinci şahıs gelse tabi bende sinirlenirdim. Ama sen sinirlenme bas pedalına geç bide olay yaşanmadan önce ciddi bir durum ise hop hooop diye kaba bi sesle bağırabilirsin çok dikkat çektiğine emin olabilirsin :)

Adamın yüzüne abi çekip arkasından sövmenizde kaliteli bir davranışmış :)

Olaya gelirsek, ister araba kullanın, ister bisiklet, ister motorsiklet... Bu tarz sürüş hatalarına her an denk geliyoruz. Her seferinde böyle tartışacaksak vay halimize...

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@I am the Uptown R. Minibüs süren abiye teşekkürümü o an ilettim fakat sonrasında cidden böyle adamlar olduğunu hatırlayınca mutlu oldum açıkçası hocam.

@Ahmet Bag ilk olarak yaygaranın anlamını doğru kullanıp kullanmadığınızı bi tekrar gözden geçirin. Orada sağda bi araç daha olsaydı fazlasıyla arada kalabilirdim. Benim sağa geçiş amacım arkamdaki araçtan ve trafiğin yoğunluğundan kurtulmaktı. Sinyal vermiş olması yol sahipliği anlamına gelmiyor. Eğer geliyor olsaydı ''ayna'' denen aleti oraya koymazlardı. Araçtan inen kim olursa olsun hak savunucusu biriyim.

@Beyazz hocam geçip gitme olayını emin ol defalarca kez yapabilirim. Eminim ki bu forumdaki arkadaşların çoğu böyle durumlarda geçip gidiyordur. Böyle durumlarda geçip giden kişiler 'bisikletleri farkedin' turlarına katılıp 10km ortalamayla yarım saatlik sürüş yapıp evine dağılıyorlar. Sen denk gelen ağır hata yapan veya sıkıntıya sokan insanı uyarmadıkça farkındalık falan olmuyor hocam. Kişisel konuşmuyorum yanlış anlaşılmasın ama çoğunluk böyle.

@Riverside yukaridaki mesajları okumadığınızı varsayiyor ve tekrar yazıyorum. Ben orda sakin kalmasaydım durum polislik, karakolluk belki de hastanelik olacaktı. Ben boş bi insan değilim, karşımdaki insana nasıl karşı koyacağımı biliyorum. Şöyle özetleyeyim sizin için; ben o heriflere diklenecektim, biri gelip bana dokunmaya çalışacaktı ve ben de yanımda kendimo savunmak için taşıdığım yasak olmayan aletimle onlara karşı koyup belki de onlardan birini yaralayacaktım. Buna gerek var mıydı dersiniz? Karşımdaki insanların ne laftan ne de dayaktan anlamayacağı apaçık ortada.

@Bugraacik

eh peki güzel kardeşim, ben size birazda çok bildiğiniz trafik kurallarından bahsedeyim bunu mu istiyorsun? sağ şeritte seyir halindesin ve sol şeritteki araçlara göre fazlasıyla seri hareket ediyorsun , araçların arasında onlardan daha hızlı gidiyorsun, evet sinyal vermiş olması senin ona daha dikkatli yaklaşmak zorunda olduğun anlamına geliyor ya da senin deyiminle evet yolun sahibi oluyor... geriden gelen sen olduğuna göre önde giden aracı takip etmek ve yanaşmasına izin vermek mecburiyetindesin çünkü sağlamak diye bir şey olmadığına göre sollamak zorundasın.... yok siz kendinizin haklı olduğuna çok eminseniz verin trafiğe bakalım sonucu bizlerde görelim, orada bir araç daha olsaydı arada kalabilirdim diyorsunuz; onların aynası var ise sizin de frenleriniz var beyefendi ve kusura bakmazsanız o araç sizinkine göre trafikte ağır vasıta grubuna girer , bu ne demek mi? siz yol vermek zorundasınız demek oluyor. ayrıca final bölümündeki edepsiz söyleminiz Anasını bağlamaz , doğurmuş olması size o hakkı tanımıyor.

Not:Şahıslar ve davranışlarını kesinlikle tasvip etmediğimi, medeni olmadıklarını da düşündüğümü belirtmek isterim.( ihtimal vermiyorum ancak bu adamlar yanılıp şaşırıp bu videoyu görürlerse Anneleri çok üzülür.) bilmem anlatabildim mi?
uygun kelimeyi tavsiye ederseniz seve seve düzeltirim. Çalışma Yüzeyi 1.png

Şerit ihlali, kör noktadan sağlama yapma, hatalı sollama... Adamların ne olduğu ortada ama senin biraz sakinleşmen gerekli bence. Performans veya anrenman sürüşü için yanlış saat - lokasyon. Trafiğin bu kadar yoğun olduğu yerde güvenli sürüşe odaklanmalısın ortalama hızına değil. Önündeki aracı izlemen yetmez, görebildiğin en uzak noktayı gör. O Sinyal en başta görmen gereken şeydi mesela. Sağlama - sollama değil fren kollarını kullan birşey kaybetmezsin. Birkaç kez iş çıkışı gördüm seni. Çok agresif sürüyorsun. Şimdi belki kızacak ama zaman ilerledikçe hak vereceksin bana.

Açık konuşmak gerekirse adamların bir suçu yok. Sinyal verip manevra yapacağını belli eden aracın manevra yönüne girerek hatayı yapan sensin. Adamlara sığır diyerek buraya konu açman hem suçlu hem güçlü durumuna sokuyor.

Milyonlarca sığırla beraber yaşıyor yetmiyor milyonlarcasını suriyeden ithal ediyoruz.(Ülke gerçeği)Kurallar insanlar içindir sığırlar için değil!Kabüllenin artık.. kendinizi olabildiğince koruyun.Karşı tarafın insiyatifine bırakmayın arif olan anlar demeyin.Arif değil onlar sığır sığır!!

emanet taşı, baktın fazla üstüne geliyor vur gırtlağına polisi bekle.

@aytacaltay
Homo erectus nedir ya :D :D :D

@I am the Uptown R.
Ezmeyin Arkadaşı diyen yolcu minübüsü mü. Sanki sağdaki bir yaya gibi sonra yanına geliyor sakinleştirmeye çalışıyor

Bence çok nazik davranmışsınız

@aytacaltay
Şimdi öğrendim. İnan bilmiyordum saoğlasın akşam akşam sesli güldüm.

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Bisikletliler ya da motorsikletlilerde genel olarak dikkat ettiğim şey, kendilerinin kural ihlali yapmaları ancak böyle durumlarda hatasız sürüyormuş gibi davranmaları.

Yolun sağ tarafını kullanmak hakkım diyorsunuz ancak hakkınızın olmadığı ortalardan gidiyorsunuz,

Trafikte slalom yaparak trafiği tehlikeye atan davranışlarda bulunuyorsunuz,

Sinyal vererek sağa yanaşan bir minibüsün sağına hızlanarak giriyorsunuz,

Ayrıca bu kadar kuralları dikkate aldığınızı düşünürsek şehir içinde bisiklet içinde maksimum hız sınırını hiç geçmeden en fazla 30 km/sa olarak uyguladığınızı farz etmek istiyorum. Ayrıca İstanbul gibi trafiği çok yoğun dünya metropollerinde aralardan gidip sonra şoförlere kızmayın çünkü siz olmanız gereken yerde ( en sağ şeritte ) değilsiniz.

Ayrıca sondaki küfür nedir ? söyleyecek sözünüz varsa adamların yüzüne söyleyin öyle arkadan küfür etmekle olmaz bu işler. Bundan sonra trafikte sürüş yaparken tüm kurallara uymanızı dilerim zira böyle kullanırsanız kaza kaçınılmaz olacaktır.

ıkı tekerın psıkolojısı mıdır nedır hepsı aynı.ses tonları vs degısmıyor aga.adam vermıs sınyalını senın o seslenme seklın olayı gerıyor.arabadan ınınce de abı abı.gıderkende olmadık kufurler.admlar bı de maganda muamelesı goruyor butun mıllet nezdınde.dıkkat edın ıkı tekerlı magandaların sayısı ne karadar da arttı bu kask kamerası ıcat edıldıgınden berı.

Ama adam durunca adres soracağını bilmediğinden bi sesin tedirgin yumuşamışsın. Sonra adres sorunca yine sesin eski tonuna dönüyor :)

@BerkEvren Hocam herhangi bi antreman veya segment peşinde değildim o esnada. Arkamdaki aracın yakınlaştığını duyunca yavaşlamak veya durmak benim için büyük tehlike yaratabilirdi. Yandan bi aracın vurmasından daha büyük bi tehlike. Bazı trafikli yollarda agresif sürmek zorunda kaldığım doğrudur, defansif şekilde kaldığımda daha çok tehlikeye düştüğümü gördüm açıkçası. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

@UtkuSener Aracın manevra değil de tam zıttına gitmiş olsaydım soldan gelen herhangi bi araçla farklı şekilde kaza oluşabilirdi.

@M.Oonnaayy Çok haklısınız hocam.

@Mertatabey34 Dostum yanımda cidden 3 farklı "koruma" aletim vardı. Ama birini çıkarmış olsaydım olay çok tatsız yerlere gelirdi. Yanımda olan emanet demeyelim de korunmak için 1-2 parça bişeylerim vardı. Onları da daha riskli zamanda ihtiyaç duyduğumda çıkarıyorum. Örneğin sığırlardan biri benle fiziksel temasa geçseydi forma cebinden çıkarmam 1 saniye sürmezdi.

@soneryen Ezmeyin diyen soldaki minibüs evet, sağdan da bi İSPARK görevlisi ve sivil bi arkadaş geliyor.

@Cihangir. Nazik demeyelim, aslında diyelim öyle de olur. Ama temkinli ve sakin kalmaya çalıştım. Yukarıda da bahsettiğim gibi sinirlenmiş olsaydım 3ümüzden biri hastanelik/polislik olabilirdi.

@hlksnrr Hatasız sürdüğümden bahsettiğimi hatırlamıyorum. Ortadan gitme nedenim videoda açıkça görünüyor sanırım? Sağ taraf komple kapalı. Sağına girme nedenim arkamdaki ve solumda bulunan araçlardan kaçmaya çalışmamdı. 30km/h kuralını araçların yoğun olduğu saatlerde uyguluyorum. Sabah performanslarında doğruyu söylemek gerekirse minimum 30km/h seyrediyorum. Sondaki küfür nedir söyleyeyim, bence sığır olan o 2 kişiye küfür etmiş olsaydım şuan bu mesajları yazıyor olamayabilirdim. Ya güzel bi dayak yerdim ya da yanımda bulunan korunmam için taşıdığım şeyle güzel bi dayak atıp karakolluk olurdum. O küfür kendimi rahatlatmam içindi. Orayı kesmeme nedenim tamamen açık bi şekilde her şeyi ortaya koymak istemiş olmamdır.

@bayırniyazi Bu yazacağımı umarım doğru anlarsınız, "umuyorum ki bir benzeri olay ve kişiler sizin başınıza gelir ve vereceğiniz tepkiyi lütfen benimle paylaşın."

Geri